Сьогодні у «Голосі України»:

Зріє молочна революція

Дмитро Разумков перебуватиме із робочою поїздкою на Полтавщині

Верховна Рада України запрошує на екскурсії

"Талібан" переміг. Що далі?

Перед парламентом уперше представлять стенд з прапором

У плідній співпраці з Рахунковою палатою

Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Енергоефективність громадських будівель в Україні") між Україною та Європейським інвестиційним банком

Загинув криворізький міський голова Костянтин Павлов

Провокації не припиняються

Найбільше щеплень зробили в Одеській області

 

Зріє молочна революція

Чи може одна корова забезпечити добробут своєму господарю?

Власники корів на Кіровоградщині, зокрема - жителі Новоукраїнського району, збираються на сходки, висловлюючи обурення непомірно низькими закупівельними цінами на молоко. Та й не дивно. Люди бачать, як легко ціни на нього в супермаркетах перетинають позначку 30 гривень за літр. І ніяк не збагнуть, чому господарям круторогих платять лише по шість-сім гривень за літр видоєного. І це враховуючи, що домашнє молоко, зазвичай, має жирність значно вищу, ніж те, що пропонується у торговельних закладах після переробки сировини.

Тож і збираються обурені власники Майок і Лисух (як не так давно в Канежі), запрошуючи на свої сходки, часто - безуспішно, представників влади і переробних підприємств.

Прикро, але як і три чи п'ять років тому, ситуація на ринку сировинного (а якщо по совісті, треба писати - "справжнього") молока залишається революційною. Зокрема, й на тому кутку області, де крім Канежа, в індивідувальних господарствах Мартоноші, Могутнього, Панчевого... традиційно ще тримають корів. Люди і раніше перекривали трасу, зупиняли й розвертали молоковози, що їхали по дешеву сировину для заводів. Але відтоді дещо змінилося. Ні, селяни не стали багатшими і молоко на прийомці не подорожчало. А от корів у домашніх господарствах поменшало вдвічі. (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/349882).

Дмитро Разумков перебуватиме із робочою поїздкою на Полтавщині

Сьогодні Голова Верховної Ради Дмитро Разумков планує здійснити дводенну робочу поїздку до Полтавської області.

Упродовж 17-18 серпня Дмитро Разумков ознайомиться з роботою Полтавської обласної клінічної лікарні імені М. В. Скліфосовського та перспективами розвитку Газопромислового управління "Полтавагазвидобування", вручить відзнаку Верховної Ради України срібному призеру Олімпійських ігор у Токіо Олександру Хижняку. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/349881).

Верховна Рада України запрошує на екскурсії

З нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності у будинку Верховної Ради з 20 по 24 серпня 2021 року відбудуться дні відкритих дверей.

У ці дні гості парламенту відвідають Освітній центр Верховної Ради України, побувають у кулуарах, гостьовій ложі залу пленарних засідань, де ухвалюються закони України, а також отримають інформацію про роботу законодавчого органу держави, дізнаються про історію створення будинку українського парламенту. Громадяни матимуть змогу спостерігати за церемонією несення "Почесної варти" батальйону Першої Президентської бригади Національної гвардії України біля національної реліквії - головного Прапора держави - Прапора Незалежності, який народні депутати першого демократичного скликання внесли до зали пленарних засідань Верховної Ради України 24 серпня 1991 року та сфотографувалися на згадку. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/349883).

"Талібан" переміг. Що далі?

Більш як 60 держав, у тому числі й Україна, в спільній заяві закликали представників "Талібану", до яких цими вихідними перейшла влада в Афганістані, забезпечити вільний виїзд іноземців та афганців, які хочуть залишити цю країну. Відповідну заяву опубліковано на сайті Державного департаменту США. В понеділок Президент Володимир Зеленський повідомив у Твіттері: "З Афганістану українським літаком вивезли майже 80 осіб, зокрема 8 українців та громадян інших держав, які попросили про термінову евакуацію". Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у свою чергу уточнив, що наш літак забрав із Кабула громадян України, Нідерландів, Хорватії, Білорусі, Афганістану, Таджикистану.

Дмитро Кулеба повідомив у Твіттері про посилення можливостей нашого посольства у Таджикистані. "В умовах поточної ситуації в Афганістані доручив нашому посольству в Ісламабаді посилити колег в Душанбе. Тепер дві українські дипмісії - в Таджикистані та Пакистані - моніторять ситуацію і готові допомагати громадянам", - зазначив міністр. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/349878).

Перед парламентом уперше представлять стенд з прапором

20 серпня о 10.00 на площі Конституції відбудеться урочисте відкриття стенда з Прапором Незалежності України.

Захід приурочений до історичної події, що відбулася у Верховній Раді та ознаменувала відновлення незалежної Української держави.

24 серпня 1991 року група народних депутатів, серед яких були В'ячеслав Чорновіл, Микола Поровський, Іван Заєць, Ярослав Кендзьор, Ігор Деркач, Володимир Крижанівський та інші внесли прапор Незалежності України до зали пленарних засідань Верховної Ради України. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/349889).

У плідній співпраці з Рахунковою палатою

У Комітеті Верховної Ради з питань бюджету підбили підсумки роботи під час п’ятої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

Наприкінці березня поточного року, як і вимагає чинне законодавство, члени Бюджетного комітету подали до Верховної Ради звіт про виконання закону про державний кошторис на 2020 рік. У ньому, зокрема, даються відповідні доручення уряду для поліпшення управління бюджетними коштами  протягом 2021 року та при формуванні проекту бюджету на 2022 рік.

У звітний період комітет плідно співпрацював з Рахунковою палатою, використовуючи її матеріали при проведенні оцінки показників державного та місцевих бюджетів, ідеться у звіті. Загалом від комітету спрямовано відповідні звернення до Кабінету Міністрів, міністерств, інших державних органів, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо вжиття заходів з усунення виявлених Рахунковою палатою недоліків і порушень. Водночас голова та інші члени Рахункової палати, її уповноважені представники запрошувалися й брали участь майже у всіх засіданнях комітету і в більшості засідань його підкомітетів. Зі свого боку, Рахунковою палатою регулярно надсилалися за-прошення на її засідання, і члени комітету мали можливість брати в них участь. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/349904).

Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект "Енергоефективність громадських будівель в Україні") між Україною та Європейським інвестиційним банком

Закон України No 1663-IX. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/349908).

Загинув криворізький міський голова Костянтин Павлов

Минулої неділі, 15 серпня, в селі Вільне під Кривим Рогом знайдено тіло міського голови Кривого Рогу Костянтина Павлова.

За наявною інформацією, тіло з вогнестрілом знайшли на веранді будинку, а поруч лежала зброя. Його виявили підлеглі з охорони міського голови.

«На місці працюють правоохоронці, триває обстеження домоволодіння, встановлюють свідків події. Поліція з’ясовує всі обставини. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Навмисне вбивство)», — повідомили в Нацполіції Дніпропетровської області. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/349905).

Провокації не припиняються

За добу (на ранок 16.08) на Донбасі зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.

За даними прес-центру штабу ООС, неподалік Світлодарська проросійські збройні формування обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових гранатометів. Поблизу Золотого-4 — з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів. Біля Катеринівки противник застосовував автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/349869).

Найбільше щеплень зробили в Одеській області

Станом на 16 серпня в Україні за минулу добу захворіли на COVID-19 417 осіб. Також 248 пацієнтів одужали, 14 — померли від ускладнень.

Госпіталізували з підтвердженням чи підозрою на захворювання 433 особи. Найбільше нових випадків виявили у Києві (59), Одеській (47), Вінницькій (35), Сумській (32) та Херсонській (30) областях. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/349870).

Повний випуск «Голосу України» від 17.08.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку