Сьогодні у «Голосі України»:

Радуйся, земле, Син Божий народився!

Вітання Руслана Стефанчука з Різдвом Христовим

ООН теж готова реагувати на російську агресію

Триває перехід на електронні «лікарняні» листки

Хочуть встановити державний контроль у сфері надання соцпослуг

2022-й зустріли з ухваленим кошторисом

Рішення для стабілізації цін на соціальні продукти

За добу вакцинували понад 100 тисяч осіб

Про Обласну комплексну програму соціального захисту населення на 2022-2026 роки

Казахстан охопили протести

Медики провели унікальну для України операцію

Про внесення змін до деяких законів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині

Про внесення змін до деяких законів України щодо військової освіти та науки

Як у генах українців прочитали їхню давню дописемну спадщину

 

Радуйся, земле, Син Божий народився!

У ці зимові дні кожен із нас живе в очікуванні дива, вимріяних, дарованих небесними силами, змін на краще. І кожен рік, в особливий день, по-дитячому затамувавши подих, вдивляємося у височінь, де ось-ось янгол із золотими крилами запалить першу зіроньку, провіщаючи «Христос народився!».

З благою вістю, під сурми воїнства небесного, спускаються на землю Мир і Злагода, Щастя і Добро, Надія, Віра і Любов — головне не розминутися з ними і з чистим серцем запросити в свій дім. Різдво Христове — це свято народження і відродження, яке зобов’язує нас відкрити душі і пройнятися духом любові до усього сущого на землі та будувати родину, націю, державу, нове життя за мораллю і заповідями Божими. (читайте у «Голосі України» на 1, 24 стор. >>> article/354932).

Вітання Руслана Стефанчука з Різдвом Христовим

Найкращі подарунки на Різдво знаходяться не під ялинкою, а поруч із нами. Немає нічого дорожчого на цьому світі, ніж велика щаслива сім’я, яка збирається разом. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/354930).

ООН теж готова реагувати на російську агресію

У Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй заявили, що підготувалися до будь-яких сценаріїв розвитку подій навколо України.

ООН уважно спостерігає за тим, що відбувається. Про це на брифінгу заявила постійний представник Норвегії при ООН Мона Юуль. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/354934).

Триває перехід на електронні «лікарняні» листки

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у порядку контролю розглянув, як виконується постанова Верховної Ради № 1192-ІХ «Про заходи щодо запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності». (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/354928).

Хочуть встановити державний контроль у сфері надання соцпослуг

Надавачі соціальних послуг, як це передбачено законом, повинні відповідати критеріям, затвердженим урядовою постановою від 03.03.2020 № 185 «Про затвердження критеріїв діяльності надавачів соціальних послуг» та бути включеними до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг. У цьому реєстрі, який нині працює у тестовому режимі, міститься інформація стосовно понад трьох тисяч надавачів соціальних послуг, з яких понад 400 — надавачі недержавного сектору. Водночас обласними та Київською міською державними адміністраціями виявлено та встановлено факти надання послуг з проживання або утримання громадян похилого віку та осіб з інвалідністю з порушенням вимог законодавства. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/354927).

2022-й зустріли з ухваленим кошторисом

Парламентський грудень розпочався зі щорічного Звернення про зовнішнє та внутрішнє становище України Президента Володимира Зеленського. Після цього відбулась церемонія вручення державних нагород з нагоди 30-ї річниці всеукраїнського референдуму про проголошення незалежності України. 1 грудня народні депутати розглянули та ухвалили проект постанови про присудження щорічної Премії Верховної Ради України педагогічним працівникам закладів дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та позашкільної освіти. Обсяг премії збільшено майже в шість разів (до 60 прожиткових мінімумів) і майже вдвічі збільшено кількість її здобувачів (54 особи). (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/354908).

Рішення для стабілізації цін на соціальні продукти

У грудні у зв’язку з різким зростанням ціни на газ уряд шукав рішення, які дадуть можливість стабілізувати вартість основних продуктів харчування соціального призначення. «За останній рік ціна на газ в Європі зросла у понад п’ять разів. Відповідно, ціни на блакитне паливо зросли і в Україні. У цих умовах виробники хліба розглядають питання про підвищення цін, тому держава має захистити і українських хлібопекарів та виробників соціальних продуктів харчування, і споживачів», — зазначив після проведеної у Президента наради на цю тему Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/354909).

За добу вакцинували понад 100 тисяч осіб

В Україні станом на ранок 5 січня зафіксовано 4 571 новий випадок COVID-19. Найбільше хворих у Києві (1 344), Полтавській (273), Львівській (210), Одеській (209) областях. В усіх регіонах країни встановлено жовтий рівень епідемічної небезпеки. Таку інформацію вчора оприлюднили в Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/354915).

Про Обласну комплексну програму соціального захисту населення на 2022-2026 роки

Рішення Сумської обласної ради восьмого скликання, дев'ята сесія. (читайте у «Голосі України» на 5-9 стор. >>> article/354917).

Казахстан охопили протести

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на тлі масових протестів, що охопили країну, у вівторок заявив про відставку уряду. І хоча це було однією з головних вимог демонстрантів, протести не тільки не вщухли, а навпаки — почали розвиватися ще динамічніше.

Попри те, що в країні оголошено надзвичайний стан, а на вулиці великих міст вийшли БТРи, вчора з Казахстану надходили повідомлення про захоплення та підпал приміщень акімату (мерії) Алмати, прокуратури Алмалінського району міста тощо. І якщо в Алматі силовики намагалися протистояти протестувальникам, то в місті Актобе поліція нібито заявила про підтримку демонстрантів і запевнила, що не застосовуватиме проти них силу. (читайте у «Голосі України» на 11 стор. >>> article/354949).

Медики провели унікальну для України операцію

Унікальну, двоетапну, чотиригодинну операцію із застосуванням малоінвазивних методик (торакоскопічно) вперше в Україні провели доктор медичних наук, заслужений лікар України, заступник директора з питань реформування надання медичної допомоги КП «Рівненська обласна клінічна лікарня імені Юрія Семенюка» Рівненської обласної ради Валентин Піонтковський спільно з провідним німецьким ортопедом-травматологом, професором Евальдом Герінгом. (читайте у «Голосі України» на 17 стор. >>> article/354920).

Про внесення змін до деяких законів України, що регулюють питання трансплантації анатомічних матеріалів людині

Закон України № 1967-ІХ. (читайте у «Голосі України» на 18 стор. >>> article/354921).

Про внесення змін до деяких законів України щодо військової освіти та науки

Закон України № 1986-IX. (читайте у «Голосі України» на 19 стор. >>> article/354923).

Як у генах українців прочитали їхню давню дописемну спадщину

Парадоксальним явищем нашого часу є те, що чим далі живе людство, тим більше воно дізнається про своє минуле. З’являються нові наукові дисципліни, нові наукові відкриття, які суттєво змінюють наші уявлення про минувшину. Пізнання минулого особливо прискорилось завдяки молодій науці під назвою АРХЕОГЕНЕТИКА, яка з’явилася лише років 30 тому. Це наука, що вивчає генетичні зв’язки сучасних людей і їхніх далеких предків. Інформаційною основою археогенетики є результати досліджень хромосом і мітохондрій — цих особливих біологічних утворень живого організму, гени яких відповідають за передачу спадкової інформації наступним поколінням. (читайте у «Голосі України» на 23 стор. >>> article/354945).

Повний випуск «Голосу України» від 06.01.2022 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку