Сьогодні у «Голосі України»:

«Боги» на війні, полігонах, у навчальних центрах

У відставку відправили п’ятьох міністрів

Львівські науковці розробили препарат проти COVID-19

За підробку документів — кримінальна відповідальність

В Апараті Верховної Ради оголошено конкурс на участь у Програмі стажування молоді

Сьогодні потрібна національна служба заповідної справи

У реанімаціях антивакцинаторський дух швидко зникає, а підроблені сертифікати не діють

 

«Боги» на війні, полігонах, у навчальних центрах

Війна зробила з них богів. Зокрема, війна на сході України наочно підтвердила, що ракетні війська та артилерія є грізною ударною силою українського війська. Без вогневої підтримки арти нашим захисникам було б складно зупинити наступ регулярних підрозділів російської армії у серпні 2014 року, а потім здобувати вогневу перевагу над ворогом, забезпечити поразку його угруповань, впевнено стримувати «русский мир»...

Учора «боги війни» відзначали своє професійне свято — День ракетних військ і артилерії — на Олімпі передової, полігонах, у навчальних центрах. З цієї нагоди у привітанні начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала зазначив: «Воїни-артилеристи, завдяки вашому професіоналізму збережено тисячі життів наших захисників і захисниць. За це українці щоразу з гордістю та вдячністю згадують і поважають вас. Нині ви щодня і щогодини залишаєтеся у постійній готовності, за необхідності, дати гідну відсіч противнику». (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/353021).

У відставку відправили п’ятьох міністрів

Пленарне засідання Верховної Ради України 3 листопада 2021 року.

Рішення про відставку міністрів розглядали за скороченою процедурою, без заслуховування їхніх звітів і на підставі власноруч написаних заяв. Опозиція своє голосування аргументувала незадоволенням роботою представників Кабміну, а представники монобільшості дякували урядовцям за зроблене і наголошували на тому, що кадрові зміни необхідні для покращення ефективності роботи Кабінету Міністрів. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/353030).

Львівські науковці розробили препарат проти COVID-19

В Інституті біології клітин НАНУ, що у Львові, розробили українську вакцину проти COVID-19. Вона суттєво відрізняється від світових аналогів, бо в її основі лежать дріжджі й частинки шипа вірусу, а замість звичних уколів — спрей або пігулки. Перевагою цієї вакцини є те, що вона буде дешевою у виробництві. Необхідно тільки виростити клітини дріжджів — навіть у звичайних колбах. (читайте у «Голосі України» на 1, 19 стор. >>> article/353025).

За підробку документів — кримінальна відповідальність

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України 2 листопада 2021 року.

У вівторок відбулося позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання. Голова парламенту Руслан Стефанчук повідомив, що позачергове засідання скликано у зв’язку з вимогою Президента України та відповідно до частини восьмої статті 19 Регламенту.

Парламентарії ухвалили в першому читанні законопроект про внесення змін до Закону «Про громадянство України» (щодо спрощеного набуття громадянства України іноземцями та особами без громадянства, які брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканності України, № 5630). (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/353037).

В Апараті Верховної Ради оголошено конкурс на участь у Програмі стажування молоді

В Апараті Верховної Ради оголошено конкурс на участь у Програмі стажування молоді у 2022 році! Про це повідомила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк. Тривалість Програми: січень—липень 2022 року. Кількість учасників — 50 осіб. Для участі в конкурсі необхідно 21 листопада 2021 року заповнити в електронному вигляді анкету за посиланням — https://bit.ly/2Zw4o24 (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/353043).

Сьогодні потрібна національна служба заповідної справи

Розмова з директором департаменту Міндовкілля України Едуардом Арустамяном.

Діяти так, аби чистоті Карпат не дошкуляло сміття

— Едуарде Максимовичу, очолюєте департамент природно-заповідного фонду і земельних ресурсів Міністерства захисту довкілля та природніх ресурсів України. Тож очевидною є і мета вашого приїзду на Закарпаття: інспектуєте чи радите? Або — щось третє? (читайте у «Голосі України» на 16 стор. >>> article/353017).

У реанімаціях антивакцинаторський дух швидко зникає, а підроблені сертифікати не діють

За даними МОЗу на ранок 3 листопада, в Україні за добу зафіксовано 23 393 нові випадки зараження коронавірусом, померло 720 осіб. За цей час зроблено 310 439 антиковідних ін’єкцій. Від початку імунопрофілактичної кампанії проведено понад 18 мільйонів щеплень. (читайте у «Голосі України» на 19 стор. >>> article/353026).

Повний випуск «Голосу України» від 04.11.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку