Сьогодні у «Голосі України»:

Вшанували воїнів, котрі загинули за Незалежність

Наступ обернеться катастрофою для Росії

Англомовні переклади 181 законодавчого акта оприлюднено на сайті Верховної Ради України

Затвердили порядок денний на наступну сесію

Відпустка з догляду за дитиною: як уникнути дискримінації?

Робимо все для досягнення миру дипломатичним шляхом, але готові дати відсіч у разі вторгнення

В оновленому шкільному меню — понад півтори сотні страв

Міжнародні партнери обіцяють безпрецедентну підтримку

Чи наблизить держава відродження авіабудування?

У країні спостерігається спалах коронавірусу

 

Вшанували воїнів, котрі загинули за Незалежність

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук разом із Президентом Володимиром Зеленським вшанували українських військових, полеглих 20 січня в різні роки війни. Біля Пам’ятного дзвона, розташованого на території Міністерства оборони України, було оголошено прізвища 54 військовослужбовців, які віддали життя в бою за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Серед них 51 воїн, що героїчно загинув 20 січня 2015 року, захищаючи Донецьке летовище. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/355343).

Наступ обернеться катастрофою для Росії

Приєднання України до НАТО найближчим часом малоймовірне. Про це заявив Президент США Джо Байден під час недавньої прес-конференції. Причиною він назвав те, що Київ досі не виконав усі необхідні для вступу до Альянсу вимоги. Крім того, за словами глави Білого дому, це пов’язано з тим, що Україні ще належить виконати багато роботи в області демократії. При цьому Джо Байден не виключив можливості вступу України до блоку в майбутньому. Також президент США нагадав, що для вступу країни в НАТО потрібна підтримка всіх його членів. Водночас головною темою міжнародного порядку денного став можливий наступ Росії на Україну. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/355344).

Англомовні переклади 181 законодавчого акта оприлюднено на сайті Верховної Ради України

Переклади 181 законодавчого акта англійською мовою вже оприлюднено на сайті Верховної Ради України. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на особистій сторінці у Фейсбуці. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/355351).

Затвердили порядок денний на наступну сесію

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації затвердив пропозиції до порядку денного сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання. Зокрема, обговоривши пропозиції, народні депутати прийняли рішення запропонувати включити до порядку денного низку законопроектів, підготовлених до розгляду на пленарних засіданнях. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/355352).

Відпустка з догляду за дитиною: як уникнути дискримінації?

Кабінет Міністрів розробляє законопроект щодо реформування законодавства у сфері соціальних відпусток, метою якого є вдосконалення механізму реалізації батьками дитини права на такі відпустки без дискримінації, а також підтримка сім’ї та формування відповідального материнства та батьківства. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/355350).

Робимо все для досягнення миру дипломатичним шляхом, але готові дати відсіч у разі вторгнення

Наша країна повністю готова до можливого вторгнення російських військ. Про це заявив Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні до громадян.

В умовах такої імовірності, наголосив глава держави, ми живемо з 2014 року, і відтоді наша можливість дати відсіч загарбнику тільки зросла. Нині інформаційний простір сповнений повідомленнями про можливу війну з Росією і про те, що вторгнення може початися будь-якої миті, а ми нібито не готові до цього, сказав він. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355360).

В оновленому шкільному меню — понад півтори сотні страв

По завершенні зимових канікул в усіх школах країни запроваджують оновлене меню. Адже в 2022 році реформа шкільного харчування, ініційована дружиною Президента України Оленою Зеленською, має запрацювати на повну силу. З 1 січня сплив перехідний період з оновлення системи закупівель і опанування нових технологічних карт та набули чинності давно очікувані й такі потрібні зміни.

За словами голови Держпродспоживслужби України Владислави Магалецької, ця структура «контролюватиме впровадження нових норм і дотримання санітарних вимог закладами освіти». Як це відбувається на практиці, ми розпитали в. о. начальника головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Сніжану Локес. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/355323).

Міжнародні партнери обіцяють безпрецедентну підтримку

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що державний секретар США Ентоні Блінкен особисто запевнив його в готовності США «перекрити кисень» російській економіці та російським багатіям у разі вторгнення в Україну. Про це глава МЗС розповів учора під час брифінгу. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/355356).

Чи наблизить держава відродження авіабудування?

Авіаційні підприємства «Укроборонпрому» збільшили обсяги виробництва на 40%, або на понад 4 млрд грн. Про це повідомив заступник гендиректора «Укроборонпрому» з виробництва Ігор Фоменко під час зборів Асоціації підприємств авіапромисловості України (Укравіапром) у Києві. (читайте у «Голосі України» на 92 стор. >>> article/355321).

У країні спостерігається спалах коронавірусу

Вчора на брифінгу міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив про спалах коронавірусу в країні. За словами міністра охорони здоров’я, найскладніша ситуація — в західних областях України. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/355338).

Повний випуск «Голосу України» від 21.01.2022 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку