Сьогодні у «Голосі України»:

Учимо дітей, як поводитися під час обстрілу

Приватизувати комбінати хлібопродуктів, виробництво спирту, частково майно оборонпрому

Підтримка НАТО у ці дні надзвичайно важлива

Нові можливості та ринки

Приймають заявки на виплату восьми тисяч гривень

Місцевий референдум та законодавче забезпечення народовладдя

Вакцина AstraZeneca: стверджують, що ризики перебільшені

 

Учимо дітей, як поводитися під час обстрілу

Історія, яка вже стала банальною. В мирній Україні війна не відчувається, вона тільки в телевізорі, десь далеко, на сході України. Але для бійців, які стоять на передовій, війна - це щоденне життя. Тягуча і нудна, як весняна грязюка в окопах. Непевна, як сама весна, - то дощ, то сонце. То тихо, то стріляють. То всі живі, а то хтось гине. З нинішнім загостренням і зосередженням російських військ на наших кордонах хотілось, щоб ми розуміли, що загинув один із нас. (читайте у «Голосі України» на 1, 13 стор. >>> article/344434).

Приватизувати комбінати хлібопродуктів, виробництво спирту, частково майно оборонпрому

Цього тижня засідання Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики відбувалося за участі представників Фонду державного майна України, державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт", Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, асоціації "Земельна спілка України".

Завданням поважних гостей-посадовців було разом з народними депутатами розібратися у заплутаному і водночас дуже важливому не лише для економіки країни питанні, винесеному на порядок денний, який озвучив голова комітету Микола Сольський. На засіданні заслухали й обговорили інформацію щодо проблем, пов'язаних з процесом приватизації підприємств АПК та заводів колишнього концерну "Укрспирт". (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/344435).

Підтримка НАТО у ці дні надзвичайно важлива

Під час зустрічі з головою Військового комітету НАТО Стюартом Пічем Президент України Володимир Зеленський зазначив, що нині спостерігаються ускладнення на Донбасі. "Справді бачимо збільшення кількості пострілів", - сказав Володимир Зеленський на початку зустрічі. Президент додав, що Україна здійснила потужні кроки задля деескалації ситуації на сході, коли домоглася запровадження з 27 липня сталого режиму припинення вогню. Це мало результат - з початку дії режиму тиші до грудня 2020-го спостерігалися лише поодинокі постріли та значно зменшилася кількість загиблих захисників, констатував він. Однак, зауважив глава держави, з грудня почалося ускладнення, і до цього часу Україна втратила понад 20 своїх воїнів. У зв'язку з цим наша держава постійно закликає до дотримання режиму припинення вогню у тому форматі, в якому він діяв торік після 27 липня. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/344437).

Нові можливості та ринки

Українська зовнішня політика традиційно була сфокусована на відносинах із країнами регіону, Євросоюзом чи США. Утім, нині є всі шанси досягти глибшої співпраці з країнами Близького Сходу та Перської затоки. У цьому переконаний голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко.

За його словами, потенційно це може залучити десятки мільярдів доларів через нові угоди, а отже — нові робочі місця та технології. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/344462).

Приймають заявки на виплату восьми тисяч гривень

Уряд затвердив розроблений Міністерством соціальної політики порядок виплати допомоги в розмірі восьми тисяч гривень фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам, робота яких уже тимчасово зупинена або буде зупинена внаслідок запровадження у 2021 році обмежувальних протиепідемічних заходів. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/344472).

Місцевий референдум та законодавче забезпечення народовладдя

За участі Першого заступника Голови Верховної Ради України, академіка НАПрН України Руслана Стефанчука Інститут законодавства Верховної Ради України провів науково-експертне обговорення проекту закону "Про місцевий референдум". Розроблений "представниками громадянського суспільства" та запропонований громадськості після схвалення Робочою групою Верховної Ради України з розробки проектів законів з питань народовладдя, законопроект містить модель місцевого референдуму, який може стати інструментом реалізації народовладдя на місцях. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/344425).

Вакцина AstraZeneca: стверджують, що ризики перебільшені

Зв'язок між вакцинацією препаратом AstraZeneca і утворенням тромбів можливий, але поки що не підтверджений. Такого висновку дійшли експерти Глобального консультативного комітету ВООЗ з безпеки вакцин, вивчивши останні дані, що надійшли з Європейського агентства лікарських засобів і Британського управління з контролю над обігом ліків. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/344477).

Повний випуск «Голосу України» від 09.04.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку