Сьогодні у «Голосі України»:

Ми цінуємо кожного інвестора

У разі агресії Росії наодинці не залишимося

Оновлений Цивільний кодекс створюватиме доволі широкий правовий спектр можливостей для українців

Погода і перспектива підштовхнули до польових робіт

Як засідання захищають від пожеж

 

 Ми цінуємо кожного інвестора

Україна зосереджена на подоланні економічних наслідків, спричинених пандемією коронавірусу, та цінує кожного інвестора.

Про це сказав Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні.

«Майже всі держави світу зосереджені на збереженні того, що в них є в економічному плані, а також на залученні додаткових ресурсів, додаткових інвесторів до своїх держав. Україна так само буде йти цим шляхом. Ми цінуємо кожного інвестора, який приходить до України», — сказав Дмитро Разумков.

Він додав, що інвестиції сприяють створенню робочих місць та допомагають долати виклики, які стоять перед державою.

За словами Голови парламенту, Верховна Рада в умовах COVID-19 розглянула низку законопроектів, пов’язаних з підтримкою бізнесу. Зокрема, нещодавно був ухвалений Закон «Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями», на розгляді перебуває законопроект № 4416 щодо діяльності індустріальних парків.

Він зазначив, що для подолання економічних наслідків пандемії в Україні має бути спільна робота на рівні як центральної, так і місцевої влади, а також співпраця з представниками бізнесу.

«Саме бізнес сплачує податки, наповнює бюджет і допомагає пройти ті випробування, які сьогодні є перед нами. Держава повинна допомагати бізнесу, створювати такі умови, щоб бізнес розвивався. І закордонні інвестори, яких ви сьогодні представляєте, і місцевий бізнес», — заявив Голова парламенту.

Дмитро Разумков наголосив, що для залучення інвесторів ключовим є передбачуване податкове законодавство та забезпечення верховенства права в державі. «Зі свого боку ми будемо в цьому питанні рухатися, зокрема, і завдяки конструктивному діалогу на рівні комітетів», — додав він.

Водночас, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що парламент активно працює над законодавством, спрямованим на детінізацію економіки. Одним із ключових питань є законопроект, що передбачає податкову амністію.

За його словами, комітет на наступному засіданні планує розглянути питання щодо комісій інтерчейндж та еквайринг, опрацьовуються законопроекти про фінансові послуги, щодо страхування, про кредитні спілки, про Національну комісію цінних паперів та фондового ринку.

«Ми розуміємо, що податкове стимулювання, яким би воно не було хорошим, — це не основний аргумент на користь інвестування в Україну. Основним аргументом залишається верховенство права. Судова реформа повинна бути рушієм в утвердженні цього принципу в нашій державі», — сказав Данило Гетманцев. (читайте у «Голосі України» на 1, 2 стор. >>> http://www.golos.com.ua/article/344256 ).

У разі агресії Росії наодинці не залишимося

Відбулася перша особиста розмова у телефонному форматі Президента України Володимира Зеленського з Президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.

Президент США зазначив, що для нього дуже важлива Україна. Велику увагу було приділено розвитку демократій в обох країнах. Серед іншого говорили і про ситуацію на Донбасі, в Криму та деокупацію півострова. У відеозверненні Володимир Зеленський повідомив: «Ми детально обговорили ситуацію на Донбасі. Президент Байден запевнив мене, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії». У Білому домі також повідомили, що «президент Байден підтвердив непохитну підтримку США суверенітету та територіальної цілісності України в умовах агресії Росії на Донбасі та в Криму».

В повідомленні, вміщеному на сайті Білого дому, зазначається, що Президент США «наголосив на прагненні своєї адміністрації активізувати наше стратегічне партнерство на підтримку плану Президента Зеленського щодо боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на наших спільних демократичних цінностях, що забезпечують справедливість, безпеку та процвітання для народу України».

Розмова президентів тривала майже 40 хвилин і відбулася на тлі загострення бойових дій на сході України та концентрації російських військ уздовж українського кордону і в окупованому Криму. Міжнародні експерти одноголосно назвали її сигналом Джо Байдена Володимиру Путіну, що Сполучені Штати не стоятимуть осторонь в разі, якщо Росія розпочне військову агресію щодо України.

Як повідомив Офіс Президента, під час розмови Володимир Зеленський розповів про ініціативу саміту Кримської платформи як майданчика, спрямованого на деокупацію Криму та захист прав українців на окупованому півострові. Він запросив Президента США взяти участь у першому саміті ініціативи та відвідати Україну в день її незалежності. Джо Байден зауважив, що з нетерпінням чекає на візит до України. Окрім того, Джо Байден висловив підтримку прогресу України в питанні здобуття членства в НАТО.

Також під час бесіди президенти говорили про роботу над встановленням та збереженням демократії. Володимир Зеленський наголосив, що політика України спрямована на системну деолігархізацію. Офіс Президента повідомив, що Володимир Зеленський детально зупинився на реформах, які впроваджуються в Україні. Зокрема, відзначив розбудову незалежної антикорупційної інфраструктури, поінформував про впровадження земельної реформи та реформу судочинства, а також реформування Конституційного Суду. (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> http://www.golos.com.ua/article/344243 ).

Як засідання захищають від пожеж

Щоб максимально уникнути таких трагедій, у Сумах вирішили провести засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Система відеонагляду за лісовими пожежами в дії. У державних лісгоспах Сумщини їх — 24.

Що тепліше надворі, то більше з’являється клопотів у рятувальників, комунальників, лісівників та посадовців органів місцевої влади. Прихід весни, нещедрої на опади, призводить до зростання кількості пожеж: вогонь тепер може спалахнути від будь-якого необережно кинутого недопалка. А ще ж активізуються селяни, котрі починають «прибирати» городи від минулорічних бур’янів методом випалювання. Такі «технології» у попередні роки спричинили на Сумщині не одну пожежу і забрали життя кількох осіб. Вони загинули у вогнищах, які самі ж і розвели. (читайте у «Голосі України» на 13 стор. >>> http://www.golos.com.ua/article/344243 ).

Повний випуск «Голосу України» від 06.04.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

 

Повернутись до публікацій

Версія для друку