Заклади охорони здоров’я Дніпропетровської, Львівської, Сумської та Закарпатської областей отримають додаткові 10 автомобілів швидкої допомоги марки Hyundai для міжгоспітального транспортування пацієнтів. Машини надійшли завдяки співпраці Республіки Корея та Посла України в цій державі Дмитра Пономаренка, народного депутата, співголови групи з міжпарламентських зв'язків з Республікою Корея Дмитра Припутня і міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка.

«Це наш черговий гуманітарний проєкт, який вдалося реалізувати разом із Республікою Корея. Карети швидкої допомоги передаємо в області відповідно до розподілу Міністерства охорони здоров'я України. Особливо посприяли у передачі авто Надзвичайний і повноважний посол України в Республіці Корея Дмитро Пономаренко та гуманітарний фонд Good neighbors international, який викупив ці карети швидких у лікарень міста Сеул. Після цього машини дообладнали та провели технічне обслуговування. Ми не зупиняємося й надалі працюватимемо над новими гуманітарними проєктами для України», - наголосив Дмитро Припутень.

Повідомляється, що отримані автомобілі повністю готові до транспортування одразу двох лежачих пацієнтів. «Швидкі» обладнані автоматичними дефібриляторами, ношами, кисневими балонами, бандажами, шийними комірцями, аспіраційними катетерами, тейпами для катетеризації вен тощо. Фактично в цих авто є все для надання якісної екстреної медичної допомоги.

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку