Сьогодні у «Голосі України»:

Сторінки мужності та самопожертви

Агросектор може стати справжнім локомотивом економічного розвитку

Євросоюз закриває небо над Білоруссю

Президент пропонує визнати кримських татар, караїмів та кримчаків корінними народами

Тур регіонами допоможе в напрацюванні нового закону про нацменшини

Заборонили авіасполучення між Україною та Республікою Білорусь

Найбільше хворих у столиці

Визначили лауреатів премії Огієнка

 

Сторінки мужності та самопожертви

Сім років тому почалися бої за Донецький аеропорт. 26 травня 2014 року проросійські бойовики здійснили спробу захопити летовище. Тоді наші військові в бою обстояли позиції. Це був початок однієї з найгероїчніших сторінок цієї війни. Згодом країна дізналася про людей, що міцніші за бетон... про кіборгів. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/346424).

Агросектор може стати справжнім локомотивом економічного розвитку

Скасування мораторію на продаж землі стало по-справжньому історичною подією для України. Ми залишалися однією з небагатьох країн в Європі та світі, де власники земельних ділянок, паїв не могли повністю розпоряджатися власним майном. На цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, відкривши другий день всеукраїнського форуму "Україна 30. Земля" та додав, що вже через місяць ця кричуща несправедливість стане історичним розділом у підручнику новітньої історії нашої країни. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/346416).

Євросоюз закриває небо над Білоруссю

Лідери країн Євросоюзу різко засудили «примусову посадку» літака компанії Ryanair в Мінську 23 травня і затримання співзасновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича та його дівчини Софії Сапеги. Про це йдеться в ухвалі саміту ЄС. Згідно з документом, саміт Євросоюзу вимагає звільнити Р. Протасевича та С. Сапегу. Також він закликає Міжнародну організацію цивільної авіації (ІКАО) «невідкладно розслідувати цей безпрецедентний і неприйнятний інцидент». (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/346427).

Президент пропонує визнати кримських татар, караїмів та кримчаків корінними народами

У Верховній Раді зареєстровано президентський законопроект «Про корінні народи України» (№ 5506). Документ визначає правовий статус корінних народів України та встановлює правові гарантії на повне володіння всіма правами людини і основоположними свободами осіб, що належать до корінних народів України, які встановлено нормами міжнародного права, а також передбачено в Конституції та українському законодавстві. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/346448).

Тур регіонами допоможе в напрацюванні нового закону про нацменшини

Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець здійснить робочу поїздку місцями, де компактно проживають представники національних меншин. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/346465).

Заборонили авіасполучення між Україною та Республікою Білорусь

Уряд запровадив заборону на виконання авіаційних перевезень між Україною та Республікою. Рішення прийнято на позачерговому засіданні Кабміну з метою забезпечення безпеки авіації та суспільства. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/346460).

Найбільше хворих у столиці

В Україні станом на ранок 25 травня зафіксовано 2 608 нових випадків захворювання на COVID-19. Найбільше хворих у місті Києві (402), Львівській (214), Запорізькій (206), Київській (170) та Дніпропетровській (168) областях. Таку інформацію вчора оприлюднили в Міністерстві охорони здоров’я. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/346470).

Визначили лауреатів премії Огієнка

У Житомирському фаховому коледжі культури та мистецтв імені Івана Огієнка на засіданні комітету з присудження Всеукраїнської премії імені Івана Огієнка визначили цьогорічних її лауреатів. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/346417).

Повний випуск «Голосу України» від 26.05.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку