Сьогодні у «Голосі України»:

Завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя за рідну землю

Рівень вакцинації сягнув 50 відсотків

Для ефективного споживання енергії

Відновлюватимемо наш флот і його бойову славу

Прем’єр закликав місцеві громади діяти як Моршин

Про Премію Верховної Ради України молодим ученим за 2020 рік

СБУ з’ясовує: хто перекрив кисень ковідним лікарням у пік епідемії?

Болгарія внесла Україну до червоної зони ризику

На передовій — чергове загострення

 

Завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя за рідну землю

Учора Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук разом із Президентом Володимиром Зеленським, Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та керівником Офісу Президента Андрієм Єрмаком вшанували пам’ять воїнів, які віддали своє життя за визволення України під час Другої світової війни. Керівники держави поклали квіти до могили Невідомого солдата у столичному Парку вічної слави. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/352830).

Рівень вакцинації сягнув 50 відсотків

Директор департаменту охорони здоров’я Одеської міськради Левон Нікогосян повідомив про те, що в місті зроблено понад 500 тисяч щеплень. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/352828).

Для ефективного споживання енергії

Днями Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук підписав Закон «Про енергетичну ефективність» (№ 4507).

Реалізація його положень сприятиме створенню умов для підвищення ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів в Україні та покращенню рівня життя населення внаслідок скорочення витрат на оплату енергетичних ресурсів. А також — підвищенню енергетичної незалежності та енергетичної безпеки держави. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/352834).

Відновлюватимемо наш флот і його бойову славу

Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко у межах робочого візиту на Одещину та проведення заходів Міжпарламентської ради Україна — НАТО (UNIC) ознайомився з роботою військово-морської бази «Південь». (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/352833).

Прем’єр закликав місцеві громади діяти як Моршин

Більшість регіонів Україні перебувають у червоній карантинній зоні, а завантаженість ліжок із киснем подекуди перевищує 80 відсотків.

«Ми кожен день робимо все, щоб збільшити кількість ліжок та поставки кисню», — запевнив під час засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

У цьому контексті він вкотре наголосив на важливості вакцинації, зазначивши, що нинішнього тижня країна вийшла майже на 250 тисяч щеплень на добу. За словами Д. Шмигаля, нині є в наявності 9 мільйонів доз вакцини та ще 19 мільйонів буде отримано до кінця цього року. Загалом станом на середу хоча б одну дозу вакцини вже отримали понад 30 відсотків дорослого населення, проте є області, де спостерігається значне відставання від середнього показника по країні. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/352831).

Про Премію Верховної Ради України молодим ученим за 2020 рік

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій інформує, що відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про Премію Верховної Ради України молодим ученим» від 5 лютого 2019 року № 2675-VIII (зі змінами) та Рішення Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій від 06.10.2021 до протоколу № 79 для участі у конкурсі на присудження Премії Верховної Ради України молодим ученим за 2020 рік надійшли та прийняті до розгляду 114 робіт претендентів… (читайте у «Голосі України» на 4-5 стор. >>> article/352825).

СБУ з’ясовує: хто перекрив кисень ковідним лікарням у пік епідемії?

За даними МОЗ на ранок 28 жовтня, в Україні зафіксовано 26 071 новий випадок зараження COVID-19 — найвищий показник добової захворюваності в країні з початку пандемії. Також цієї доби встановлено новий рекорд щеплень: вакциновано майже 292 тис. українців. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/352860).

Болгарія внесла Україну до червоної зони ризику

Влада Болгарії з 30 жовтня вносить Хорватію, Словаччину, Молдову та Україну до червоної зони ризику з поширення коронавірусу.

На практиці це означає, що з суботи, 30 жовтня, на територію країни допускатимуться лише особи та члени їхніх родин зі статусом постійного й довгострокового проживання на території Болгарії. Але й вони під час перетину кордону мають пред’явити цифровий COVID-сертифікат ЄС про вакцинацію або медичний документ про те, що вони перехворіли на коронавірус, який чинний за одночасної наявності негативного результату ПЛР-тесту, зробленого за 72 години до в’їзду. (читайте у «Голосі України» на 9 стор. >>> article/352835).

На передовій — чергове загострення

За добу (станом на ранок 28.10) з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 15 порушень режиму припинення вогню, три з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

За даними прес-центру штабу ООС, поблизу Гранітного окупанти двічі здійснили обстріли з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм. У напрямку Луганського ворог чотири рази вів вогонь, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/352849).

Повний випуск «Голосу України» від 29.10.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку