Сьогодні у «Голосі України»:

На оперну сцену вийдуть учасники боїв

ПА НАТО вітає створення Кримської платформи та висловлює готовність розбудовувати її парламентський вимір

Надійшли кошти від МВФ для відновлення економіки

Тризуб був, є та залишатиметься головним Гербом нашої країни

Прем'єр обіцяє вчасно подати до парламенту проект бюджету-2022

Чи чекає на країну "гаряча" протестна осінь?

Дмитро Кулеба: "Ми як були на своїй землі, так і залишаємося на ній"

Львів: Відкрили Центр трансплантології

Черговий "ковідний" сплеск очікується у вересні-жовтні

 

На оперну сцену вийдуть учасники боїв

Три дні, з 27 по 29 серпня, триватиме четвертий міжнародний фестиваль OPERAFEST TULCHYN у місті Тульчині. Інформаційним спонсором фестивалю є газета "Голос України". Мистецька подія незвична: всі покази відбуватимуться, як і у попередні роки, просто неба - на подвір'ї пам'ятки архітектури XVIII століття палацу Потоцьких. У дев'яти запланованих виставах та шоу-програмах візьмуть участь понад 400 артистів. Згадають великого патріота України талановитого оперного співака зі світовим ім'ям Василя Сліпака. Він міг би теж виступити у Тульчині, та його життя обірвала ворожа куля у бою з російськими окупантами на сході країни. Артист залишив сцену, взяв до рук зброю і став на захист рідної землі.

За інформацією організаторів фестивалю, у заключний день на сцену запросять учасників АТО/ООС. Їхній вихід запланували у фіналі опери "Ярослав Мудрий". (читайте у «Голосі України» на 1, 6 стор. >>> article/350261).

ПА НАТО вітає створення Кримської платформи та висловлює готовність розбудовувати її парламентський вимір

Про це заявив співголова Міжпарламентської ради Україна-НАТО (ЮНІК) Оярс Калніньш під час зустрічі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Русланом Стефанчуком та головою Постійної делегації Верховної Ради України в ПА НАТО Єгором Чернєвим.

Під час зустрічі О. Калніньш зазначив, що ПА НАТО першою створила неформальну групу підтримки Кримської платформи, яка стане важливим внеском у консолідацію зусиль міжнародної спільноти з метою протистояння агресивній політиці Росії та мілітаризації українського півострова. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/350251).

Надійшли кошти від МВФ для відновлення економіки

Україна отримала від МВФ понад 2,7 млрд дол. США внаслідок розподілу Спеціальних прав запозичень (СПЗ) у рамках допомоги країнам-учасницям МВФ у відновленні економіки, що постраждала внаслідок пандемії коронавірусу. Кошти надійшли на рахунок України, повідомляє Урядовий портал. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/350284).

Тризуб був, є та залишатиметься головним Гербом нашої країни

24 серпня Верховна Рада під час позачергової сесії прийняла президентський законопроект "Про Великий Державний Герб України" у першому читанні. "За" проголосували 257 народних депутатів.

"Державність - це не тільки історія чи її тлумачення. Насамперед - це питання символів - тих основних речей, які її символізують. За 25 років ми так і не виконали вимогу статті 20 Конституції України та не прийняли Великий Державний Герб. Адже тільки з прийняттям Великого Державного Герба ми зможемо закрити гештальт щодо державних символів. І це було історичне прохання від першого Президента України до теперішнього. Водночас Тризуб як був, так і залишатиметься основним та найбільш уживаним гербом нашої держави", - наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час представлення законопроекту на позачерговій сесії. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/350252).

Прем'єр обіцяє вчасно подати до парламенту проект бюджету-2022

Кабінет Міністрів найближчим часом затвердить та подасть на розгляд Верховної Ради проект державного бюджету на 2022 рік. Про це під час учорашнього засідання уряду повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Як і минулого року, все передамо вчасно і так само робитимемо ставку на збільшення фінансування освіти, медицини, соціальних програм, армії та економічного зростання й інших важливих напрямів", - запевнив глава уряду. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/350290).

Чи чекає на країну "гаряча" протестна осінь?

З наближенням старту чергового політсезону в інформаційному просторі традиційно більшає прогнозів можливого розвитку подій не лише у коридорах влади, а й на вулицях українських міст і сіл. Обговорюються найрізноманітніші сценарії, однак увагу зазвичай привертають найбільш грізні та "бурхливі" з них. Тож саме час спробувати об'єктивно оцінити наявний у вітчизняному соціумі потенціал протесту, а заразом і реалістичність передбачень щодо його ймовірної активізації найближчими місяцями. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/350250).

Дмитро Кулеба: "Ми як були на своїй землі, так і залишаємося на ній"

Спільна декларація "Кримської платформи" - найсильніший документ щодо Криму, ухвалений на міжнародному рівні з 2014 року.

В цьому переконаний міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Саміт "Кримської платформи" - це не кінець, це початок великої роботи зміцнення міжнародної політики, спрямованої на деокупацію Криму, заявив міністр учора під час брифінгу. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/350259).

Львів: Відкрили Центр трансплантології

У Львівській лікарні швидкої допомоги відкрили найсучасніший в Україні Центр трансплантології, в який місто та спонсори інвестували 25 мільйонів гривень.

Та найбільше коштів заробила сама лікарня на трансплантації. Лише у цьому році провели 32 операції. Тут дві операційні, в одній вилучають органи, у другій проводять трансплантацію, реанімація на сім ліжок та одномісні палати. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/350258).

Черговий "ковідний" сплеск очікується у вересні-жовтні

За даними МОЗу на ранок 26 серпня, в Україні за добу зафіксовано 1 581 новий випадок зараження COVID-19. За цей час вакциновано понад 162,4 тис. осіб, загалом від початку антиковідної імунізації одне щеплення від COVID- 19 отримали більш як 5 млн осіб, дві дози - понад 3 млн осіб. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/350281).

Повний випуск «Голосу України» від 27.08.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку