Сьогодні у «Голосі України»:

Під аеропортом

Розглянули майже половину "земельних" поправок

Росію закликають негайно припинити провокації

Можемо розраховувати на НАТО

Хворі на цукровий діабет діти отримають державну підтримку

4212: усунемо вплив шкідливої реклами

Вийшли на пік хвилі. Поринаємо у вакцинацію

 

Під аеропортом

Шоста година ранку (6:05 - якщо точніше). Над Донецьким аеропортом, який добре видно звідси, сходить сонце. Воїн Володимир із 58-ї бригади, родом із Сумської області, в цей час несе службу на спостережному пункті взводу разом ще з двома побратимами. Закінчується добове чергування. Це найпередовіша передова, як жартують хлопці. Через невелику відстань такі самі окопи російських загарбників. Вони теж бачать цей чудовий схід сонця на сході України... Через кілька годин наші бійці зміняться, підуть відпочивати чи працювати по господарству - готувати їсти, рубати дрова, чистити зброю... В окопі ходять двоє маленьких цуценят, вони нещодавно народилися, ще навіть не діти, а немовлята. Лащаться до Володимира. Він каже, що імена їм дасть той, хто забере їх до себе. ... А на кордони нашої України інший Володимир - старий московський фюрер - теж у цей час стягує російські "побєдобєсниє" військові армади, "визволяти Україну від "фашистів"... (читайте у «Голосі України» на 1-10 стор. >>> article/344619).

Розглянули майже половину "земельних" поправок

Пленарне засідання Верховної Ради 13 квітня 2021 року

Оголосивши про початок роботи, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков повідомив, що чергове пленарне засідання триватиме до 15-ї години з перервою з 12-ї до 13-ї години, а після 16-ї години буде проведено два позачергові пленарні засідання. Після виступів представників парламентських фракцій та депутатських груп Верховна Рада продовжила розгляд поправок до законопроекту про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, No 2194. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/344638).

Росію закликають негайно припинити провокації

Міністри закордонних справ країн «Великої сімки» та верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель виступили зі спільною заявою. Вони закликали Росію негайно припинити провокації. «Такі масштабні пересування військових, що проводяться без попереднього сповіщення, становлять загрозу і дестабілізують ситуацію. Ми закликаємо Росію припинити провокації і негайно знизити напруженість згідно з міжнародними зобов’язаннями», — йдеться у заяві, оприлюдненій у понеділок на сайті Європейської служби зовнішніх справ. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/344639).

Можемо розраховувати на НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію негайно припинити провокації в Україні та біля її кордонів. Про це він заявив учора в Брюсселі на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. "Росія повинна припинити військове нарощування в та навколо України, припинити провокації та негайно зменшити напруження", - заявив генсек Альянсу. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/344640).

Хворі на цукровий діабет діти отримають державну підтримку

Перше позачергове засідання 13 квітня Верховної Ради України 2021 року.

Відповідно до розпорядження Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова народні депутати провели у вівторок два позачергові засідання. Під час першого на розгляд парламентаріїв виносилося п'ять законодавчих ініціатив. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/344670).

4212: усунемо вплив шкідливої реклами

Восени 2020 року у Верховній Раді України група авторів зареєструвала проект закону "Про внесення змін до статті 22 Закону України "Про рекламу" стосовно реклами електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах" (реєстр. No 4212), яким нарівні з рекламою тютюнових виробів пропонується обмежити рекламу електронних сигарет. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/344664).

Вийшли на пік хвилі. Поринаємо у вакцинацію

В Україні за добу (дані на 13.04) зафіксовано 11 680 нових випадків зараження коронавірусною хворобою. "Ми вийшли на пік третьої хвилі коронавірусу", - заявив учора на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов. На його думку, поступово ситуація з поширенням COVID-19 у нашій країні почала стабілізуватися. Зокрема, зменшується кількість госпіталізацій. А це, за словами чиновника, свідчить про те, що адаптивний карантин працює. Він нагадав, що західні області, які першими потрапили до червоної зони, уже вийшли з неї. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/344626).

Повний випуск «Голосу України» від 14.04.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку