Сьогодні у «Голосі України»:

Зв'язки між Україною та Сполученими Штатами є міцнішими, ніж будь-коли

Приазов'я допоможе зміцнювати співпрацю з Грецією

Щедрий врожай не стримує ціни

Оборонне партнерство виходить на найвищий рівень

Звільнення політв'язнів стане одним з напрямів роботи Кримської платформи

Скільки заплатимо за тепло та гарячу воду?

Графік особистого прийому громадян головами комітетів Верховної Ради України,

Реалізується унікальний інноваційний проект

Норми виявлення дебютів COVID-19 перевищено по всій країні

Генеральний секретар ООН оприлюднив доповідь про порушення прав людини в Криму

Змагальний день почали із дзвінких перемог

 

Зв'язки між Україною та Сполученими Штатами є міцнішими, ніж будь-коли

Сполучені Штати оголошують про новий пакет безпекової допомоги в обсязі 60 мільйонів доларів, що включає бронебійні системи "Джавелін" та інше оборонне летальне й нелетальне обладнання. Це дасть змогу Україні більш ефективно захищати себе від російської агресії. Починаючи з 2014 року Сполучені Штати виділили 2,5 мільярда доларів на підтримку української армії, включно з 400 мільйонами доларів, які були надані Україні лише цього року. Про це йдеться у Спільній заяві щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки, оприлюдненій в рамках візиту Президента України Володимира Зеленського до США. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/350552).

Приазов'я допоможе зміцнювати співпрацю з Грецією

Заступник міністра закордонних справ Грецької Республіки Константінос Власіс і Надзвичайний та Повноважний Посол Греції в Україні Василіос Борновас під час перебування з робочою поїздкою на Донеччині зустрілися з головою Донецької облдержадміністрації, керівником обласної військово- цивільної адміністрації Павлом Кириленком та співголовою групи з міжпарламентських зв'язків з Грецькою Республікою, головою Комітету Верховної Ради з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитром Лубінцем. На зустрічі було обговорено питання співпраці та поглиблення культурних зв'язків між Грецією та Україною. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/350551).

Щедрий врожай не стримує ціни

В Україні, за оперативними даними регіонів, практично завершено збирання колосових. Хоча замість оптимальних 10-15 днів жнивування в окремих регіонах розтягнулося мало не на два місяці, результатами аграрії здебільшого задоволені. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/350549).

Оборонне партнерство виходить на найвищий рівень

Підписання Рамкової угоди між Україною та США щодо стратегічних засад оборонного партнерства на найближчі два-три роки дасть нам можливість вийти на безпрецедентну як для європейських країн поза межами НАТО співпрацю зі США у сфері безпеки та оборони. Таку думку висловив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/350564).

Звільнення політв'язнів стане одним з напрямів роботи Кримської платформи

За сім років окупації політичні переслідування стали характерною рисою політики Росії в Криму. Щонайменше 44 особи стали жертвами насильницьких зникнень на півострові. Про це заявив представник фракції "Голос", народний депутат Рустем Умєров. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/350566).

Скільки заплатимо за тепло та гарячу воду?

За рішенням уряду з 1 жовтня українці менше платитимуть за електроенергію, а от якою буде вартість опалення та гарячої води, залежатиме від місцевої влади.

«Уряд знизив тарифи на електроенергію до 1,44 гривні для тих, хто споживає до 250 кіловат-годин на місяць. Для решти споживачів ціна залишиться без змін. Тож найактуальніше на цей час питання — це ситуація з опаленням та гарячою водою», — зазначив під час засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/350569).

Графік особистого прийому громадян головами комітетів Верховної Ради України,

головами депутатських фракцій (депутатських груп) у Верховній Раді України під час роботи шостої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/350571).

Реалізується унікальний інноваційний проект

У рік 30-ліття Незалежності України в Запоріжжі реалізується пілотний проект створення медичного науково-практичного й навчального комплексу (хаб) південного сходу України. Керівники області, низки медзакладів і провідних медичних навчальних закладів, а також обласного бюро судово-медичної експертизи підписали Меморандум про співробітництво щодо його реалізації. Цей унікальний, перший такий у країні, проект одержав підтримку на рівні держави. Він дасть змогу оптимізувати ресурси різних за профілем медичних закладів і надавати висококваліфіковане медичне обслуговування жителям регіону у форматі "24/7/365". (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/350575).

Норми виявлення дебютів COVID-19 перевищено по всій країні

За даними МОЗ на ранок 2 вересня, в Україні зафіксовано 2 477 нових випадків зараження COVID-19. За цей само час вакциновано 119022 осіб. Уже завершили антиковідну імунізацію (одержали дві дози) 3 906 070 осіб. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/350573).

Генеральний секретар ООН оприлюднив доповідь про порушення прав людини в Криму

У доповіді зазначається, що згідно з офіційними статистичними даними, наданими РФ, 2020 року 33 137 осіб змінили реєстрацію по місцю проживання з регіонів РФ на Крим. У результаті чого загальна кількість таких переселенців уперіод з 2014-го по 2020 рік становила 205 541 особу. За офіційними даними 2020 року, на таких "російських переселенців" припадало 8,7 відсотка від загальної кількості населення Криму. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/350562).

Змагальний день почали із дзвінких перемог

Токіо (Японія). Паралімпійські ігри. 2 серпня.

Легка атлетика. Українські спортсмени змагальний день почали дзвінкими перемогами. Спершу Владислав Загребельний (на знімку внизу) здобув золоту медаль у стрибках у довжину (Т37). Він переміг з рекордом Європи - 6,59. (читайте у «Голосі України» на 11 стор. >>> article/350556).

Повний випуск «Голосу України» від 03.09.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку