Сьогодні у «Голосі України»:

Як перетворити НАЗК на дієвий, а не маріонетковий антикорупційний орган

Демарш означає протест проти зняття санкцій з РФ

У парламенті розглянуть питання надання добровольцям статусу учасника бойових дій

Умань - місто, де затишно жити

"Ми своїх у біді не залишаємо"

 

Як перетворити НАЗК на дієвий, а не маріонетковий антикорупційний орган

Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики розглянув підготовлений до другого читання проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції (реєстр. No 1029), внесений Президентом України як невідкладний. Законопроект регулює діяльність Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК), до роботи якого є безліч запитань та невдоволення. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/322246)

Демарш означає протест проти зняття санкцій з РФ

Учора в Страсбурзі відкрилася осіння сесія ПАРЄ. Українська парламентська делегація вирішила утриматися від участі в роботі сесії на знак протесту проти зняття санкції з РФ. До Страсбурга приїхало кілька членів нового складу делегації, які входили й до попереднього, а також нова очільниця делегації Єлизавета Ясько. Однак наші депутати не зможуть брати участь у роботі сесії та комітетів. Єлизавета Ясько назвала це демаршем. "Нам потрібно в першу чергу перед французькою стороною (та й перед усіма тими, хто голосував за повернення Росії в ПАРЄ) заявити: необхідно щось змінювати або ми продовжимо саботувати роботу асамблеї. Необхідно сказати, що зараз роль і престиж цієї організації падають", - зазначила вона. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/322240)

У парламенті розглянуть питання надання добровольцям статусу учасника бойових дій

Верховна Рада розгляне два альтернативні проекти законів "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу та соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції" (NoNo 2045, 2045-1). Комітет з соціальної політики та захисту прав ветеранів на своєму вчорашньому засіданні рекомендував парламенту включити їх до порядку денного сесії.

Основний законопроект (No 2045) підготувала група народних депутатів із фракції "Європейська солідарність": Ірина Фріз, Ірина Геращенко, Яна Зінкевич, Іванна Климпуш-Цинцадзе та Марія Іонова. Представляючи документ, Ірина Фріз зауважила, що "ЄС" буде підтримувати законопроект No 2045-1, серед авторів якого є представники більшості та який майже тотожний підготовленому ними законопроекту. "Для мене, як колишнього міністра у справах ветеранів, головним є досягнення мети - надання статусу учасника бойових дій добровольцям. Тому ми підтримуватимемо той законопроект, який буде внесено до зали і який підтримуватиме більшість", - зауважила вона. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/322247)

Умань - місто, де затишно жити

За останні чотири роки у 84-тисячній Умані відбулося чимало позитивних змін.

Поряд із реалізацією масштабних проектів, таких як реконструкція центральної частини міста, дизайнерське оновлення парку імені Тараса Шевченка, будівництво унікального комплексу фонтанів "Перлина кохання", в Умані виросли нові житлові масиви, серед яких "Греків ліс". Відкрилися дві швейні фабрики, підприємство з випуску дзеркал, гіпермаркет "Епіцентр", відновив свою роботу лікеро-горілчаний завод та багато іншого.

Про те, як вдалося досягти поліпшення надання різноманітних послуг, підвищення комфорту та зручностей кожному мешканцю громади, розмова нашого кореспондента з міським головою Умані, членом ради Асоціації міст України Олександром Цебрієм (на знімку). Доходи зросли майже втричі (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/322201)

"Ми своїх у біді не залишаємо"

Офіцери цивільно-військового співробітництва в рамках стратегічного проекту "Допомога Схід" передали гуманітарну допомогу медичного призначення на суму 412 тисяч гривень до Нижнянського обласного психоневрологічного диспансеру, розташованого неподалік лінії зіткнення. Це спеціальні ліжка для лежачих, ортопедичні матраци, медичні інструменти, спеціалізований одяг для пацієнтів тощо. Соціальний заклад розташований у Попаснянському районі, що на Луганщині. Відстань до передових позицій - 5-6 кілометрів. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/322212)

 

Повний випуск «Голосу України» від 01.10.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку