Сьогодні у «Голосі України»:

Відкрилася сьома сесія Верховної Ради дев’ятого скликання

Об’єднуються на тлі російської загрози

Радбез ООН: тільки дії можуть переконати, що РФ не прагне війни

Руслан Стефанчук: «Дипломатія здатна зупинити загрози, які створила Росія»

Володимир Зеленський: «Нам потрібна єдність усіх, завжди й у всьому»

Маємо працювати над тим, щоб усі громади були спроможними

Ціна перемоги — новий світ, але його ми маємо створити

Бойовики обстріляли околиці Світлодарська

Реєстрація для участі в ЗНО триватиме до 9 березня

У жовтій зоні карантину залишилися чотири області

 

Відкрилася сьома сесія Верховної Ради дев’ятого скликання

Пленарне засідання Верховної Ради 1 лютого 2022 року.

Після реєстрації народних депутатів Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук запросив до сесійної зали Президента України Володимира Зеленського. Повідомивши, що на пленарному засіданні присутні також Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та члени Кабінету Міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади, керівники судової гілки, посадові особи, яких Верховна Рада обирає, призначає та надає згоду на призначення на посаду, представники церков та релігійних організацій України, глави дипломатичних представництв іноземних держав, інші офіційні особи, представники засобів масової інформації, Руслан Стефанчук відкрив сьому сесію Верховної Ради дев’ятого скликання. В сесійній залі пролунав Державний Гімн України і Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук надав слово для виступу Президенту Володимиру Зеленському. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/355739).

Об’єднуються на тлі російської загрози

Учора до України прибули прем’єр-міністри Великої Британії Борис Джонсон та Польщі Матеуш Моравецький. Деякі експерти прогнозували, що в Києві вони планують підписати документ, який закріпить коаліцію на осі Лондон—Варшава—Київ перед лицем російської загрози. Утім, на момент верстки номера переговори Бориса Джонсона із Президентом України Володимиром Зеленським ще тривали й інформації про можливе створення нового альянсу не надходило. Проте прем’єри Великої Британії та Польщі й без того приїхали до Києва з гарними новинами, які допоможуть протистояти загрозам з боку Кремля. (читайте у «Голосі України» на 1, 10 стор. >>> article/355725).

Радбез ООН: тільки дії можуть переконати, що РФ не прагне війни

Ураховуючи попередній досвід, не можна вірити обіцянкам Росії. Лише практичні кроки можуть переконати в тому, що РФ не хоче війни. Таким було головне послання учасників термінового відкритого засідання Ради безпеки ООН, скликаного за ініціативи Сполучених Штатів 31 січня через загрозу військового нападу на Україну. (читайте у «Голосі України» на 1, 10 стор. >>> article/355727).

Руслан Стефанчук: «Дипломатія здатна зупинити загрози, які створила Росія»

Президент України, ВРУ, уряд і органи місцевого самоврядування — усі разом працюють задля внутрішнього розвитку України та посилюють міжнародну співпрацю у протистоянні російській агресії. Це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на відкритті сьомої сесії парламенту дев’ятого скликання.

Голова Верховної Ради висловив вдячність партнерам України, які надали та продовжують надавати безпекову і фінансову допомогу. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355731).

Володимир Зеленський: «Нам потрібна єдність усіх, завжди й у всьому»

Президент України Володимир Зеленський на урочистому засіданні з нагоди відкриття сьомої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання звернувся до представників трьох гілок влади й суспільства із закликом до єдності заради майбутнього нашої країни. Глава держави зауважив: про єдність ми часто чули, рідко її досягали та гостро потребуємо. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355733).

Маємо працювати над тим, щоб усі громади були спроможними

Олександр Корнієнко переконаний, що впродовж наступних років в Україні має бути сформовано 100 відсотків спроможних громад. На цьому Перший заступник Голови Верховної Ради (на знімку) акцентував увагу під час форуму «Пріоритети законодавчого порядку денного 2022: децентралізація». (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/355717).

Ціна перемоги — новий світ, але його ми маємо створити

 «Ціна перемоги — новий світ, але це світ, який ми маємо створити». Це слова Володимира Горбуліна, якими Головнокомандувач ЗС України генерал-лейтенант Валерій Залужний (на знімку) закінчив свій виступ на конференції «Гібридні виклики сучасного світу, Україна та загрози». (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/355707).

Бойовики обстріляли околиці Світлодарська

На фронті ситуація стабілізувалася. За добу (на ранок 01.02) з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, в напрямку Світлодарська окупанти відкрили вогонь зі стрілецької зброї, внаслідок чого вогнепальне поранення дістав цивільний місцевий мешканець. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/355700).

Реєстрація для участі в ЗНО триватиме до 9 березня

Вчора в Україні стартувала реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні, яка триватиме до 9 березня включно. У цьому сезоні, як очікується, ЗНО складатимуть понад 390 тисяч учасників, які нинішнього року завершують здобуття повної загальної середньої освіти — випускники шкіл, студенти коледжів та профтехучилищ. Крім того, мають змогу пройти тестування випускники минулих років. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/355712).

У жовтій зоні карантину залишилися чотири області

В Україні станом на ранок 1 лютого зафіксовано 30 768 нових випадків захворювання на COVID-19. Захворіли 4 056 дітей і 337 медпрацівників. За добу госпіталізували понад 2 тисячі осіб, 192 хворих померли. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/355713).

Повний випуск «Голосу України» від 02.02.2022 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку