Сьогодні у «Голосі України»:

Під звуки вибухів сталий розвиток неможливий

Активізація співпраці з МВФ є позитивним сигналом для інвесторів

Уряд розпочав перезавантаження влади

Законодавча кухня працює у турборежимі

Проект Держбюджету-2020 та тристоронні газові переговори

 

Під звуки вибухів сталий розвиток неможливий

"Жодна держава не досягне сталого розвитку без миру та відчуття безпеки. Сталий розвиток неможливий під звуки пострілів і вибухів, неможливий там, де панують агресивні геополітичні стратегії, що аплодують вторгненню до інших держав і порушенню прав і свобод людини", - заявив Президент України Володимир Зеленський (на знімку) 24 вересня під час Діалогу лідерів на Саміті ООН щодо Цілей сталого розвитку в рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку. Він висловив сподівання, що завдяки підтримці міжнародних партнерів вдасться досягти повернення українських територій політико-дипломатичним шляхом, припинення війни та встановлення миру, інформує прес-служба Президента. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/322066)

Активізація співпраці з МВФ є позитивним сигналом для інвесторів

Продовження співпраці з Місією Міжнародного валютного фонду є позитивним сигналом для іноземного бізнесу та міжнародних партнерів і запорукою вдалого й успішного майбутнього України. Таку думку Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков висловив під час зустрічі з представниками Місії МВФ в Україні на чолі з Роном ван Роденом. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/322073)

Уряд розпочав перезавантаження влади

Після набрання чинності законом, який значно спрощує процедуру звільнення державних службовців та порядок проведення конкурсів для зайняття посад на державній службі, уряд розпочав перезавантаження влади. Перші під час учорашнього засідання Кабінету Міністрів під звільнення за новими правилами потрапили керівники семи державних структур: голова Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) Сергій Кузьмін, голова Державної служби геології та надр Олег Кирилюк, голова Держслужби з безпеки на транспорті Михайло Ноняк, заступник голови Держагентства лісових ресурсів Володимир Бондар, голова Нацагентства з питань державної служби Костянтин Ващенко, голова Державної архівної служби Тетяна Баранова та голова Держагентства резерву Вадим Мосійчук. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/322078)

Законодавча кухня працює у турборежимі

Упродовж пленарного тижня 18-20 вересня Верховна Рада ухвалила низку резонансних законопроектів, у цілому та за основу в першому читанні.

Парламент і далі працює у прискореному законотворчому темпі, який журналісти вже охрестили "турборежимом". Нерідко за підсумками голосування на електронному табло висвітлюється цифра у понад 300 голосів. Проте з'являються і перші політичні тертя. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/322029)

Проект Держбюджету-2020 та тристоронні газові переговори

У вересні новий Кабінет Міністрів зосередив свою увагу на вирішенні організаційних і кадрових питань, а також підготовці низки законопроектів, найважливішим з яких є проект Держбюджету на 2020-й. "Відповідно до законодавства уряд мав затвердити та передати до Верховної Ради проект закону про Держбюджет на наступний рік до 15 вересня, і ми це зробили", - зазначив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук, зауваживши, що цей документ поки що базується на показниках, які були розраховані ще навесні 2019-го, і не враховує більшості планованих реформ, оскільки їх ще має схвалити парламент. Прем'єр очікує, що в період між першим і другим читанням Верховна Рада ухвалить необхідні законопроекти, а також затвердить Програму дій уряду, і ці рішення буде враховано в поданому на друге читання проекті бюджету-2020. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/322030)

 

Повний випуск «Голосу України» від 26.09.2019 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку