Сьогодні у «Голосі України»:

Бути готовим зі зброєю захищати країну

Сенатори запевнили, що Київ підтримують обидві партії Конгресу

Христос хрещається! У річці Йордан!

Сприяння ІТ-спеціалістам та протидія імміграції через фіктивні шлюби

Рішення про запобіжний захід мають оголосити вже сьогодні

Закликають зняти ембарго на продаж нам зброї

Нова міська влада всерйоз взялася за повернення привабливого обличчя Чернівцям

Європарламент обрав президентку

Понад 15 мільйонів громадян отримали принаймні одну дозу вакцини

 

Бути готовим зі зброєю захищати країну

На території закинутого автодрому в мікрорайоні Масани провели стрілецький день Чернігівського батальйону тероборони.

 Інструктори навчали насамперед як правильно поводитися зі зброєю. Після цього відпрацювали елементи індивідуальної і групової тактичної підготовки легкої піхоти, а саме до такої класифікації і належать війська територіальної оборони. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/355249).

Сенатори запевнили, що Київ підтримують обидві партії Конгресу

Сьогодні державний секретар США Ентоні Блінкен здійснить візит до України, а напередодні у Києві побувала двопартійна делегація Конгресу США, до складу якої увійшли сенатори Роберт Портман, Кріс Мерфі, Джин Шахін, Емі Клобучар, Річард Блюменталь та Роджер Вікер. Сенатори не приховували, що приїхали у такий складний для національної оборони час, аби продемонструвати підтримку України. У своїх повідомленнях про візит вони підкреслювали, що демократи і республіканці не мають розбіжностей у цьому питанні. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/355244).

Христос хрещається! У річці Йордан!

Сьогодні українці разом з усім християнським світом відзначають третє, завершальне свято різдвяно-новорічного циклу — Хрещення Господнє. В народі його ще називають Водохреща, Водохреще, Водохрестя, Йордан, Ордань, Водощі. Це одне з найдавніших церковних свят, яке відзначають ще з апостольських часів. (читайте у «Голосі України» на 1, 12 стор. >>> article/355245).

Сприяння ІТ-спеціалістам та протидія імміграції через фіктивні шлюби

Кабінет Міністрів подав на розгляд Верховної Ради законопроект про внесення змін до Закону «Про імміграцію» (№ 6516), який, зокрема, стосується спрощення процедур надання дозволу на імміграцію іноземним висококваліфікованим ІТ-спеціалістам, відмови у наданні чи скасування дозволу на імміграцію та посвідки на постійне проживання, а також, з урахуванням викликів сьогодення, посилення заходів із протидії нелегальній міграції. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/355256).

Рішення про запобіжний захід мають оголосити вже сьогодні

Печерський районний суд Києва, який 17 січня мав обрати запобіжний захід народному депутату Петру Порошенку за підозрою у держзраді та сприянні терористичним організаціям, переніс своє засідання на 19 січня. Учасникам судового процесу довелося чекати на цю інформацію п’ять годин. Саме стільки часу головуючий у справі суддя Олексій Соколов провів у нарадчій кімнаті. Лунала навіть інформація, що працівнику Феміди стало зле і йому викликали швидку. Згодом представник суду повідомив, що вихід судді із нарадчої кімнати і оголошення резолютивної частини рішення відбудеться 19 січня о 14.00. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/355257).

Закликають зняти ембарго на продаж нам зброї

В Європейському парламенті на позачерговому спільному засіданні Комітету із закордонних справ та Підкомітету з питань безпеки і оборони відбулися слухання, присвячені російській агресії і безпековим викликам, а також українському питанню. У слуханнях, за участі Віце-президента Європейської комісії Жозепа Борреля, взяли участь представниці «Європейської солідарності» Марія Іонова та Іванна Климпуш-Цинцадзе. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/355261).

Нова міська влада всерйоз взялася за повернення привабливого обличчя Чернівцям

Днями в Чернівцях на засіданні виконкому міської ради погодили рішення збільшити плату за проїзд у маршрутках до дев’яти гривень. Такий крок особливих заперечень у містян, котрі розуміють, що вартість пально-мастильних матеріалів істотно зросла, особливо ціна на газ, не викликав. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/355225).

Європарламент обрав президентку

Нею стала представниця Мальти, членкиня Європейської народної партії Роберта Мецола, яка з 11 січня виконувала обов’язки глави ЄП після смерті Давіда Сассолі. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/355269).

Понад 15 мільйонів громадян отримали принаймні одну дозу вакцини

В Україні станом на ранок 18 січня зафіксовано 8 558 нових випадків захворювання на COVID-19. Зокрема, захворіли 811 дітей і 304 медпрацівники. За добу госпіталізували 1 125 осіб, 188 хворих померли. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 9 стор. >>> article/355250).

Повний випуск «Голосу України» від 19.01.2022 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку