Сьогодні у «Голосі України»:

Інститут дослідження Голодомору презентував навчальний посібник

Крок назустріч ЄС

МВФ пообіцяв черговий транш

США запровадять нові санкції, і, можливо, нададуть додаткову зброю

Менше конфліктів — більше компромісів

Хочуть посилити відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей

Як відбуваються іспити для держслужбовців?

Окупанти не відмовляються від агресивних намірів

Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки України…

Понад 10 млн українців завершили імунізацію від COVID-19

Історики започаткували серію круглих столів «Деколонізація: віднайти своє під шаром російських імперських міфів»

 

Інститут дослідження Голодомору презентував навчальний посібник

Перший в Україні навчальний посібник для вчителів історії та громадської освіти «Голодомор 1932—1933 років — геноцид української нації» презентували в Національному музеї Голодомору-геноциду.

«Посібник пройшов апробацію в гімназіях і коледжах Хмельницької області та отримав схвальні відгуки від вчителів, — каже директорка Інституту дослідження Голодомору, докторка історичних наук та одна з авторок посібника Світлана Маркова. — Навчальне видання сприятиме формуванню в школярів загальнолюдських та національно-державних цінностей, громадської відповідальності, нетерпимості до порушення прав людини, активізації бажання брати участь у розбудові громадянського суспільства та правової соціальної української держави». (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/353693).

Крок назустріч ЄС

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав Закон України «Про адміністративну процедуру».

«Україно, вітаю! Щойно підписав документ із 22-річною історією — Закон України «Про адміністративну процедуру». Його цінність полягає в тому, що кожен українець матиме однакові права під час взаємодії з державою, без зайвої бюрократії, на основі стандартів ЄС», — підкреслив Руслан Стефанчук. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/353684).

МВФ пообіцяв черговий транш

Днями Рада виконавчих директорів Міжнародного валютного фонду затвердила перший перегляд програми stand-by з Україною та погодила виділення другого траншу в 700 млн доларів. Про це повідомляється на сайті МВФ. Президент Володимир Зеленський вже привітав рішення Фонду. «Ці кошти ми спрямуємо на підтримку фінансової системи й боротьбу з наслідками COVID-19», — написав глава держави на своїй сторінці у Твіттері. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/353686).

США запровадять нові санкції, і, можливо, нададуть додаткову зброю

У понеділок, 22 листопада, Сполучені Штати оголосили про рішення запровадити додаткові санкції у зв’язку з газогоном «Північний потік-2». В оприлюдненій заяві державного секретаря Ентоні Блінкена, зокрема, йдеться, що Державний департамент подав до Конгресу США звіт із внесенням до санкційного списку двох суден і пов’язаної з Росією компанії Transadria Ltd., які беруть участь у проекті. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/353687).

Менше конфліктів — більше компромісів

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав Закон України «Про медіацію».

«Найщиріші вітання всім, хто упродовж довгих років працював над створенням інституту медіації в Україні! Тільки-но підписав Закон України «Про медіацію». Це надзвичайно важливий документ, що дозволить вирішити свої суперечки, не звертаючись до суду», — підкреслив Руслан Стефанчук. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/353698).

Хочуть посилити відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людей

Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності рекомендуватиме включити до порядку денного шостої сесії низку законопроектів, пов’язаних із безпекою дорожнього руху та посиленням відповідальності за порушення цих правил. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/353702).

Як відбуваються іспити для держслужбовців?

Про процедуру проведення іспитів на знання української мови як державної розповідає Світлана Гарна. Норми Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», що набули чинності з 16 липня цього року, передбачають, серед іншого, й вимоги стосовно проведення іспитів на рівень знання української мови для державних службовців та охочих здобути громадянство. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/353675).

Окупанти не відмовляються від агресивних намірів

За даними штабу ООС на 23.11, за минулу добу з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню, три з яких — із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. (читайте у «Голосі України» на 8 стор. >>> article/353691).

Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки України та пов’язаного з цим удосконалення роботи деяких державних правоохоронних органів

Закон України № 1888-IX. (читайте у «Голосі України» на 9-10 стор. >>> article/353676).

Понад 10 млн українців завершили імунізацію від COVID-19

В Україні станом на ранок 23 листопада зафіксовано 12 729 нових випадків захворювання на COVID-19. Найбільше недужих у Києві (1 631), Дніпропетровській (1 310), Донецькій (929) та Запорізькій (847) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили в Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/353681).

Історики започаткували серію круглих столів «Деколонізація: віднайти своє під шаром російських імперських міфів»

У рамках проекту «Деколонізація: віднайти своє під шаром російських імперських міфів» Українським інститутом національної пам’яті заплановано проведення в листопаді-грудні круглих столів у Харкові, Дніпрі, Одесі та Києві. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/353680).

Повний випуск «Голосу України» від 24.11.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку