Сьогодні у «Голосі України»:

Голодомор — зброя масового знищення українців

Рішення, що захистить інвесторів від недоброчесних забудовників

Лише об’єднуючи зусилля, ми зможемо зробити цей світ кращим

Олена Кондратюк: «Запрошую долучитися до Кримської платформи»

Готуємося до повернення в жовту зону

Епоха Меркель: час збирати каміння...

Нових випадків COVID-19 стає дедалі більше

 

Голодомор — зброя масового знищення українців

Тільки у 1932—1933 роках голодом було вбито понад 10 мільйонів українців. Про це говорили дослідники Голодомору-геноциду 1932—1933 років та масового штучного голоду 1921—1923 і 1946—1947 років під час Міжнародного форуму «Масові штучні голоди: пам’ятаємо, вшановуємо», що відбувся у Києві за підтримки Верховної Ради України, Міністерства закордонних справ, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, і назвали уточнені цифри жертв сталінського режиму. (читайте у «Голосі України» на 1, 16 стор. >>> article/350800).

Рішення, що захистить інвесторів від недоброчесних забудовників

Пленарне засідання Верховної Ради 8 вересня 2021 року.

За основу (322 «за») було підтримано законопроект «Про гарантування речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть споруджені в майбутньому» (№ 5091). Представляючи документ, народний депутат Олена Шуляк («Слуга народу») зауважила, що це спільне напрацювання народних депутатів, Мін’юсту та Мінрегіону. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/350804).

Лише об’єднуючи зусилля, ми зможемо зробити цей світ кращим

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков узяв участь у IX Національному молитовному сніданку України.

Він наголосив, що такі заходи сприяють пошуку діалогу як в українському суспільстві, так і в усьому світі.

«Це давня традиція, яка спрямована на те, щоб об’єднувати людей шляхом діалогу. Саме на таких майданчиках ми можемо зустрітися, говорити і головне — знаходити спільні точки дотику для того, щоб рухатися вперед. І я дуже сподіваюся, що діалог буде панувати в українському суспільстві та світі», — зауважив Дмитро Разумков. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/350808).

Олена Кондратюк: «Запрошую долучитися до Кримської платформи»

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела низку зустрічей із колегами з парламентів інших країн.

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк у рамках V Всесвітньої конференції голів парламентів, що відбувалася 7—8 вересня у Відні (Австрія) під егідою Міжпарламентського Союзу, провела низку зустрічей із колегами з парламентів інших країн. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/350812).

Готуємося до повернення в жовту зону

Найближчим часом відбудеться засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглядатиметься питання про встановлення жовтого рівня епідемічної небезпеки по всій країні. Про це під час учорашнього засідання уряду повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/350814).

Епоха Меркель: час збирати каміння...

Канцлер Німеччини Ангела Меркель у вівторок виступила на пленарному засіданні Бундестагу — останньому перед прийдешніми парламентськими виборами. Засідання транслювалося багатьма телеканалами.

Прощальна промова тривала 14 хвилин. Канцлер говорила про боротьбу зі змінами клімату, розвиток «зеленої» енергетики, протидію тероризму та кіберзлочинності. Глава уряду також вчергове закликала громадян вакцинуватися проти коронавірусу. Наприкінці промови вона порушила тему внутрішньої політики. Передусім підтримавши кандидата від ХДС/ХСС на посаду канцлера Арміна Лашета, що викликало несхвальні вигуки депутатів, на які змушена була відповідати.  (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/350782).

Нових випадків COVID-19 стає дедалі більше

В Україні станом на ранок 8 вересня зафіксовано 2 772 нові випадки захворювання на COVID-19. Найбільше хворих у місті Київ (348), Харківській (248), Чернівецькій (197), Запорізькій (178) та Львівській (157) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 15 стор. >>> article/350803).

Повний випуск «Голосу України» від 09.09.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку