Сьогодні у «Голосі України»:

Батьки-усиновителі — приклад чуйності та милосердя

Юридичні колізії в деолігархічному законі можна виправити двома способами

Найгостріші питання ПАРЄ залишила на останній день

Звернення Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з нагоди Дня пам’яті трагедії Бабиного Яру

Денис Шмигаль: «Тарифи залишатимуться стабільними, а програму субсидій буде збільшено»

«Газпром» провокує енергетичну кризу в Європі

Фальстарт «великої приватизації»

По 500 нових робочих місць!

 

Батьки-усиновителі — приклад чуйності та милосердя

«Ви для нас — справжні герої!» — відверто зізнавалися промовці під час вшанування батьків-усиновителів у Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі у Сєвєродонецьку.

26 дітей усиновили на Луганщині минулого року, з початку цього — ще 15 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знайшли собі нових батьків. Загалом під опікою та піклуванням в області перебувають 1013 дітей, які мали б раніше опинитися в інтернатних закладах. Нині на Луганщині діють 27 дитбудинків сімейного типу та 75 прийомних сімей, в яких виховуються 340 дітей. Тільки у 2021-му було створено три дитбудинки сімейного типу та чотири прийомні сім’ї, до яких влаштовано майже півсотні сиріт... (читайте у «Голосі України» на 1, 11 стор. >>> article/351714).

Юридичні колізії в деолігархічному законі можна виправити двома способами

Усунути неузгодженості, наявні в проголосованому законопроекті «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)» (№ 5599), можна двома способами. Про це в ефірі одного з телеканалів заявив Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/351713).

Найгостріші питання ПАРЄ залишила на останній день

Сьогодні, в останній день роботи осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), плануються до розгляду чи не найважливіші теми — спровокована Білоруссю ситуація на кордоні Литви, Латвії та Польщі, криза в Афганістані та зростаючі загрози з боку кіберзлочинності. Учора депутати ПАРЄ, серед яких і українська делегація, серед іншого обговорювали питання кліматичних змін. (читайте у «Голосі України» на 1, стор. >>> article/351712).

Звернення Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з нагоди Дня пам’яті трагедії Бабиного Яру

Учора виповнилося 80 років від початку масових розстрілів мирного населення окупованого нацистами Києва в урочищі Бабин Яр.

Ця подія стала не тільки жахливим символом Голокосту, а й прикладом страшних наслідків, до яких призвела політика нацистського режиму. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/351717).

Денис Шмигаль: «Тарифи залишатимуться стабільними, а програму субсидій буде збільшено»

Під час учорашнього засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль констатував, що нова хвиля епідемії набирає обертів, а нові штами коронавірусу заразніші, швидше поширюються та набагато важче переносяться. «Саме тому ще раз закликаю не зволікати та робити щеплення, адже це єдиний ефективний спосіб захистити себе від інфікування та потрапляння до лікарні в разі важкого перебігу хвороби», — сказав він, зауваживши, що понад 90 відсотків тих, хто потрапляє до лікарень та майже 100 відсотків тих, хто помирає, — це не вакциновані люди. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/351735).

«Газпром» провокує енергетичну кризу в Європі

Міністр енергетики Герман Галущенко передав європейському комісару з питань енергетики Кадрі Сімсон позицію офіційного Києва щодо підписаного 27 вересня контракту на поставки російського газу в Угорщину в обхід України. Про це в Брюсселі повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» представник Європейської комісії. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/351728).

Фальстарт «великої приватизації»

Цілковитою несподіванкою для оглядачів і спеціалістів стало по-справжньому сенсаційне рішення Фонду держмайна України, яким він 27 серпня скасував приватизаційний аукціон із продажу АТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК). Аукціон мав пройти 31 серпня цього року. Ефект несподіванки підсилював той факт, що ставки були справді великими.

Нагадаємо, до компанії входять два комбінати з видобутку та збагачення титанової руди — Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (ВГМК) та Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК). Компанія входить до першої десятки найбільших виробників титанової сировини. Розвідані запаси руди на комбінатах становлять 4 % від обсягу світових запасів. (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/351740).

По 500 нових робочих місць!

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль усім головам ОДА поставив завдання — в кожній області створити щонайменше по одному новому підприємству або відновити старе з кількістю працівників понад 500 осіб. (читайте у «Голосі України» на 9 стор. >>> article/351743).

Повний випуск «Голосу України» від 30.09.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку