Сьогодні у «Голосі України»:

Щеплення захищає організм від інфекції і важкого перебігу хвороби

Верховна Рада має бути солідарною з громадянами та подати приклад роботи в нових умовах

Учені називають Конференцію з клімату останнім шансом

Важливо завершити розгляд проекту бюджету

Володимир Зеленський: «Вакцинація — не страшилки, потрібно нарощувати її темпи»

Низька явка і «контролери» під дільницями

Горимо синім полум’ям. Без вугілля

У Нідерландах продовжилися слухання у справі МН17

Острів Хортиця: від забуття до процвітання!

Неподалік Мар’їнки бойовики стріляли з мінометів

 

Щеплення захищає організм від інфекції і важкого перебігу хвороби

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко зазначає, що вакцина готує організм людини до боротьби з вірусом. Вона містить патоген, який викликає імітацію хвороби, внаслідок чого формуються антитіла й набувається імунітет. «Вакцинація захищає організм від інфекції, запобігає важкому перебігу та появі ускладнень від неї. Темпи вакцинації у країні вже приносять перші позитивні результати. Шостий день поспіль рівень госпіталізацій у країні перебуває на плато після більш як трьохмісячного зростання. Завдяки щепленню за останній тиждень вдалося врятувати 1 238 життів», — сказав В. Ляшко. (читайте у «Голосі України» на 1, 12 стор. >>> article/352931).

Верховна Рада має бути солідарною з громадянами та подати приклад роботи в нових умовах

Погоджувальна рада 1 листопада 2021 року.

«Ми бачимо цифри епідеміологічної ситуації і в світі, і в Україні. Тому закликаю громадян України, які не мають протипоказань, вакцинуватися, дотримуватися санітарно-епідеміологічних заходів», — такими словами Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук відкрив засідання Погоджувальної ради представників депутатських фракцій та груп. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/352944).

Учені називають Конференцію з клімату останнім шансом

У неділю в Глазго розпочала роботу Конференція ООН з клімату, яка триватиме до 12 листопада.

Представники майже 200 країн протягом двох тижнів мають обговорити механізми боротьби з глобальним потеплінням. А головне — дійти в цьому питанні консенсусу, що найважче. І це знову підтвердив саміт «Великої двадцятки», який відбувся вихідними в Римі. Попри те, що його учасники домовилися досягти вуглецевої нейтральності, однак конкретних термінів погодити не змогли. Також лідери «двадцятки» зобов’язалися не вкладати гроші у вугільні електростанції, але… лише за межами своїх країн. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/352935).

Важливо завершити розгляд проекту бюджету

Руслан Стефанчук під час брифінгу окреслив питання, які є пріоритетними для розгляду Верховною Радою цього тижня. На Погоджувальній раді народні депутати чітко визначили пріоритети на цей тиждень. На цьому Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук акцентував під час брифінгу. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/352948).

Володимир Зеленський: «Вакцинація — не страшилки, потрібно нарощувати її темпи»

Cьогодні ми свідки чергової потужної хвилі коронавірусу, хвилі «Дельта», і появи нових штамів. Щодня — антирекорди в усьому світі, і ми — не виняток. Щодня в Україні антирекорди і захворілих, і, на жаль, померлих. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час поїздки на Одещину. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352918).

Низька явка і «контролери» під дільницями

Минулої неділі в Україні відбулися проміжні вибори до парламенту в двох одномандатних виборчих округах, а також місцеві вибори чотирьох міських, двох селищних і п’яти сільських голів і низка виборів депутатів місцевих рад.

За повідомленням Центральної виборчої комісії, голосування на проміжних виборах народних депутатів розпочалося вчасно та відбувалося у штатному режимі. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352919).

Горимо синім полум’ям. Без вугілля

До числа найгарячіших новин минулого місяця, наслідки яких український споживач, мабуть, відчує вже найближчим часом, слід зарахувати інформацію прес-служби нашого Мінекономрозвитку про те, що ухвалено рішення про припинення постачання енергетичного вугілля в Україну з РФ. І все це якщо не в розпал опалювального сезону, то на його початку. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/352923).

У Нідерландах продовжилися слухання у справі МН17

1 листопада у Нідерландах розпочався черговий блок слухань у судовому процесі в справі про збиття літака рейсу МН17. За попередніми даними, суд має заслухати результати роботи слідчого судді, претензії потерпілих сторін. Крім того, планується, що в суді виступлять ще кілька родичів загиблих, повідомляє «Радіо Свобода». За процесом можна спостерігати за прямою трансляцією. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/352932).

Острів Хортиця: від забуття до процвітання!

Острів Хортиця унікальний з точку зору ландшафту, культури, історії, різноманіття флори та фауни. Але в цієї унікальності є й друга сторона, яка радше заважає змінювати заповідний острів на краще. Так, на Хортиці, окрім власне заповідника, налічується 41 сторонній землекористувач. У віданні комунальників — дороги, школи, театр, лікарня. Навіть кладовища! У приватному володінні — санаторії, бази відпочинку, дитячі табори, готелі, заклади харчування... (читайте у «Голосі України» на 14 стор. >>> article/352903).

Неподалік Мар’їнки бойовики стріляли з мінометів

За добу (станом на ранок 1 листопада) з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 14 порушень режиму припинення вогню. 4 з них — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. За даними прес-центру штабу ООС, поблизу Луганського та Майорська ворог вів вогонь з гранатометів різних систем. У районі Новоолександрівки окупанти здійснили обстріл з великокаліберних кулеметів. (читайте у «Голосі України» на 15 стор. >>> article/352927).

Повний випуск «Голосу України» від 02.11.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку