Сьогодні у «Голосі України»:

На саміті «Східного партнерства» наголосили на підтримці суверенітету країн-партнерів

Розвиток індустріальних парків та модернізація вітчизняної промисловості

Законопроект про 2,4 мільярда гривень для шахтарів ухвалено за основу

«Машинне» голосування мотивуватиме людей до участі у виборах

Хто приїде до нас навчатися?

І знову настав час «Щедрика»

Рідні трави зникають, а «чужинці» наступають

Як мешканцям осилити ремонт свого будинку?

На станції «Академік Вернадський» учені вивчають китів та радіють появі на світ малюків пінгвінів

Два з трьох ковідних ліжок з киснем на сьогодні є вільними

 

На саміті «Східного партнерства» наголосили на підтримці суверенітету країн-партнерів

За підсумками саміту «Східного партнерства», що відбувся у середу в Брюсселі, лідери ЄС та України, Молдови, Грузії, Вірменії та Азербайджану висловили бажання й надалі розвивати цей проект на основі спільних цінностей, поваги до прав людини та демократії. Про це йдеться у підсумковій декларації саміту, оприлюдненій на сайті Європейської ради. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/354471).

Розвиток індустріальних парків та модернізація вітчизняної промисловості

Пленарне засідання Верховної Ради України 16 грудня 2021 року.

За основу підтримано законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для залучення масштабних інвестицій у промислове виробництво (№ 5688). Його співавтор, народний депутат Дмитро Наталуха зазначив, що цей законопроект дозволить «розкрутити гайки» для бізнесу та стимулювати розвиток індустріальних парків. «Після ухвалення рамкового закону вже стартував процес створення 24 індустріальних парків на території 13 областей, у які за три місяці сукупно інвестовано 884 мільйони гривень», — наголосив він. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/354466).

Законопроект про 2,4 мільярда гривень для шахтарів ухвалено за основу

Позачергове засідання Верховної Ради України 16 грудня 2021 року.

Відкривши позачергове пленарне засідання, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, що воно проводиться на вимогу 156 народних депутатів України. До порядку денного було включено проект закону про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо погашення заборгованості та виплати поточної заробітної плати працівникам державних вугледобувних вугільної підприємств (№ 5891) та альтернативний до нього проект № 5891-1. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/354468).

«Машинне» голосування мотивуватиме людей до участі у виборах

До 2024 року в Україні можуть почати запроваджувати «машинне» голосування на виборах, що дасть змогу збільшити мотивацію громадян брати участь у голосуванні. Про це повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в інтерв’ю одному з українських видань. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/354464).

Хто приїде до нас навчатися?

Щоб збільшити приплив іноземних студентів, потрібні законодавчі зміни.

В Україні здобувають освіту студенти з 155 країн. Не таємниця, що розвиток вітчизняних вишів багато в чому забезпечується саме за рахунок коштів, які вони заробляють, навчаючи таких студентів. І якщо закріпитися на перенасиченому міжнародному ринку освітніх послуг нашим піонерам цього напряму було непросто, то в умовах пандемії, закритих кордонів і політики внутрішнього протекціонізму завдання набагато ускладнюється. Про те, як вдається його вирішувати, розповімо на прикладах провідних вишів Дніпропетровщини. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/354448).

І знову настав час «Щедрика»

Завтра з ініціативи Міністерства закордонних справ розпочнеться кампанія «Щедрик: магія Різдва». Її відкриє великий концерт, на якому, зокрема, прозвучить мелодія «Щедрика». Пролунають і пісні у виконанні відомих українських співаків, знаних хорів та оркестрів. Побачити святкування можна буде ввечері на Михайлівській площі. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/354474).

Рідні трави зникають, а «чужинці» наступають

Не допустити втрати біорізноманіття.

Косіння трави новим тримером у дворі родичів у передмісті Вінниці було успішним. От тільки чухалися ноги на рівні литок. А наступного дня на цих місцях вискочили великі пухирі. Значить, десь у траві ріс непоміченим борщівник, його сік потрапив на неприкриту одягом шкіру… Ми кинулися в Інтернет: чому так сталось і чим лікувати. Як з’ясувалося, сік борщівника Сосновського містить фуранокумарини (бергаптен, ізобергаптен, ізопімпінелін, ксантотоксин, псорален), вони діють, як лінза, роблять шкіру такою вразливою до сонця, що навіть найлагідніші його промені спричинюють опіки. (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/354455).

Як мешканцям осилити ремонт свого будинку?

Рік тому Асоціація «Одеська житлова спілка» (ОЖС) разом із громадськими організаціями із восьми країн Європи — Бельгії, Болгарії, Угорщини, Боснії і Герцеговини, Північної Македонії, Литви, Німеччини, Словаччини — розпочала реалізацію проекту ComAct «Дії співтовариства з запобігання енергетичній бідності». Проект фінансується програмою досліджень і інновацій «Горизонт 2020 р.» Європейського Союзу і розрахований на три роки. Його основне завдання — запровадження високоефективних і високозатратних заходів з енергоефективності в житловому фонді ОСББ і ЖБК. (читайте у «Голосі України» на 9 стор. >>> article/354454).

На станції «Академік Вернадський» учені вивчають китів та радіють появі на світ малюків пінгвінів

Учора, 16 грудня, в арт-галерії Національної бібліотеки імені Ярослава Мудрого відкрилася унікальна фотовиставка Національного антарктичного наукового центру «Україна в Антарктиді». (читайте у «Голосі України» на 9, 12 стор. >>> article/354452).

Два з трьох ковідних ліжок з киснем на сьогодні є вільними

В Україні станом на ранок 16 грудня зафіксовано 9 590 нових випадків захворювання на COVID-19. Найбільше недужих у Києві (1 478), Запорізькій (529), Львівській (485), Донецькій (473) та Київській (397) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили в Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/354450).

Повний випуск «Голосу України» від 17.12.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку