Сьогодні у «Голосі України»:

Механізми протидії «фінансовим пірамідам»

«Нація — це плем’я, яке читає одні й ті самі книжки»

Наступного тижня відбудеться саміт «Люблінського трикутника»

У разі необхідності Верховна Рада може працювати в режимі 24/7

На Луганщині ворог гатив із гранатометів

Курсанта-українця нагородили мечем Королівської академії

Ще один крок на захід

Одну дозу щеплення отримали понад 14 мільйонів громадян

 

Механізми протидії «фінансовим пірамідам»

Пленарне засідання Верховної Ради 14 грудня 2021 року.

Після виступів представників депутатських фракцій та груп із заявами та повідомленнями, парламентарії за результатами голосування відхилили десять проектів постанов про скасування рішення Верховної Ради від 30 листопада 2021 року про прийняття у другому читанні та в цілому проекту закону про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень, № 5600). Голова парламенту Руслан Стефанчук зазначив, що законопроект № 5600 розблоковано і він може йти на підписання. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/354400).

«Нація — це плем’я, яке читає одні й ті самі книжки»

Упродовж цього сесійного тижня в кулуарах Верховної Ради працюватиме книжкова виставка, присвячена 30-річчю Незалежності України.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, відкриваючи виставку, подякував усім, хто долучився до її організації. «Читання книжок — це надзвичайно важливий дар для людей, який останнім часом став рідкісним, — сказав глава парламенту. — Ми все більше читаємо соціальні мережі, месенджери, чати, переписки тощо, а треба читати книжки. Хочу повторити один дуже правильний вислів про те, що люди, які читають книжки, завжди керуватимуть людьми, які дивляться телевізор. Закликаю всіх до першоджерел». (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/354397).

Наступного тижня відбудеться саміт «Люблінського трикутника»

20 грудня Президенти України Володимир Зеленський, Польщі Анджей Дуда та Литви Гітанас Науседа зустрінуться в Україні в рамках саміту «Люблінського трикутника» та обговорять безпекову ситуацію у нашому регіоні. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/354393).

У разі необхідності Верховна Рада може працювати в режимі 24/7

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив, що Україна зможе втримати свій кордон. Про це він заявив в інтерв’ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна». (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/354394).

На Луганщині ворог гатив із гранатометів

За добу (на ранок 14.12) з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. За даними прес-центру штабу ООС, у напрямку Попасної окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Катеринівки, що на Луганщині, ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Поблизу Новолуганського найманці вели вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/354407).

Курсанта-українця нагородили мечем Королівської академії

Вихованець Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Лейсі за успіхи в навчанні у Королівській академії Сухопутних військ Сандгерст Великобританії нагороджений мечем найкращого іноземного кадета. Нагороду йому вручила принцеса Анна. Павла з нетерпінням чекають у Львові, в стінах рідної академії. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/354409).

Ще один крок на захід

Сьогодні у Брюсселі має відбутися саміт «Східного партнерства», на якому Україну представлятиме Президент Володимир Зеленський.

Нагадаємо: «Східне партнерство» — це одна із зовнішньополітичних ініціатив Євросоюзу, що виникла в рамках більшого проекту — Європейської політики сусідства. Цей проект було започатковано 2003 року, аби довкола ЄС не створювалися нові «стіни». Країнам-сусідам, а спочатку це були здебільшого країни Північної Африки, пропонували кращі умови торгівлі, тіснішу співпрацю у науковій, освітній, соціальній та інших сферах. (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/354372).

Одну дозу щеплення отримали понад 14 мільйонів громадян

В Україні станом на ранок 14 грудня зафіксовано 7 283 нові випадки захворювання на COVID-19. Найбільше хворих у м. Києві (1066), Черкаській (602), Донецькій (541) та Запорізькій (405) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/354378).

Повний випуск «Голосу України» від 15.12.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку