Сьогодні у «Голосі України»:

Німеччина очікує ознак деескалації

До прийняття необхідних для держави рішень готові

Байдена запросили до Києва

Верховна Рада працює і працюватиме у штатному режимі

Чітко розуміємо, що відбувається довкола нас

Для забезпечення безперебійності польотів

Сигнал усьому світу: українці чинитимуть опір

За добу вакциновано майже 19 тисяч громадян

Нагнітання паніки — чергова потужна хвиля гібридної війни

Борщовий набір подорожчав

Потік заробітчан з України збільшується

 

Німеччина очікує ознак деескалації

Можлива агресія Росії проти України стала проблемою номер один світового масштабу. Минулого тижня знайти дипломатичний шлях відвернення загрози у Києві та Москві намагався президент Франції Еммануель Макрон. Учора в Україні з візитом побував канцлер Німеччини Олаф Шольц. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/356166).

До прийняття необхідних для держави рішень готові

Верховна Рада готова в будь-який момент включитися в режим роботи 24 на 7 для того, щоб приймати державницькі рішення, необхідні для забезпечення суверенітету, територіальної цілісності, незалежності та безпеки України. Такий акцент поставив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час брифінгу, який відбувся після Погоджувальної ради. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/356156).

Байдена запросили до Києва

Цими днями на тлі загострення загрози російської військової агресії Президент України провів телефонні переговори зі світовими лідерами. Так, у неділю ввечері відбулася розмова з президентом США Джо Байденом. Лідери обговорили безпекову ситуацію навколо нашої держави — обмінялися наявною інформацією, її оцінками та обговорили шляхи деескалації. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/356164).

Верховна Рада працює і працюватиме у штатному режимі

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розпочав учорашню Погоджувальну раду з безпекової ситуації в країні. «Верховна Рада працює і працюватиме у штатному режимі», — наголосив він, додавши, що крім спокою, важливо також зберігати єдність і приймати необхідні для країни рішення. Тож, звернувшись до народних депутатів, закликав їх у цей непростий період відкласти політичні бачення та слогани і згуртуватися як парламент України. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/356157).

Чітко розуміємо, що відбувається довкола нас

Забезпечення національної безпеки від внутрішніх та зовнішніх загроз розглянули в режимі «таємно» на останньому засіданні РНБО за участі Президента України Володимира Зеленського і Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/356148).

Для забезпечення безперебійності польотів

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення 16,6 мільярда гривень, які будуть спрямовані для надання необхідних гарантій страховим і лізинговим компаніям з метою гарантування безперебійності польотів у повітряному просторі України. Також уряд вніс зміни до Порядку використання коштів резервного фонду бюджету, які передбачають можливість витрачання коштів для запобігання негативним явищам на ринку авіаперевезень, які спричинені відмовою низки компаній страхувати літаки в українському повітряному просторі в умовах збройної агресії проти нашої держави чи загрози нападу. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/356150).

Сигнал усьому світу: українці чинитимуть опір

У Києві тисячі патріотів під гаслом #УкраїнціЧинитимутьОпір пройшли Маршем єдності за Україну від парку імені Тараса Шевченка до Майдану Незалежності. Учасники заходу, організованого Рухом опору капітуляції, громадськими організаціями «Гонор», «Вільні люди» та десятками інших, заявили, що не приймають жодних ультиматумів агресора і категорично проти поступок Кремлю. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/356137).

За добу вакциновано майже 19 тисяч громадян

В Україні станом на ранок 14 лютого зафіксовано 16 993 нові випадки захворювання на COVID-19. Зокрема, захворіли 1 447 дітей і 252 медпрацівники. За добу госпіталізували понад 2 тис. осіб, 142 хворих померли. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 9 стор. >>> article/356163).

Нагнітання паніки — чергова потужна хвиля гібридної війни

Про це ідеться у заяві СБУ, опублікованій вчора на сайті спецслужби. За інформацією відомства, країна зіткнулася зі спробами системного нагнітання паніки, поширенням фейкової інформації та викривленням реального стану речей. СБУ фіксує такі прояви гібридної війни в соціальних мережах, окремих ЗМІ, в поширенні деякими політиками наративів країни-агресора. (читайте у «Голосі України» на 11 стор. >>> article/356171).

Борщовий набір подорожчав

За рік овочі на прилавках українських магазинів подорожчали вдвічі. Після Нового року ціни на продукти і далі зростатимуть через різке здорожчання енергоносіїв, інфляційні процеси та відповідні тенденції на світових ринках. А вони вже сигналізують, що саме ці чинники призведуть до зростання цін на продовольство у 2022 році якнайменше на 20—30 відсотків. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/356125).

Потік заробітчан з України збільшується

Україна щорічно втрачає майже 30 млрд доларів через відплив трудових ресурсів за кордон. Про це розповіла консультант з економічних питань «Українського інституту майбутнього» (UIF) Юлія Самаєва. (читайте у «Голосі України» на 13 стор. >>> article/356135).

Повний випуск «Голосу України» від 15.02.2022 на сайті http://www.golos.com.ua

 

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку