Сьогодні у «Голосі України»:

Герої Крут — приклад звитяги, жертовності та неймовірної любові до Батьківщини

Парламенти солідаризуються з Україною

Євросоюз зможе обійтися без російського газу

Верховна Рада готова зібратися в будь-який час у разі екстраординарної ситуації

Не поступимось суверенітетом та правом вільно обирати безпекові союзи

Про календарний план проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання

Загроза війни об’єднує швидше, ніж уявляє агресор

Затримали осіб, які планували масові заворушення

У Пекіні розіграють 109 комплектів медалей

«Омікрон» виявлено вже у 20 областях

 

Герої Крут — приклад звитяги, жертовності та неймовірної любові до Батьківщини

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк під час вшанування пам’яті Героїв Крут на Аскольдовій могилі в Києві.

До церемонії також долучилися Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк та голови парламентських комітетів. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/355669).

Парламенти солідаризуються з Україною

Погоджувальна рада депутатських фракцій (депутатських груп) 31 січня 2022 року.

У вівторок розпочинається сьома сесія Верховної Ради дев’ятого скликання, тож народним депутатам необхідно затвердити її порядок денний, зазначив на початку Погоджувальної ради Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

За словами керівника законодавчого органу влади, апарат Верховної Ради вже завершив опрацювання пропозицій комітетів і народним депутатам пропонується включити до порядку денного 422 питання, які повністю готові до розгляду на пленарному засіданні. До другого розділу ввійшли питання, які ще належить підготувати, а це 1188 законопроектів. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/355670).

Євросоюз зможе обійтися без російського газу

Євросоюз готовий до припинення постачання газу з Росії на випадок, якщо РФ скоротить або припинить поставки у відповідь на потенційні нові санкції ЄС. Про це у своєму блозі написав глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель, повідомляє «Європейська правда». «Ми готові на випадок невдачі дипломатії, і ми розглядаємо всі варіанти. Це передбачає підвищення нашої стійкості, зокрема шляхом співпраці з такими партнерами, як США, Катар та Азербайджан, щодо питання постачання газу, якщо Росія вирішить скоротити або припинити поставки», — зазначив Жозеп Боррель. За його словами, у рамках стримування Росії ЄС готує санкції, що завдадуть серйозних втрат російській економіці та фінансовій системі. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/355671).

Верховна Рада готова зібратися в будь-який час у разі екстраординарної ситуації

Нинішній тиждень буде особливим у роботі парламенту, оскільки розпочинається чергова, сьома, сесія Верховної Ради дев’ятого скликання. «Вона відкриватиметься у надзвичайно непростих умовах, створених, зокрема, епідеміологічною ситуацією. Ви знаєте, що статистика стосовно захворюваності зростає, і це свідчить про те, що ситуація є надзвичайно складною та потребує відповідної реакції, в тому числі й парламентаріїв», — наголосив Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час брифінгу. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355683).

Не поступимось суверенітетом та правом вільно обирати безпекові союзи

Україна вдячна Сполученим Штатам за підтримку та солідарність у питанні протидії агресії РФ. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Головою Комітету в закордонних справах Палати представників Конгресу США Грегорі Міксом. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355686).

Про календарний план проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання

Постанова Верховної Ради України № 2023-IX. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/355658).

Загроза війни об’єднує швидше, ніж уявляє агресор

Цими вихідними у Берліні, Парижі, Гаазі, Вашингтоні відбулися акції на підтримку України. «У Берліні українці та друзі України вийшли на спільну акцію, щоб вкотре продемонструвати світу, що українці виступають проти війни, та закликати федеральний уряд використати свій вплив на РФ, щоб зупинити нову російську агресію проти нашої держави», — повідомило у Фейсбуці Посольство України у ФРН, зауваживши, що в заході взяли участь не тільки українці, оскільки війна не має кордонів. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/355677).

Затримали осіб, які планували масові заворушення

Про це учора на брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський. За його словами, в столиці організатори планували залучити до 5 тисяч осіб, з яких 1,5 тисячі — «тітушки», котрі мали влаштувати бійки з правоохоронцями. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/355692).

У Пекіні розіграють 109 комплектів медалей

На Олімпійських іграх-2022 у Пекіні, які урочисто відкриють у п’ятницю, 4 лютого, проводитимуться змагання у 15 дисциплінах: біатлоні, бобслеї (зокрема скелетоні), керлінгу, хокеї, санному спорті, фігурному катанні, шорт-треку і ковзанярському спорті, гірськолижному спорті, лижних перегонах, фристайлі, лижному двоборстві, стрибках з трампліна і сноубордингу.

Загалом розіграють 109 комплектів медалей — на сім більше, ніж у Пхенчхані-2018 (Республіка Корея). (читайте у «Голосі України» на 11 стор. >>> article/355665).

«Омікрон» виявлено вже у 20 областях

В Україні станом на ранок 31 січня зафіксовано 22 026 нових випадків захворювання на COVID-19. Зокрема, захворіли 2 865 дітей і 337 медпрацівників. За добу госпіталізували 2 322 осіб, 78 хворих померли. На червоному рівні епіднебезпеки перебувають Івано-Франківська та Рівненська області, на помаранчевому — 16 областей, шість регіонів та столиця — на жовтому рівні епіднебезпеки. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/355687).

Повний випуск «Голосу України» від 01.02.2022 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку