Сьогодні у «Голосі України»:

Безплатний сир великих змін

Маємо бути готові до кліматичних викликів

Стипендії Верховної Ради курсантам і слухачам військових вишів

Як оцінюватиметься ефективність ухвалених законів

Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб Державного космічного агентства України (Національного космічного агентства України) та підприємств космічної галузі…

Про конкурс на здобуття у 2022 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених — докторів наук

У ковідній статистиці зростає кількість захворювань серед дітей

 

Безплатний сир великих змін

В Україні триває комплексна модернізація системи освіти відповідно до концепції «Нова українська школа». Важливе місце в ній приділяється вдосконаленню організації шкільного харчування. Як триває цей процес, що стоїть за реформою учнівської їдальні, за чий рахунок «шкільний банкет» і чи будуть якісно та смачно нагодовані діти — ці питання на прикладі Запорізької області досліджував власний кореспондент «Голосу України» Володимир Рибальченко. (читайте у «Голосі України» на 1, 10 стор. >>> article/351113).

Маємо бути готові до кліматичних викликів

У місті Снігурівка Миколаївської області Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики провів слухання на тему «Актуальні питання законодавчого врегулювання функціонування меліоративних систем: практика та перспективи розвитку».

Йшлося про зменшення негативного впливу погодних умов та нарощування виробництва сільськогосподарської продукції, що значною мірою залежить від розв’язання проблеми штучного зрошення сільськогосподарських культур. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/351133).

Стипендії Верховної Ради курсантам і слухачам військових вишів

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав розпорядження «Пpo призначення стипендій Верховної Ради України курсантам і слухачам вищих військових навчальних закладів (закладів вищої освіти із специфічними умовами навчання) та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти на 2021—2022 навчальний рік».

За особливі успіхи в навчанні і науковій діяльності та зразкову військову дисципліну стипендії Верховної Ради України отримають 53 курсанти і слухачі вищих військових навчальних закладів та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/351127).

Як оцінюватиметься ефективність ухвалених законів

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив на тому, що в Україні досі не здійснюється правовий моніторинг чинного законодавства. Про це парламентарій написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Як наслідок, механізм для вдосконалення або скасування вже ухвалених нормативно-правових актів (НПА) є неефективним. Через це кількість нових НПА постійно збільшується, виникають колізії та прогалини правового регулювання. Проект закону «Про правотворчу діяльність» (№ 5707), ініціаторами якого стали 195 народних депутатів, якраз передбачає, що правовий моніторинг стане етапом розробки проекту НПА та планування правотворчої діяльності», — наголосив Руслан Стефанчук. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/351128).

Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливих протиправних дій посадових осіб Державного космічного агентства України (Національного космічного агентства України) та підприємств космічної галузі, зокрема під час реалізації проектів «Либідь» та «Циклон-4»

Постанова Верховної Ради України № 1747-IX (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/351146).

Про конкурс на здобуття у 2022 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених — докторів наук

Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій інформує, що відповідно до постанови Верховної Ради України «Про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених — докторів наук» від 05.02.2019 № 2676-VIII (зі змінами) на конкурс на здобуття у 2022 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених — докторів наук до Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій надійшли та прийняті до розгляду такі роботи претендентів: (читайте у «Голосі України» на 3-4 стор. >>> article/351119).

У ковідній статистиці зростає кількість захворювань серед дітей

За даними МОЗ на ранок 16 вересня, в Україні за добу приріст нових випадків COVID-19 становив понад тисячу — зафіксовано 5 744 ковідні дебюти. За цей час вакциновано ще 118 786 осіб, повністю імунізовано (одержали дві дози) 5 009 066 осіб. (читайте у «Голосі України» на 13 стор. >>> article/351138).

Повний випуск «Голосу України» від 17.09.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку