Сьогодні у «Голосі України»:

Держбюджет на 2022 рік ухвалено в першому читанні

Руслан Стефанчук: Ідеальний парламентарій — той, хто пише якісні закони, у результаті прийняття яких суспільство відчуває покращення

Щоб подолати глобальне потепління, потрібне потепління у відносинах між державами

Шахтарям погасять заборгованість

Платити не за об’єм природного газу, а за його якість

Перезавантаження та розгляд поточних проектів

Посилення карантину та старт опалювального сезону

Стратегічний гуманітарний проект «Допомога Схід»: до Військово-медичного клінічного центру Східного регіону передано 12 тонн гуманітарного вантажу медичного призначення

Про що розповідають графіті Софії Київської

 

Держбюджет на 2022 рік ухвалено в першому читанні

Пленарне засідання 2 листопада

Парламент за результатами розгляду в першому читанні схвалив висновки та пропозиції до проекту закону про Державний бюджет України на 2022 рік. Відповідний проект постанови підтримали 273 народні депутати. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/352985).

Руслан Стефанчук: Ідеальний парламентарій — той, хто пише якісні закони, у результаті прийняття яких суспільство відчуває покращення

Для України парламентсько-президентська республіка — це абсолютно виправданий спосіб управління державою. Про це зазначив Руслан Стефанчук під час інтерв’ю головній редакторці інтернет-видання «ГОРДОН» Олесі Бацман. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/145079).

Щоб подолати глобальне потепління, потрібне потепління у відносинах між державами

Володимир Зеленський закликав якнайшвидше перейти до виконання домовленостей, які будуть досягнуті на Конференції ООН з питань зміни клімату, і виконувати їх «швидко і без зволікань, спільно і без винятків». (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/352979).

Шахтарям погасять заборгованість

Понад 300 млн гривень перераховано на казначейські рахунки на погашення заборгованості із заробітної плати перед гірниками державних шахт в Донецькій області. Про це повідомив директор департаменту розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації Артем Литвинов. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/352972).

Платити не за об’єм природного газу, а за його якість

Позачергове пленарне засідання 2 листопада

Учора відбулося скликане на вимогу Президента України позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев’ятого скликання.

Відкривши засідання, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук надав слово для виступу із заявою від двох фракцій народному депутату Андрію Жупанину («Слуга народу»), який закликав підтримати законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії (№ 2553). За його словами, в разі ухвалення цього законопроекту з 1 травня 2022 року споживачі платитимуть не за об’єм природного газу, а за його якість та ефективність. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352975).

Перезавантаження та розгляд поточних проектів

Засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп, яке відбулося на початку жовтня, відкрив ще Дмитро Разумков. У своєму виступі він повідомив, що видав листи для збору підписів про відкликання Голови Верховної Ради, які надійшли спочатку від фракції «Слуга народу», а потім від народного депутата Давида Арахамії. Д. Разумков також поінформував, що запропонував зустрітися з депутатською фракцією, яка ініціювала його відставку, але отримав офіційний лист про відмову. «Позиція опрацьована, і дуже добре, що вона дотримується лише однієї точки зору», — сказав він. А також заявив, що не підписуватиме закон про олігархів, бо профільний комітет направив до апарату Верховної Ради не той закон, який голосувався в стінах Верховної Ради, й назвав це «підлогом». (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/352950).

Посилення карантину та старт опалювального сезону

Оскільки з початку жовтня статистика нових захворювань на COVID-19 та госпіталізацій стала набувати загрозливих масштабів, то уряд завчасно готувався до переходу більшості областей у червону карантинну зону, наголошуючи при цьому, що вакцинація залишається єдиним способом вберегти здоров’я людей та не впроваджувати черговий повномасштабний локдаун. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/352951).

Стратегічний гуманітарний проект «Допомога Схід»: до Військово-медичного клінічного центру Східного регіону передано 12 тонн гуманітарного вантажу медичного призначення

У рамках стратегічного гуманітарного проекту українських військових «Допомога Схід» у Військово-медичному клінічному центрі Східного регіону проводиться переобладнання й оновлення операційних та відділень, де проходять лікування стаціонарні хворі. З цією метою до військового медичного закладу було передано більш як 12 тонн майна медичного призначення — електричні рентгенпрозорі операційні столи та трансфертні каталки до них, спеціалізовані безтіньові лампи для обладнання операційних, сучасні багатофункціональні ліжка зі спеціалізованими матрацами, медичні меблі та одяг, канцелярське приладдя тощо. Вантаж доправлено в Україну з Франції від Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція—Україна» (Aide Medicale & Caritative France—Ukrainе), віце-президент якої — пані Діана Дольс, підприємством ТОВ «Санагро Україна». (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/352995).

Про що розповідають графіті Софії Київської

Підсумком 15-річної роботи істориків та археографів Національного заповідника «Софія Київська» стало виявлення і введення до наукового обігу майже 7500 графіті — написів і малюнків, залишених на стінах стародавнього собору мирянами та кліриками в XI—XVIII століттях, та підготовка до друку багатотомного видання «Корпус графіті Софії Київської». Автор дослідження, що вийшло у 12 книгах, відомий історик, археограф, фахівець у галузі середньовічної та ранньомодерної епіграфіки України В’ячеслав Корнієнко зазначає, що з виходом серії дослідження графіті продовжаться. «Ми не ставимо крапку, ми ставимо кому, ми продовжуємо роботу, тому що є дуже великий пласт порівняння, наприклад літературної мови в писемних пам’ятках, вивчення яких триває, з тою мовою, яку вживали автори графіті, — каже доктор історичних наук. — Попереду поглиблене вивчення генеалогії, різних додаткових документів тої епохи, поглиблене вивчення і порівняння літописних повідомлень з тими подіями, про які повідомляють графіті… (читайте у «Голосі України» на 14 стор. >>> article/352952).

Повний випуск «Голосу України» від 03.11.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку