Сьогодні у «Голосі України»:

Верховна Рада ухвалила Держбюджет на 2022 рік

Росія не має права вирішувати, хто стане членом НАТО

Руслан Стефанчук: «Для зростання частки людського капіталу в національному багатстві важливою є законодавча підтримка його розвитку»

Дії РФ будуть задокументовані і слугуватимуть черговою доказовою базою агресії

Рівень госпіталізацій перевищено у десяти регіонах

«Погода в промисловості»: Прогноз на завтра

З Румунією буде новий цілодобовий пункт пропуску

 

Верховна Рада ухвалила Держбюджет на 2022 рік

Пленарне засідання Верховної Ради України 2 грудня 2021 року.

Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому законопроект «Про Державний бюджет України на 2022 рік» (№ 6000). «За» проголосували 268 народних депутатів.

Перед голосуванням за головний фінансовий документ Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив, що Державний бюджет потрібен як всій країні, так і органам місцевого самоврядування, щоб вони могли вчасно сформувати та затвердити свої бюджети. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/354004).

Росія не має права вирішувати, хто стане членом НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що питання членства України в Альянсі вирішуватиметься без Росії. Про це він сказав 1 грудня під час прес-конференції у Ризі, коментуючи прагнення Кремля знову поділити світ на сфери впливу. «Вони намагаються відновити визнання того, нібито Росія має право контролювати, що її сусіди можуть чи не можуть робити. А це світ, у який ми не хочемо повертатися, де великі держави встановлюють обмеження для суверенних націй», — заявив Єнс Столтенберг. Він наголосив, що Україна — незалежна держава, не входить до сфери російського впливу і тому може сама визначати своє майбутнє. (читайте у «Голосі України» на 1, 11 стор. >>> article/354003).

Руслан Стефанчук: «Для зростання частки людського капіталу в національному багатстві важливою є законодавча підтримка його розвитку»

Інвестиції в людський капітал — визначальна умова економічного розвитку кожної держави. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час форуму «Людський капітал-2030». (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/354005).

Дії РФ будуть задокументовані і слугуватимуть черговою доказовою базою агресії

Відкривши засідання уряду, Прем’єр-міністр Дмитро Шмигаль нагадав, що цього тижня разом із прем’єр-міністрами Грузії та Молдови у форматі асоційованого тріо Україна—Грузія—Молдова було проведено надважливі зустрічі з найвищим керівництвом Європейського Союзу. «Асоційоване тріо — це один із регіональних альянсів, який створює для нас нові можливості співпраці з ЄС та підкреслює амбітні цілі України на шляху до євроінтеграції», — наголосив Д. Шмигаль, додавши, що наші три країни мають єдину мету — це відповідь на сьогоднішні виклики. Серед них і гібридні дії країни-агресора, спрямовані на те, щоб будь-якими засобами змінити європейський вектор трьох наших держав. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/354013).

Рівень госпіталізацій перевищено у десяти регіонах

В Україні станом на ранок 2 грудня зафіксовано 13 531 новий випадок захворювання на COVID-19. Найбільше хворих у м. Києві (1418), Донецькій (803), Львівській (729), Запорізькій (709) та Дніпропетровській (682) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 9 стор. >>> article/354020).

«Погода в промисловості»: Прогноз на завтра

Ситуація в економіці — парадоксальна.

Рекордний урожай зернових, бум у роздрібній торгівлі, де обсяги реалізації значно перевищують «доковідні» показники, зростання зарплат (за 9 місяців — на 15 відсотків) та, відповідно, значне збільшення попиту на товари й послуги, зростання обсягів кредитування економіки — все це вказує якщо й не на «економічний бум», то, щонайменше, на швидке відновлення економіки.

Нацбанк хоча й погіршив прогноз на кінець року, але й нині обіцяє цілком оптимістичні 3,1 відсотка зростання ВВП, а фінансові експерти й узагалі кажуть про можливі 3,7 відсотка. Непогані прогнози й на 2022 рік. НБУ передбачає зростання на 3,8, а спеціалісти нашої найбільшої інвестиційної компанії Dragon Capital — на 4,3 відсотка! (читайте у «Голосі України» на 10 стор. >>> article/353983).

З Румунією буде новий цілодобовий пункт пропуску

Розбудова прикордонної інфраструктури, що передбачає відкриття нових міжнародних пунктів пропуску, стоїть у порядку денному співробітництва України і Румунії серед першочергових завдань. (читайте у «Голосі України» на 11 стор. >>> article/354008).

Повний випуск «Голосу України» від 03.12.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку