Сьогодні у «Голосі України»:

Нас визнали державою, і всі відчували, що це історичний момент

Ухвалення законопроектів щодо розвитку космічної галузі об'єднає народних депутатів

Головне завдання - стримати Москву від воєнних авантюр

Про довіру не йдеться. Хоча б - передбачуваність

Денис ШМИГАЛЬ: "Закривати всю країну на локдаун нині немає ніякого сенсу"

Тарифи на електроенергію не знизили

Випускники зможуть обирати форму підсумкового оцінювання

 

Нас визнали державою, і всі відчували, що це історичний момент

Ключовою ознакою незалежності будь-якої держави є міжнародне визнання. Сьогодні в підручниках історії лише одним реченням згадується, що першою Незалежність України визнала Польща, потім Канада, а до кінця грудня 1991 року таке рішення ухвалили 70 країн. Втім, ще в серпні 1991-го все не видавалося таким очевидним, і процес визнання не був простим. Насправді за цим стояла титанічна праця перших вітчизняних дипломатів й політиків. (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/344743).

Ухвалення законопроектів щодо розвитку космічної галузі об'єднає народних депутатів

Пленарне засідання 14 квітня

На початку ранкового пленарного засідання народні депутати виступили із заявами та оголошеннями, в яких порушили низку актуальних питань.

Так, представник монобільшості Дмитро Кисилевський акцентував увагу на питаннях космічної галузі. Зауваживши, що 12 квітня виповнилося 60 років польоту першої людини в космос, він нагадав, що біля витоків космічної ери людства стояв український інженер Сергій Корольов. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/344746).

Головне завдання - стримати Москву від воєнних авантюр

У Брюсселі відбулася перша особиста зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Обидва перебували в столиці Бельгії з позаплановими візитами, пов'язаними зі зростанням російських військ на кордоні з нашою державою. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/344748).

Про довіру не йдеться. Хоча б - передбачуваність

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом РФ Володимиром Путіним наголосив на непохитній прихильності США суверенітету і територіальної цілісності України і "висловив наше занепокоєння з приводу раптового нарощування російської військової потужності в окупованому Криму і на кордонах України та закликав Росію знизити напруженість", йдеться у заяві, розміщеній на сайті Білого дому. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/344750).

Денис ШМИГАЛЬ: "Закривати всю країну на локдаун нині немає ніякого сенсу"

Ситуація з коронавірусом в окремих регіонах залишається напруженою, проте в деяких областях спостерігається зниження кількості нових випадків та госпіталізацій. "Це чергове свідчення того, що адаптивний карантин є ефективним інструментом. Тому, як ми й наголошували, закривати всю країну на локдаун нині немає ніякого сенсу. Місцева влада має продовжувати відповідально реагувати на ситуацію у себе в регіоні, а ми всі мусимо не розслаблятися та дотримуватися протиепідемічних правил", - сказав під час учорашнього засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/344747).

Тарифи на електроенергію не знизили

Перше позачергове засідання Верховної Ради 13 квітня 2021 року (Закінчення. Початок у No 70).

Більшу частину першого позачергового засідання парламентарії присвятили розглядові блоку питань, пов'язаних зі зниженням тарифів на електроенергію.

Так, народні депутати розглянули проект постанови Верховної Ради про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт-год. (No 4590). (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/344731).

Випускники зможуть обирати форму підсумкового оцінювання

Друге позачергове засідання Верховної Ради 13 квітня 2021 року.

Робота почалася із виступу групи народних депутатів, які представляють національну скаутську організацію «Пласт».

Від їхнього імені Роман Лозинський привітався із присутніми в сесійній залі колегами пластовим гаслом «СКОБ!» — сильно, красно, обережно і бистро. «Вчора (12 квітня) виповнилося 109 років з дня першої пластової присяги, — повідомив він. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/344734).

Повний випуск «Голосу України» від 15.04.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку