Сьогодні у «Голосі України»:

На ділянці Богданівка - Петрівське розведено сили і засоби

Росії доведеться відповідати за фінансування тероризму

Верховна Рада планує розглянути Держбюджет-2020 у другому читанні 14 листопада

Президент затвердив програму максимум для Кабміну

Іноземці зможуть купувати землю лише за результатами референдуму

Усі кадастри інтегрують в єдину базу даних

 

На ділянці Богданівка - Петрівське розведено сили і засоби

9 листопада 2019 року пополудні в районі населених пунктів Богданівка та Петрівське Донецької області відбувся практичний етап процесу розведення сил і засобів.

Він реалізується в рамках досягнутих попередніми роками домовленостей у Мінську. Зокрема, протоколу від 5 вересня 2014 року, меморандуму від 19 вересня 2014 року, а також комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 року.

Українська сторона була готова до практичного розведення ще 8 листопада. Цю дату визначено, враховуючи той факт, що останнє порушення режиму припинення вогню на ділянці No 3 (Петрівське) зафіксовано 30 жовтня цього року. Але протилежна сторона з незрозумілих причин перенесла процес на наступний день. Про це минулої п'ятниці повідомив представник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдик. (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/323897).

Росії доведеться відповідати за фінансування тероризму

Міжнародний суд ООН у Гаазі (Нідерланди) вирішив, що розглядатиме позов України проти РФ через порушення конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Відповідне рішення було оголошено у п'ятницю. Тепер суд зможе перейти до розгляду справи по суті. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/323890)

Верховна Рада планує розглянути Держбюджет-2020 у другому читанні 14 листопада

На початку Погоджувальної ради лідерів депутатських фракцій і груп та голів парламентських комітетів Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков відзначив, що минулого пленарного тижня парламент розглянув 51 питання порядку денного, 12 проектів законів було прийнято в цілому і 10 законопроектів - у першому читанні та за основу. Також було оголошено 203 запити народних депутатів.

У четвер, 14 листопада, Верховна Рада планує розглянути у другому читанні Державний бюджет України на 2020 рік (No 2000), повідомив глава парламенту і звернувся до Комітету Верховної Ради з питань бюджету на своєму засіданні уважно розглянути та проаналізувати поданий урядом законопроект на предмет врахування бюджетних висновків Верховної Ради, які були запропоновані до бюджету на 2020 рік та надати висновок комітету щодо проекту бюджету народним депутатам. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/323905).

Президент затвердив програму максимум для Кабміну

Президент Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави No 837.

У документі міститься низка рекомендацій для Кабінету Міністрів, а також чіткий перелік проектів законів, які, на думку глави держави, необхідно розробити для того, щоб покращити функціонування різних сфер життя в країні. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/323907).

Іноземці зможуть купувати землю лише за результатами референдуму

Президент Володимир Зеленський учора в своєму відеозверненні наголосив на тому, що іноземці зможуть купувати землю лише за результатами референдуму.

Незабаром Верховна Рада розглядатиме питання про впровадження в Україні ринку землі, сказав він. І підкреслив, що протягом останніх двох десятків років цим питанням маніпулюють. Мовляв, держава не створила належних умов для того, щоб прості українці могли продавати чи купувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення. У нас немає ринку землі, а в розвинених країнах він є, зауважив очільник країни. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/323908).

Усі кадастри інтегрують в єдину базу даних

Наступного року має бути завершено створення системи геопросторових даних, яка об'єднуватиме дані всіх кадастрів, щоб земельні відносини стали максимально чесні та прозорі. Таке завдання під час учорашньої наради щодо реформування діяльності Держгеокадастру поставив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"До 1 серпня наступного року до Держгеокадастру має бути внесено абсолютно всі землі сільськогосподарського призначення, в тому числі ті, що перебувають у державній власності, адже навіть мови не може бути про ринок землі, поки в базі даних немає порядку та існують білі плями", - сказав глава уряду й підкреслив, що наступного року земельний кадастр має бути наповнений на 100 відсотків. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/323909)

 

Повний випуск «Голосу України» від 12.11.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку