Сьогодні у «Голосі України»:

Відчинили двері до волі

Завдання кожного з нас — закласти міцний фундамент для державності

Ресурсний законопроект № 5600 ухвалено в цілому

Президент запевнив інвесторів у незворотності реформ

Москву і Мінськ закликали не посилювати напруження

Страховка від сепаратизму

Не можна нехтувати загрозами північного сусіда

Знакова дата для повернення Криму

У жовтій зоні запроваджують «карантин для невакцинованих»

СБУ розслідує справу про підготовку державного перевороту

 

Відчинили двері до волі

Серед багатьох знакових для України дат ніколи не забудеться 1 грудня 1991 року. Важлива не тільки всім відома цифра: цього дня серед українців, котрі прийшли на виборчі дільниці, 90,32 відсотка проголосували за те, щоб жити в незалежній державі. Абсолютна більшість суспільства підтримала мрію, вистраждану пращурами, і ця приголомшуюча одностайність вселяла впевненість, що все у нас вийде і що довго на це чекати не доведеться. Як сталося насправді і чому так сталося, однозначних відповідей немає, але сьогодні ми їх і не шукатимемо. (читайте у «Голосі України» на 1, 6 стор. >>> article/353884).

Завдання кожного з нас — закласти міцний фундамент для державності

Яке значення мали результати всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року для Української держави, які кроки робить парламент дев’ятого скликання для посилення демократії прямої дії і як український народ має формувати основні завдання для влади через референдуми. Про це наша розмова з Головою Верховної Ради Русланом СТЕФАНЧУКОМ. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/353918).

Ресурсний законопроект № 5600 ухвалено в цілому

Пленарне засідання Верховної Ради України 30 листопада 2021 року.

Після виступів представників депутатських фракцій та груп із заявами та повідомленнями глава парламенту Руслан Стефанчук оголосив до розгляду проект постанови про проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій представників органів державної влади та інших осіб, що могли сприяти порушенню державного суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України і становити загрозу національній безпеці України (№ 6324). (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/353914).

Президент запевнив інвесторів у незворотності реформ

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з керівництвом великих міжнародних компаній, які є одними з найбільших інвесторів у економіку нашої країни, та українських компаній, що змогли побудувати бізнес міжнародного рівня. Глава держави наголосив, що в Україні запущено надважливий процес деолігархізації, метою якого є забезпечення реальної трансформації держави в інтересах усього суспільства і реалізації стратегічного курсу країни на європейську та євроатлантичну інтеграцію. (читайте у «Голосі України» на 1, 14 стор. >>> article/353905).

Москву і Мінськ закликали не посилювати напруження

Офіційний Вашингтон закликав РФ та Білорусь Кремль не посилювати напруження й уникати дестабілізації. Таку заяву озвучив у понеділок під час брифінгу в Пентагоні речник міністерства оборони США Джон Кірбі, коментуючи рішення Росії та Білорусі провести спільні навчання поблизу кордону з Україною. «Ми не хочемо бачити дій, які були б без причин агресивними або дестабілізаційними в без того напруженій ситуації», — сказав Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ. (читайте у «Голосі України» на 1, 14 стор. >>> article/353903).

Страховка від сепаратизму

На сайті Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування оприлюднено спільне комюніке і текст змін до Конституції України в частині децентралізації влади. Про це під час брифінгу в кулуарах парламенту повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко. Політик продемонстрував журналістам і тест змін до Основного Закону, і звіт за підсумками публічних обговорень. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/353912).

Не можна нехтувати загрозами північного сусіда

Думки учасників Всеукраїнського референдуму: три десятиліття тому й нині.

Напередодні річниці Всеукраїнського референдуму «Голос України» звернувся до вінничан, учасників референдуму 1991 року, з проханням згадати, як вони голосували три десятиліття тому і як відповіли б на те саме питання: «Чи підтверджуєте ви Акт проголошення незалежності України?» тепер. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/353913).

Знакова дата для повернення Криму

Тридцять років тому під час всеукраїнського референдуму Крим сказав «Так!» незалежності України. Тоді ми разом здобули самостійність через справедливе волевиявлення, разом розбудовували країну, разом мріяли про європейські перспективи. І вільну та єдину Україну тридцять років тому визнав увесь світ.

Згадуючи ті події, український історик, член Крайової Ради Українців Криму Андрій Іванець пригадав цитату гетьмана Скоропадського за підсумками бурхливого 1918 року. Про те, що Україна не може жити, не володіючи Кримом, це буде якийсь тулуб без ніг. Крим має належати Україні — на яких умовах, немає різниці. (читайте у «Голосі України» на 10 стор. >>> article/353886).

У жовтій зоні запроваджують «карантин для невакцинованих»

За даними МОЗу на ранок 30 листопада, в Україні за добу зафіксовано 10 554 нових випадків зараження коронавірусом, померла 561 людина. Водночас у профільному відомстві повідомили, що більш ніж 11 мільйонів українців одержали дві дози вакцини проти COVID-19.

З 6 грудня в Україні запроваджуються нові карантинні правила. Про це вчора на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. За його словами, зміни в основному стосуються регіонів, що перебувають у жовтій зоні епідемічної небезпеки. Чиновник назвав їх «карантином для невакцинованих». (читайте у «Голосі України» на 16 стор. >>> article/353893).

СБУ розслідує справу про підготовку державного перевороту

Служба безпеки України розпочала провадження за фактом підготовки окремих громадян України та РФ дій з метою захоплення державної влади. Про це повідомляється на офіційному сайті СБУ. Розслідування здійснює Головне слідче управління відомства. (читайте у «Голосі України» на 16 стор. >>> article/353894).

Повний випуск «Голосу України» від 01.12.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку