Сьогодні у «Голосі України»:

Мрію про власну державу ми пронесли через сотні років випробувань, війн і боротьби за право існувати

Військовий парад на Хрещатику: 30-метровий державний стяг і броньовані "Козаки"

Кримське питання не закрито

Верховна Рада ухвалила звернення на підтримку Кримської платформи

Про День Української Державності

Ухвалено за основу законопроект про великий Державний Герб

Відзнаки батькам незалежності

Готові на все заради країни

Вселенський патріарх Варфоломій: "Дякую і благословення всім!"

Російські найманці тричі відкривали вогонь

Паралімпійські ігри-2020 у Токіо стартували

 

Мрію про власну державу ми пронесли через сотні років випробувань, війн і боротьби за право існувати

24 серпня 2021 року, як і 30 років тому, до сесійної зали Верховної Ради було внесено Прапор Незалежності України. Цього святкового для кожного українця дня Верховна Рада України зібралася на урочисте засідання з нагоди 30-ї річниці прийняття Акта проголошення незалежності. Участь у ньому взяли Президент України Володимир Зеленський, народні депутати нинішнього та першого скликань, голови Верховної Ради попередніх скликань та президенти, які очолювали нашу країну в різні роки. А також почесні гості, іноземні парламентські делегації, представники дипломатичного корпусу та міжнародних організацій, акредитованих в нашій країні, представники духовенства різних конфесій тощо. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/350185).

Військовий парад на Хрещатику: 30-метровий державний стяг і броньовані "Козаки"

З нагоди 30-річчя проголошення Незалежності України в центрі Києва на Хрещатику відбувся масштабний військовий парад. Як повідомляє Укрінформ, на початку параду Президент, Верховний головнокомандувач Збройних Сил України Володимир Зеленський привітався з особовим складом роти почесної варти, після чого відбулася церемонія підняття Державного Прапора та виконання Державного Гімну України.

Так само урочисто військовослужбовці пронесли Хрещатиком 30-метровий синьо- жовтий стяг, за яким крокували піші колони розрахунків - понад п'ять тисяч військових. Рух піших колон відкрив зведений підрозділ сил безпеки і оборони України. Одразу за ним - ветерани антитерористичної операції та операції Об'єднаних сил. Кияни та гості столиці оплесками вітали кінологічні підрозділи зі службовими собаками та колону жінок- військовослужбовців. Тільки від ЗСУ Хрещатиком прокрокувало понад 20 парадних розрахунків, а загалом - 36. (читайте у «Голосі України» на 1, 6 стор. >>> article/350186).

Кримське питання не закрито

Представники 46 країн та міжнародних організацій 23 серпня декларували, що Крим не анексовано Російською Федерацією, а "тимчасово окуповано", що кримське питання не закрито і що міжнародна спільнота докладе зусиль для "відновлення контролю України над цією територією в повній відповідності з міжнародним правом". Установчий саміт "Кримської платформи", який попри шалений тиск Кремля на деяких учасників зустрічі, попри пандемію та події в Афганістані, відбувся у Києві та засвідчив, що Україна не самотня в її прагненні відновити свій суверенітет над півостровом. Її право та зусилля підтримують і зобов'язалися підтримувати майже півсотні учасників "Кримської платформи", в тому числі всі країни-члени НАТО. Іншими словами, питання деокупації Криму знову повертається у міжнародний порядок денний. (читайте у «Голосі України» на 1, 18 стор. >>> article/350189).

Верховна Рада ухвалила звернення на підтримку Кримської платформи

Позачергова сесія 23 серпня

Верховна Рада України під час скликаної на вимогу 165 народних депутатів позачергової сесії ухвалила Постанову про Звернення Верховної Ради України до Організації Об'єднаних Націй, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї НАТО, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, Європейського парламенту, урядів і парламентів іноземних держав щодо посилення міжнародного співробітництва в рамках Кримської платформи для протидії агресії Російської Федерації (No 5775). (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/350237).

Про День Української Державності

УКАЗ Президента України (читайте у «Голосі України» на 12-15 стор. >>> article/350238).

Ухвалено за основу законопроект про великий Державний Герб

Верховна Рада на позачерговій сесії, скликаній на вимогу Президента, схвалила в першому читанні проект закону "Про великий Державний Герб" (No 5712). Відповідне рішення підтримали 257 народних депутатів. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/350179).

Відзнаки батькам незалежності

Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук вручив відзнаку "30 років Акту проголошення незалежності України" парламентаріям першого скликання. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/350180).

Готові на все заради країни

Цього року, як і у два попередні, у День Незалежності в центрі Києва відбувся Марш захисників України (на знімку). На головне свято країни військові, волонтери, медики, капелани та небайдужі українці зібралися разом, щоб засвідчити свою любов до країни і готовність її захищати. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/350187).

Вселенський патріарх Варфоломій: "Дякую і благословення всім!"

Завершився чотириденний візит Вселенського патріарха Варфоломія I в Україну, який прибув у Київ на запрошення Президента Володимира Зеленського з нагоди 30-річчя Незалежності нашої держави. Під час візиту Архієпископ Константинополя - Нового Рима зустрівся з Головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим, главою держави Володимиром Зеленським, Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та взяв участь в урочистостях, присвячених ювілейній даті. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/350188).

Російські найманці тричі відкривали вогонь

За добу (на ранок 25.08) на Донбасі з боку ворога зафіксовано три провокації. За даними прес-центру штабу ООС, поблизу Новомихайлівки та Причепилівки бойовики обстрілювали наші позиції зі стрілецької зброї. На Луганщині та Донеччині був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/350229).

Паралімпійські ігри-2020 у Токіо стартували

Паралімпійські ігри 2020 року в Токіо (Японія) урочисто відкрито. Прапор України на параді делегацій під час церемонії відкриття несли плавці паралімпійська чемпіонка Єлизавета Мерешко та Герой України, шестиразовий чемпіон Паралімпіад Віктор Смирнов.

На цьому форумі виступатиме рекордна кількість учасників — 4 400 спортсменів. Вони вестимуть боротьбу у 540 змаганнях у 22 видах спорту.

Українська делегація складається з 143 спортсменів, котрі вестимуть боротьбу за нагороди в 15 видах спорту. (читайте у «Голосі України» на 24 стор. >>> article/350215).

Повний випуск «Голосу України» від 26.08.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку