Сьогодні у «Голосі України»:

«Укрпошта» покриє цифровими послугами 100 відсотків населених пунктів до кінця 2022 року

Законопроект про олігархів можна розглядати до отримання висновків Венеційської комісії

Уряд запроваджує жовті та зелені ковід-сертифікати

У фокусі Генасамблеї ООН — найактуальніші проблеми

Руслан Стефанчук: «День Української Державності потребує законодавчого закріплення»

Окупанти проігнорували понад сто офіційних нот до ОБСЄ

Сімейний лікар має направити на тест кожного пацієнта з ознаками ГРВІ

 

«Укрпошта» покриє цифровими послугами 100 відсотків населених пунктів до кінця 2022 року

У рамках стратегії 100-відсоткової автоматизації «Укрпошти» найближчим роком компанія автоматизує всі відділення в селах, де проживають більш як 1200 людей, та завершить впровадження проекту пересувних відділень у найвіддаленіших куточках на всій території країни. Для цього поштовий оператор встановить приблизно 1300 комп’ютерів та запустить майже 1800 пересувних відділень ще у 17 областях, покривши всю Україну. Тож до кінця 2022 року понад 10 мільйонів людей вперше отримають доступ до цифрових послуг.

Про це стало відомо 14 вересня 2021 року під час офіційної презентації заключного етапу проекту пересувних відділень «Укрпошти». (читайте у «Голосі України» на 1, 12 стор. >>> article/351039).

Законопроект про олігархів можна розглядати до отримання висновків Венеційської комісії

«Правила одні для всіх. Я це сповідую протягом двох років, з часу обрання на посаду Голови Верховної Ради, і робитиму це у подальшому», — так глава парламенту Дмитро Разумков в ефірі телеканала «ICTV» відповів на запитання, чому він попри звернення фракції «Слуга народу» вирішив скерувати законопроект про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), (№ 5599) до Венеційської комісії для отримання висновків. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/351017).

Уряд запроваджує жовті та зелені ковід-сертифікати

Кабінет Міністрів вніс зміни до постанови про встановлення карантину, які передбачають запровадження жовтих та зелених ковід-сертифікатів та можливість для бізнесу самостійно визначатись, якого формату карантинних обмежень вони дотримуватимуться. (читайте у «Голосі України» на 1, 12 стор. >>> article/351030).

У фокусі Генасамблеї ООН — найактуальніші проблеми

Учора у Нью-Йорку відкрилася 76-та сесія Генеральної асамблеї ООН, на порядку денному якої серед інших будуть питання окупованого Криму та Донбасу. «Голос України» повідомляв, що минулого тижня, обговорюючи винесений на розгляд перелік питань, Генасамблея вирішила зберегти пункт «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України». Раніше, 2 вересня, ООН опублікувала нову доповідь Генерального секретаря Антоніу Ґутерріша про порушення прав людини в окупованих Криму й Севастополі. Документ охоплює період з 1 липня 2020 року по 30 червня 2021 року і «описує широкий спектр порушень прав людини і міжнародного гуманітарного права». (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/351024).

Руслан Стефанчук: «День Української Державності потребує законодавчого закріплення»

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів одностайно рекомендує Верховній Раді внести до порядку денного сесії, а також прийняти за основу та в цілому проект закону про внесення зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня — День Української Державності (№ 5864). (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/351018).

Окупанти проігнорували понад сто офіційних нот до ОБСЄ

За добу (на ранок 14.09) зафіксовано 12 порушень режиму припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, поблизу Зайцевого противник обстріляв наші позиції із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів. Неподалік Верхньоторецького російські окупанти вели вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру. В напрямку Нью-Йорка незаконні збройні формування здійснили обстріл з артилерійських систем калібру 122 мм. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/351038).

Сімейний лікар має направити на тест кожного пацієнта з ознаками ГРВІ

За даними МОЗ на ранок 14 вересня, в Україні зафіксовано 3 332 нові випадки зараження COVID-19. Нині по країні загалом перевищено рівень захворюваності — при нормі не більш як 75 випадків на 100 тис. населення цей показник становить 92. Найвищий рівень захворюваності в Чернівецькій (255), Луганській (198), Тернопільській області (140) і Києві (137). Водночас в Україні зафіксовано перевищення норми виявлення нових випадків інфікування — при нормі менш як 4% для зеленої зони цей показник становить 6,2%. Найвищий коефіцієнт виявлення нових випадків у Чернівецькій (11,1%), Тернопільській (9,6%) і Житомирській (9,1%) областях. Рівень госпіталізації пацієнтів з COVID-19 в Україні загалом становить 18,3 людини на 100 тис. населення. Також зайнято 21,9% лікарняних ліжок з киснем. Поки що всі регіони України перебувають у зеленій зоні карантину. (читайте у «Голосі України» на 9 стор. >>> article/351040).

Повний випуск «Голосу України» від 15.09.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку