Сьогодні у «Голосі України»:

Постачання природного газу має бути безперебійним та без відключення споживачів

Крадіжка тисячоліття: 300 років тому Петро I "позичив" у Києва для Московщини назву Русь

Руслан Стефанчук: "Мій пріоритет - вступ України до ЄС"

Глава парламенту направив законопроект "Про місцевий референдум" до Венеційської комісії

Розблокували найсміливішу реформу - судову

Робота стосовно забезпечення рівних прав жінок та чоловіків не припиняється

АРМА хоче кращого доступу до джерел інформації

Німеччина надасть 100 мільйонів доз вакцин третім країнам

 

Постачання природного газу має бути безперебійним та без відключення споживачів

Відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, під час якого проаналізовано епідемічну ситуацію в державі та стан справ в енергетичній сфері.

Під головуванням Президента Володимира Зеленського та за участі Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, під час якого проаналізовано епідемічну ситуацію в державі та стан справ в енергетичній сфері.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, керівники профільних міністерств та НАК "Нафтогаз України" доповіли про підготовку до опалювального сезону, забезпечення гарантованого транзиту для ЄС додаткових обсягів природного газу та безперебійного постачання енергоносіями та тепловою енергією вітчизняних споживачів, об'єктів соціальної сфери та критичної інфраструктури. (читайте у «Голосі України» на 1-2  стор. >>> article/352664).

Крадіжка тисячоліття: 300 років тому Петро I "позичив" у Києва для Московщини назву Русь

Географічні назви заснованих козаками міст і навіть назва цілої держави, відомої в історії від IX століття як Русь чи Руська земля з центром у Києві, з легкої руки царя Петра I стали предметом політичної маніпуляції та дієвим інструментом виправдання загарбання чужих територій. 300 років тому, після низки перемог над Швецією і укладення Ніштадського мирного договору, 22 жовтня 1721-го Петро I перейменував Московське царство на Росію, а себе проголосив імператором. (читайте у «Голосі України» на 1, 10 стор. >>> article/352646).

Руслан Стефанчук: "Мій пріоритет - вступ України до ЄС"

Пріоритетом для Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука є виконання Україною Копенгагенських критеріїв і вступ до ЄС.

На цьому він наголосив під час зустрічі з Головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом, керівником департаменту з політичних питань, аналізу та звітності Представництва ЄС в Україні Артуром Гебалем і спеціалістом політичного відділу Представництва ЄС Димитрієм Горчаковим. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/352667).

Глава парламенту направив законопроект "Про місцевий референдум" до Венеційської комісії

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук направив законопроект "Про місцевий референдум" до Венеційської комісії. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/352665).

Розблокували найсміливішу реформу - судову

Днями Рада суддів визначилась зі своїми кандидатами до Етичної ради - ключової структури, яка забезпечить очищення Вищої ради правосуддя. Разом з оновленням Вищої кваліфікаційної комісії суддів це забезпечить реалізацію найсміливішої судової реформи за всі 30 років Незалежності. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352670).

Робота стосовно забезпечення рівних прав жінок та чоловіків не припиняється

Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк узяла участь у круглому столі "Рівність у політиці Кіровоградщини".

"Я щиро радію, коли бачу, що робота щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та ініціативи, спрямовані на досягнення цієї рівності, не припиняються навіть у непростий час пандемії. А жіноче лідерство продовжує сміливо і впевнено йти вперед. Як на національному, так і на регіональному рівнях". На цьому наголосила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк, виступаючи під час круглого столу, про що вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352671).

АРМА хоче кращого доступу до джерел інформації

Кабінет Міністрів подав на розгляд парламенту законопроект "Про внесення змін до спеціального закону про АРМА щодо розширення доступу до джерел інформації для цілей виявлення та розшуку активів" (No 6201).

Документ розроблено з метою підвищення прозорості сфери виявлення, розшуку активів, розширення доступу Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) до джерел інформації, а також забезпечення ефективної міжвідомчої взаємодії у сфері виявлення, розшуку, управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/352668).

Німеччина надасть 100 мільйонів доз вакцин третім країнам

Німеччина безоплатно передала 7,6 млн доз антикоронавірусної вакцини AstraZeneca третім країнам, зокрема й Україні, якій подарували 1,5 млн.

Також вакцини отримають В'єтнам (2,6 млн), Єгипет і Гана (по 1,2 млн - кожній країні), Намібія (0,2 млн). 350 тисяч доз невдовзі буде надіслано Таїланду. Про це повідомила низка видань групи Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) минулої неділі, 24 жовтня. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/352678).

Повний випуск «Голосу України» від 26.10.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку