Сьогодні у «Голосі України»:

30-річчя нашої армії відзначаємо військовим парадом

Саміт, що «відкриває» європейське небо

Книга «Українська державність» має стати настільною для кожного державного діяча

Руслан Стефанчук: «Ми стоїмо на порозі істотного оновлення Цивільного кодексу»

Змінити культуру харчування у школі

Захист прав дітей — надважливе завдання законотворців

Брюссель розширив санкції за окупацію Криму

Оперативна обстановка змінювалася щодесять хвилин

«Добровольці—– люди вмотивовані, тому влада їх побоюється і воліє не помічати»

 

30-річчя нашої армії відзначаємо військовим парадом

Перший військовий парад до Дня захисників і захисниць України та з нагоди 30-річчя Збройних Сил відбудеться 14 жовтня у Сєвєродонецьку. За кілька десятків кілометрів від лінії фронту, площею Перемоги, крокуватимуть ті, хто безпосередньо захищає Україну від російської навали, — військовослужбовці бойових підрозділів, які несуть службу на Донбасі, поліцейські, рятувальники, ветерани. Загалом понад тисяча учасників, одягнених в однострої й екіпірованих сучасним спорядженням, продемонструють міць, силу та бойовий вишкіл. (читайте у «Голосі України» на 1, 11 стор. >>> article/352273).

Саміт, що «відкриває» європейське небо

Учора у межах 23-го Саміту Україна — ЄС, який відбувся у Києві, було підписано Угоду про Спільний авіаційний простір. На підписання цього важливого для вітчизняної авіаційної галузі документа в Києві чекали давно. «Через вісім років нарешті підписано Угоду про Спільний авіаційний простір. Я вітаю Україну, вітаю президентів і всіх членів Європейського Союзу. Це високі стандарти безпеки польотів, нові можливості для громадян і бізнесу, більша кількість рейсів та ширша географія подорожей», — заявив Президент Володимир Зеленський. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/352274).

Книга «Українська державність» має стати настільною для кожного державного діяча

Загальнонаціональна презентація книги «Українська державність: історико-правничі нариси», яка відбулася у Національному заповіднику «Софія Київська», стала науковою платформою для обговорення теми українського державотворення та його понад тисячолітньої традиції, пошуку нових літописних даних про виникнення та становлення Русі-України, популяризації історичних знань про нашу країну. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/352280).

Руслан Стефанчук: «Ми стоїмо на порозі істотного оновлення Цивільного кодексу»

Нині ми стоїмо на порозі істотного оновлення Цивільного кодексу України. Про це зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук на XI Міжнародному цивілістичному форумі «На шляху до європейського приватного права». (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/352279).

Змінити культуру харчування у школі

Оновлення харчоблоків, підвищення кваліфікації кухарів, культура і правильні звички здорового харчування — ці та інші питання обговорили учасники регіонального форуму «Реформа системи шкільного харчування». (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352249).

Захист прав дітей — надважливе завдання законотворців

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради України на засіданні, яке відбулося в онлайн-форматі, розглянув законопроект про внесення змін до Закону «Про захист суспільної моралі» (№ 5330-1) щодо захисту прав та найкращих інтересів дитини. Його метою є забезпечення захисту дітей, незалежно від віку, від втягнення у діяльність з виробництва та обігу продукції еротичного чи сексуального характеру, поширення порнографічних матеріалів, надання таких послуг тощо. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/352244).

Брюссель розширив санкції за окупацію Криму

Європейський Союз за-свідчив принциповість позиції щодо захисту прав людини та відданості подальшому впровадженню політики невизнання спроби анексії Криму з боку Російської Федерації. Так прокоментували в МЗС України рішення Європейського Cоюзу запровадити санкції проти восьми представників російської окупаційної адміністрації в Криму. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/352292).

Оперативна обстановка змінювалася щодесять хвилин

На полігоні «Ягорлик» завершилися підсумкові тактичні навчання підрозділів протиповітряної оборони Повітряних сил та Сухопутних військ.

Дивізіони С-300ПС/ПТ, Бук-М1, С-125М1 та Оса-АКМ зі всієї України успішно відстрілялися, знищили повітряні цілі і повернулися до пунктів постійної дислокації. (читайте у «Голосі України» на 11 стор. >>> article/352288).

«Добровольці—– люди вмотивовані, тому влада їх побоюється і воліє не помічати»

З Патріком ми познайомились на Марші захисників у Києві під час святкування 30-річчя Незалежності. Тоді багато хто звернув на нього увагу через вбрання — кілт кольору мілітарі (на знімку Патрік з колегою по зброї).

Як з’ясувалося, уже п’ятнадцять років Сергій Адаменко (справжнє ім’я) мешкає в далекій Ірландії, має ірландське громадянство. Але народився і виріс він на Луганщині, тож коли російський окупант прийшов на рідну землю, вирушив її захищати в легіоні добровольців. (читайте у «Голосі України» на 16 стор. >>> article/352248).

Повний випуск «Голосу України» від 13.10.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку