Сьогодні у «Голосі України»:

Верховна Рада розглядає поправки до проекту Держбюджету на 2022 рік

Розглянули євроінтеграційні ініціативи

Законопроект про столицю рекомендують ухвалити у другому читанні

Обмінялися досвідом моніторингу прав громадян

Регіони «червоніють» від ковіду один за одним

У центрі уваги — верховенство права й енергетична криза

 

Верховна Рада розглядає поправки до проекту Держбюджету на 2022 рік

Пленарне засідання Верховної Ради України 21 жовтня 2021 року.

Відкривши засідання, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук оголосив про продовження розгляду поправок до проекту закону про Державний бюджет України на 2022 рік (№ 6000). (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/352542).

Розглянули євроінтеграційні ініціативи

Позачергове засідання Верховної Ради України 21 жовтня 2021 року.

Учора відбулося скликане на вимогу Президента позачергове засідання Верховної Ради, присвячене ухваленню євроінтеграційних законопроектів.

На пропозицію голови парламенту Руслана Стефанчука народні депутати включили до порядку денного законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення процедур експертизи, реєстрації сортів рослин та обігу (№№ 3680, 3680-1, 3680-д). Вдосконалення законодавства у цій сфері зумовлено необхідністю виконання Україною зобов’язань у рамках Угоди про асоціацію з Євросоюзом. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/352543).

Законопроект про столицю рекомендують ухвалити у другому читанні

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко взяв участь у засіданні Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування (на знімку), під час якого розглядався у другому читанні проект закону про столицю (№ 2143-3). (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352551).

Обмінялися досвідом моніторингу прав громадян

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова здійснила робочий візит до Республіки Вірменія.

Омбудсмен зустрілася із Захисником прав людини Арманом Татояном. Вона розповіла про складну ситуацію з додержанням прав громадян України на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей: за роки окупації від бойових дій постраждали понад 14 тисяч осіб, з яких 3,5 тисячі загинули. 426 громадян України за надуманими політично вмотивованими звинуваченнями утримуються в нелюдських умовах у місцях несвободи РФ та на тимчасово окупованих територіях України. Майже 300 осіб зникли безвісти. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352548).

Регіони «червоніють» від ковіду один за одним

За даними МОЗу на ранок 21 жовтня, в Україні зафіксовано 22 415 нових випадків зараження коронавірусом — це найвищий показник добової захворюваності в країні від початку пандемії. За цей час вакциновано більш як 251 тис. українців. Загалом від початку антиковідної імунізації проведено понад 15 млн щеплень. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/352561).

У центрі уваги — верховенство права й енергетична криза

Учора в Брюсселі розпочався дводенний саміт країн Європейського Союзу. Серед провідних тем — підвищення цін на енергію, поточна ситуація навколо пандемії COVID-19, ситуація з верховенством права в Польщі та позиція Європи під час кліматичного саміту ООН у Глазго. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/352525).

Повний випуск «Голосу України» від 22.10.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку