Сьогодні у «Голосі України»:

Чия земля? Буде Калитчина?

Ухвалення всіх рішень Верховної Ради тільки за Регламентом

Бабин Яр залишається незагоєним шрамом

Парламент — це місце для діалогу

Яким стане порядок денний реформ до 2023 року?

За мандат змагатимуться понад десяток кандидатів

Пріоритети, конфлікти і можливе оскарження деолігархічного закону у Конституційному Суді

Тарифи залишаться незмінними до кінця опалювального сезону

Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності

 

Чия земля? Буде Калитчина?

Перші уроки відновлення започаткованої ще понад століття тому купівлі-продажу полтавських чорноземів змушують згадати перипетії класичної трагікомедії. І не тільки... (читайте у «Голосі України» на 1, 6-7 стор. >>> article/351870).

Ухвалення всіх рішень Верховної Ради тільки за Регламентом

Погоджувальна рада Верховної Ради України 4 жовтня 2021 року.

Відкривши засідання Погоджувальної ради, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков привітав освітян із професійним святом, яке вони відзначали минулої неділі. «Це люди, які формують наше майбутнє. Бо наше майбутнє — це наші діти, які навчаються тут, здобувають освіту тут, і які розвиватимуть нашу державу», — наголосив він, зауваживши, що вчителі віддають себе на 101 відсоток професії. «Ми повинні про це пам’ятати, у тому числі, й під час підготовки бюджету на 2022 рік», — сказав він. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/351912).

Бабин Яр залишається незагоєним шрамом

Сьогодні розпочинається триденний візит до України Президента Держави Ізраїль Іцхака Герцога. Як повідомила прес-служба МЗС Ізраїлю, «Президент Іцхак Герцог прибуде до України у вівторок, 5 жовтня 2021 року, з першим державним візитом свого президентства, на запрошення Президента Володимира Зеленського. Під час візиту Президент Герцог візьме участь в офіційній міжнародній церемонії, присвяченій 80-й річниці вбивств у Бабиному Яру, та відкритті київського Меморіального центру Голокосту в Бабиному Яру — разом з Президентом України Володимиром Зеленським та Президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром». Також заплановано виступ перед Верховною Радою, зустрічі з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, представниками української єврейської громади. (читайте у «Голосі України» на 1-5 стор. >>> article/351892).

Парламент — це місце для діалогу

Верховна Рада є і має бути місцем для діалогу. Про це заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков на брифінгу після Погоджувальної ради. І знову повторив свою думку: «Поки я Голова парламенту — працюватиме закон! І розгляд ініціативи про відкликання Голови Верховної Ради України з посади — не виняток. Процедура відбуватиметься чітко за Регламентом». (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/351911).

Яким стане порядок денний реформ до 2023 року?

Відповідь на це запитання впродовж двох днів шукали народні депутати від партії «Слуга народу» на виїзному засіданні фракції. Парламентарії та урядовці зібралися в курортному Трускавці для того, щоб попрацювати над планом дій на найближчі два роки. До участі в дискусіях долучилися також Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, Президент Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/351910).

За мандат змагатимуться понад десяток кандидатів

31 жовтня в окрузі № 184 Каховського та Бериславського районів Херсонщини відбудуться позачергові вибори народного депутата. Увага до них підвищена. За мандат змагатимуться понад десяток кандидатів, серед них і очільник Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир та заступник голови обласної ради Геннадій Лагута. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/351909).

Пріоритети, конфлікти і можливе оскарження деолігархічного закону у Конституційному Суді

Старт політичного сезону, як і очікувалося, видався непростим. І не лише тому, що вересень — це завжди початок бюджетного процесу, а й насамперед тому, що Верховна Рада мала розглядати два великі та важливі законопроекти — про деолігархизацію (№ 5599) та зміни до Податкового кодексу (№ 5600). Обговорення цих законопроектів, охрещених «антиолігархічним пакетом», обіцяло бути гарячим і довгим, адже однозначної оцінки щодо цих проектів ні в політиків, ні в експертів не було, натомість поправок до другого читання до них надійшло чимало. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/351874).

Тарифи залишаться незмінними до кінця опалювального сезону

Основними питаннями, над якими уряд працював у вересні, були проект Держбюджету на 2022 рік, підготовка до опалювального сезону та запровадження нових карантинних заходів.

Кабінет Міністрів вчасно представив та передав до парламенту проект Держбюджету-2022. За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, ключові пріоритети залишилися незмінними — це медицина, освіта, армія, інфраструктура, соціальні програми, діджиталізація, підтримка підприємців та економіки. Зокрема, на медичну галузь планується виділити 193 мільярди гривень, що на 31 мільярд більше, ніж цьогоріч. «Таке збільшення видатків дає можливість у 2022 році встановити мінімальну зарплату лікаря на рівні 20 тисяч гривень. Середня зарплата лікаря при цьому буде вища за 22,5 тисячі гривень», — повідомив глава уряду. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/351875).

Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності

Закон України № 1630-IX. (читайте у «Голосі України» на 12-15 стор. >>> article/351869).

Повний випуск «Голосу України» від 05.10.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку