Сьогодні у «Голосі України»:

Ухвалено законопроект про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів

Будь-який новий уряд ФРН виступатиме за реалізацію Мінських домовленостей

Трагедія Бабиного Яру вразила глядачів у Каннах

Почали обговорювати реформування «Укроборонпрому»

Кожен має відчувати себе рівним, незалежно від національності

Про що змовчав Путін, або Чому від «визволителів» втікають, як від агресора

"Сі Бриз-2021": час підсумків...

Російське командування контролює готовність бойовиків

 

Ухвалено законопроект про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів

Пленарне засідання Верховної Ради України 13 липня 2021 року.

Відкривши пленарне засідання, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков надав представникам фракцій слово для виступів із заявами. Після цього парламентарії розглянули та не змогли ухвалити проект постанови про внесення змін до порядку денного п'ятої сесії Верховної Ради дев'ятого скликання (No 4690-19) - "за" проголосували лише 220 народних депутатів. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/348490).

Будь-який новий уряд ФРН виступатиме за реалізацію Мінських домовленостей

Безпекова ситуація на сході, добудова газопроводу "Північний потік-2" та протидія пандемії коронавірусу стали основними темами переговорів у Берліні між Президентом України Володимиром Зеленським та Канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель. Перемовини тривали більше запланованого - понад чотири години, з їх підсумками лідери двох країн вийшли до преси. Тож почнемо з хороших новин. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/348486).

Трагедія Бабиного Яру вразила глядачів у Каннах

Днями на Міжнародному кінофестивалі у французьких Каннах представили стрічку українського режисера Сергія Лозниці "Бабин Яр. Контекст". У фільмі використана лише документальна хроніка, а в сюжеті мова не лише про розстріли євреїв у Бабиному Яру, а і про події до та після трагедії. Зокрема, в фільмі використано унікальні кадри вибухів, які організував НКВС на Хрещатику в 1941 році, львівських погромів та публічної страти нацистів на тодішній площі Калініна (нині майдані Незалежності) в Києві у 1946 році. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/348487).

Почали обговорювати реформування «Укроборонпрому»

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України 13 липня 2021 року.

Порядок денний скликаного на вимогу Президента позачергового засідання містив п’ять питань. Серед них — підготовлений до другого читання проект закону «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності» (№ 3822). Документ передбачає перетворення Державного концерну «Укроборонпром» на акціонерне товариство. Державних унітарних підприємств, у тому числі казенних підприємств, що входять до складу концерну, — на господарські товариства. А також запровадження корпоративної моделі управління об’єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/348515).

Кожен має відчувати себе рівним, незалежно від національності

Цього тижня народні депутати, урядовці та експерти різних рівнів у рамках всеукраїнського форуму "Україна 30" говоритимуть про гуманітарну політику. Впродовж сесій спікери вестимуть дискусії про Національний історико- меморіальний заповідник Бабин Яр, Музей Голодомору, закони про національні спільноти та про корінні народи. А також - про розвиток державної мови та використання її в публічному просторі. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/348503).

Про що змовчав Путін, або Чому від «визволителів» втікають, як від агресора

У своїй статті «Про історичну єдність росіян та українців», яка в понеділок з’явилася на російських сайтах, Володимир Путін не сказав нічого нового, лише ще раз підтвердив пропагандистський штамп кремлівських політологів, що без України не буде Росії в нинішніх кордонах. Звідси — плачі про духовну єдність «братніх народів». (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/348467).

"Сі Бриз-2021": час підсумків...

Надзвичайно гарну картину спостерігали одесити й гості міста у день завершення українсько-американських навчань "Сі Бриз" - на зовнішньому рейді акваторії Одеської затоки відбулося урочисте шикування бойових кораблів, які брали участь у міжнародних навчаннях. 20 бойових кораблів країн-учасниць в урочистому "вбранні" з прапорами розцвічування постали у всій своїй суворій бойовій красі. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/348471).

Російське командування контролює готовність бойовиків

За даними прес-центру ОС на 13.07, за минулу добу в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано п’ять порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.  (читайте у «Голосі України» на 10 стор. >>> article/348483).

Повний випуск «Голосу України» від 14.07.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку