Сьогодні у «Голосі України»:

Бабин Яр — місце, пронизане болем

Обирають нового Голову Верховної Ради України

На порядку денному — соціальні питання

Про відкликання Разумкова Д.О. з посади Голови Верховної Ради України

Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні

Уся Європа має знати про злочини тоталітарного режиму

Кількість хворих на COVID-19 зростає

«Честь його пам’яті!»

 

Бабин Яр — місце, пронизане болем

Увечері 6 жовтня Президент України Володимир Зеленський разом з главами іноземних делегацій взяв участь в урочистих заходах до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру, що відбулися в Меморіальному центрі Голокосту «Бабин Яр» у Києві. Зокрема, в церемонії вшанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру взяли участь Президент Ізраїлю Іцхак Герцог, Президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр, Голова парламенту Грузії Каха Кучава, Спікер Риксдагу Швеції Андреас Норлен, Маршалок Сенату Польщі Томаш Гродзький. Крім того, на заході були присутні представники парламентів Чехії, Австрії, Литви та Латвії, спеціальний представник з питань Голокосту Держдепартаменту США Еллен Джермейн, спеціальний представник Прем’єр-міністра Великої Британії лорд Амед Вімблдонський, рабини, лідери духовенства, посли та представники дипломатичного корпусу, а також експерти, науковці та меценати з усього світу, які опікуються темою Голокосту. Глава Української держави та гості взяли участь у відкритті-перформансі меморіального об’єкта «Кристалічна стіна плачу» авторства художниці Марини Абрамович. Також присутні ознайомилися з аудіовізуальною інсталяцією «Дзеркальне поле». Цей об’єкт — це стовпи з динаміками, з яких голосами дорослих і дітей озвучують імена жертв Бабиного Яру. Учасники заходу переглянули світловий перформанс у яру та відвідали символічну синагогу «Місце для роздумів», де була виконана молитва кантора. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/352085).

Обирають нового Голову Верховної Ради України

Пленарне засідання Верховної Ради України 7 жовтня 2021 року.

Оголосивши до розгляду питання про обрання нового Голови Верховної Ради України, Перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук передав ведення засідання заступниці Голови Верховної Ради Олені Кондратюк. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/352087).

На порядку денному — соціальні питання

Позачергове засідання Верховної Ради України 7 жовтня 2021 року.

Позачергове засідання, скликане на вимогу 153 народних депутатів, яке розпочалось о 16-й годині, було присвячено соціальним питанням. Усього до порядку денного було внесено сім питань щодо пенсійного забезпечення та соціального захисту. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/352093).

Про відкликання Разумкова Д.О. з посади Голови Верховної Ради України

Постанова Верховної Ради України № 1802-IX. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352057).

Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні

Закон України № 1770-ІХ. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352059).

Уся Європа має знати про злочини тоталітарного режиму

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк разом з Маршалком Сенату Польщі Томашем Гродзьким, Віце-маршалком Сенату пані Габріелою Моравська-Станецькою та Віце-маршалком польського Сейму Пьотром Згожельським, які перебували з офіційним візитом в Україні, відвідали Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили». Вони вшанували пам’ять жертв тоталітаризму 1937—1941 років хвилиною мовчання і поклали вінки до української і польської частин єдиного Міжнародного меморіалу. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352063).

Кількість хворих на COVID-19 зростає

В Україні станом на ранок 7 жовтня зафіксовано 15 125 нових випадків захворювання на COVID-19. Найбільше хворих у Харківській (1168), Львівській (1130), Одеській (1059), Дніпропетровській (1042) та Донецькій (985) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/352049).

«Честь його пам’яті!»

До 180-річчя від дня народження Тадея Рильського.

Ці слова Леся Українка присвятила Тадею Рильському (1841—1902). У її вислові не тільки посмертна данина пам’яті, а й вияв високої шани та захоплення життям цієї людини. Леся Українка писала: «Українська преса не промовчала пам’яті тихої та чесної діяльності Тадея Рильського, а українські селяни, які стикалися з Рильським, ревно оплакали смерть сього єдиного з усіх польських «хлопоманів», що конкретно, безпосередньо і до останньої хвилі служив українському демосові. Користаю з нагоди, щоб прилучити прилюдно ще і свій один український голос до голосів української преси на спомин про Тадея Рильського. Честь його пам’яті!». (читайте у «Голосі України» на 8-9 стор. >>> article/352073).

Повний випуск «Голосу України» від 08.10.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку