Сьогодні у «Голосі України»:

Реалізувати себе на ринку праці дасть змогу безоплатна профосвіта

Маємо гідність, а тому — маємо свободу

В Ірані почався суд над винними у збитті літака МАУ

Історія з «вагнерівцями». Кому це вигідно?

Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Мігрантська криза ризикує сильно затягнутися

У червоній зоні епіднебезпеки перебувають столиця і 18 областей

Звання найгарнішого села має Пасічна

 

Реалізувати себе на ринку праці дасть змогу безоплатна профосвіта

В Україні дозволять здобувати професійну освіту кілька разів на безоплатній основі. Про це розповіла голова підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Ольга Коваль під час відкриття Всеукраїнського тижня професійної освіти, який стартував учора. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/353663).

Маємо гідність, а тому — маємо свободу

З нагоди Дня Гідності та Свободи Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук вшанував пам’ять Героїв Небесної Сотні. У церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні також узяли участь Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, керівник апарату парламенту Вячеслав Штучний та голови комітетів Верховної Ради України. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/353649).

В Ірані почався суд над винними у збитті літака МАУ

Іранський військовий суд 21 листопада заявив про початок слухань щодо збиття пасажирського літака компанії «Міжнародні авіалінії України». Водночас у Міністерстві закордонних справ заявили, що взяли до відома цю інформацію та висловили подяку за запрошення посла України взяти участь у засіданні. «Разом з тим, станом на сьогодні, запити про міжнародну правову допомогу у кримінальному провадженні, направлені українською стороною до компетентних органів Ісламської Республіки Іран, не виконано в повному обсязі, запитувані документи та інформація не надані іранською стороною. У зв’язку з цим вважаємо недоцільною участь посла України в Ісламській Республіці Іран у формальному судовому засіданні, де буде зачитано обвинувальний акт», — йдеться у заяві вітчизняного зовнішньополітичного відомства. (читайте у «Голосі України» на 1, 10 стор. >>> article/353653).

Історія з «вагнерівцями». Кому це вигідно?

Операція із затримання російських бойовиків — скандальна історія «вагнерівців» — розпочалася в першій половині 2018-го і закінчилася в липні 2020-го. Закінчилася затриманням 33 найманців у Мінську. Їх мали заманити в Україну і притягнути до відповідальності за злочини проти нашого народу. В останню мить операція зірвалася. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/353640).

Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві

Закон України № 1865-IX.

Цей Закон визначає правовий статус, особливості утворення та засади діяльності Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, встановлює порядок визначення критеріїв щодо суб’єктів підприємництва та фінансових установ, зобов’язання за кредитними договорами між якими можуть гарантуватися Фондом. (читайте у «Голосі України» на 4-5 стор. >>> article/353635).

Мігрантська криза ризикує сильно затягнутися

Те, що ситуація на польсько-білоруському кордоні дещо заспокоїлася, зовсім не означає завершення кризи. Свідченням цього є зареєстровані у вихідні чергові точкові спроби силового подолання кордону мігрантами, зокрема в районі населеного пункту Дубичі Церковні, де, за повідомленням Прикордонної служби РП, 21 листопада польську лінію кордону «атакувала агресивна група зі 150 осіб». Загалом у неділю було зареєстровано 346 спроб переходу. (читайте у «Голосі України» на 10 стор. >>> article/353655).

У червоній зоні епіднебезпеки перебувають столиця і 18 областей

В Україні станом на ранок 22 листопада зафіксовано 7 464 нові випадки захворювання на COVID-19. Найбільше хворих у Дніпропетровській (864), Миколаївській (655), Одеській (451) та Запорізькій (446) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/353651).

Звання найгарнішого села має Пасічна

На розвиток туристичної інфраструктури села переможець отримає 100 тисяч гривень від Громадської спілки «Made in Ukraine».

Завершився цьогорічний конкурс на звання найгарнішого села країни. Серед понад 200 учасників цей титул здобула Пасічна Надвірнянського району Івано-Франківщини. За перемогу на розвиток туристичної інфраструктури центру однойменної громади надійде 100 тисяч гривень від організаторів — «Made in Ukraine». (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/353656).

Повний випуск «Голосу України» від 23.11.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку