Сьогодні у «Голосі України»:

Ухвалення Конституції дало дорожню карту на шляху до демократичного розвитку держави

Роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів буде відновлено

Ще один крок до «відкритого неба» з ЄС

Міністр аграрної політики розповість про старт ринку землі

Ліквідували корупційну схему збагачення на паспортах моряка

Класична музика та світлове шоу на будівлі парламенту

ВООЗ попереджає: "Дельта" ще небезпечніша й заразніша

Українська, Самостійна, Соборна - волею всього народу

 

Ухвалення Конституції дало дорожню карту на шляху до демократичного розвитку держави

Урочисте засідання Верховної Ради України 28 червня 2021 року.

Урочистості, приурочені до 25-ї річниці прийняття Конституції, розпочалися із церемонії підняття перед будинком Верховної Ради Державного Прапора України та відкриття пам'ятного знака "Тризуб".

Перейшовши до сесійної зали, учасники урочистостей переглянули кадри історичної кінохроніки, пов'язані з ухваленням 25 років тому Основного Закону держави. А після того, як воїни Почесної варти внесли до сесійної зали Конституцію України, у виконанні хору імені Верьовки прозвучала "Молитва за Україну" Миколи Лисенка. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/347919).

Роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів буде відновлено

Пленарне засідання Верховної Ради України 29 червня 2021 року.

Після виступів представників депутатських фракцій та груп парламентарії продовжили розгляд змін до закону про судоустрій і статус суддів та деяких законів щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (No 3711-д). Голова Верховної Ради Дмитро Разумков запросив на парламентську трибуну очільника Комітету з питань правової політики Андрія Костіна. Розпочали з 14-ї поправки, яка надійшла від Андрія Пузійчука ("Батьківщина"). (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/347912).

Ще один крок до «відкритого неба» з ЄС

Рада ЄС дала згоду на підписання з Україною, Вірменією і Тунісом угод про спільний авіаційний простір.

Про це йдеться в офіційній заяві. У ній також вказується, що ці документи «відкриють ринок повітряного транспорту і нададуть нові можливості для операторів та клієнтів, що сприятимуть торгівлі, туризму, інвестиціям, економічному та соціальному розвитку». (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/347911).

Міністр аграрної політики розповість про старт ринку землі

Погоджувальна рада.

Відкривши засідання погоджувальної ради, глава парламенту Дмитро Разумков ще раз привітав присутніх із Днем Конституції та зауважив, що всі народні депутати повинні працювати для досягнення консенсусу, бо, лише об'єднавши зусилля, можна змінити державу та реалізувати всі передвиборчі обіцянки. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/347873).

Ліквідували корупційну схему збагачення на паспортах моряка

Позачергове пленарне засідання Верховної Ради України 29 червня 2021 року.

Учора відбулося скликане на вимогу Президента позачергове пленарне засідання Верховної Ради дев'ятого скликання. Глава парламенту Дмитро Разумков повідомив, що до розгляду запропоновано сім питань порядку денного. "Переходимо до розгляду першого питання - законопроекту про внесення змін до статті 51 Кодексу торговельного мореплавства України (щодо вимог до кваліфікації членів екіпажу, No 3944", - повідомив він. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/347917).

Класична музика та світлове шоу на будівлі парламенту

Після завершення урочистого засідання з нагоди 25-ї річниці прийняття Конституції глава парламенту Дмитро Разумков вручив відзнаки Верховної Ради деяким народним депутатам другого скликання, які брали участь в ухваленні Основного Закону. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/347914).

ВООЗ попереджає: "Дельта" ще небезпечніша й заразніша

Варіант коронавірусу "Дельта", виявлений уперше в Індії, зареєстровано уже в 85 країнах. Він стрімко поширюється серед тих, хто не одержав вакцину.

За словами д-ра Тедроса Гебреєсуса, поява нових варіантів передбачувана, і вірус й далі мутуватиме, особливо у світлі того, що кількість випадків інфікування COVID-19 зростає в міру того, як країни послабляють режим обмежень. Саме тому глава ВООЗ закликає рівномірно розподіляти вакцини й ефективно застосовувати інструменти із захисту громадського здоров'я, , що виправдали себе, повідомляє Центр новин ООН. (читайте у «Голосі України» на 11 стор. >>> article/347887).

Українська, Самостійна, Соборна - волею всього народу

До 80-річчя проголошення Акта відновлення Української Держави.

Одна з ключових віх вітчизняної історії - проголошення 30 червня 1941 р. у Львові Акта відновлення Української держави (на знімку). Прийняття політичного документа величезної історичної ваги на Національних зборах українських діячів Західної України в уже окупованому німецькими загарбниками місті продемонструвало тяглість державницької ідеї й засвідчило всьому світові, що наш народ залишається послідовним продовжувачем державотворчих змагань, і лише у XX ст. у жорстокій боротьбі за своє право мати власну державу витворив такі державні форми самоорганізації як УНР, ЗУНР, Карпатська Україна. (читайте у «Голосі України» на 14 стор. >>> article/347895).

Повний випуск «Голосу України» від 30.06.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку