Сьогодні у «Голосі України»:

Українське Дунайське пароплавство: віддати в оренду чи розрізати на металобрухт?

Верховна Рада засудила події біля Офісу Президента

Дотримання прав людини знову в центрі уваги Вашингтона

У сесійній залі всі хотіли би бачити інші показники щеплень від COVID-19

Про Заяву Верховної Ради України щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту

Цьогоріч обіцяють 37 мільйонів доз вакцини

Меркель та Макрон закликали Кремль піти на поступки на Донбасі

 

Українське Дунайське пароплавство: віддати в оренду чи розрізати на металобрухт?

На нещодавній сесії Одеської обласної ради депутати ухвалили звернення до керівництва України, Генерального прокурора України, СБУ, НАБУ із проханням про негайне втручання в ситуацію, що склалася у Приватному акціонерному товаристві (ПАТ) "Українське Дунайське пароплавство" (УДП). Депутати стверджували, що Україна внаслідок дій керівництва річкового пароплавства може втратити свій флот на Дунаї. На сесії обласної ради пролунала інформація про те, що готується передавання державної судноплавної компанії іноземній компанії (Угорщина). (читайте у «Голосі України» на 1, 16 стор. >>> article/343983).

Верховна Рада засудила події біля Офісу Президента

Третє позачергове засідання Верховної Ради України 30 березня 2021 року.

Відкривши скликане на вимогу 156 народних депутатів позачергове пленарне засідання Верховної Ради дев'ятого скликання, голова парламенту Дмитро Разумков оголосив до розгляду питання про заслуховування інформації керівників Служби безпеки України, Національної поліції та Державного бюро розслідувань щодо подій, які відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/344010).

Дотримання прав людини знову в центрі уваги Вашингтона

Держдепартамент США представив 45-й щорічний звіт "Про дотримання прав людини у країнах світу", який охоплює майже 200 країн, у тому числі й Україну. Під час презентації документа держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що президент Джо Байден відданий справі повернення питання прав людини на центральне місце в закордонній політиці Сполучених Штатів. "Ми використаємо всі інструменти нашої дипломатії, щоб захистити права людини та притягнути до відповідальності порушників", - додав він. Серед порушників прав людини Е. Блінкен, зокрема, згадав Росію, Білорусь, Сирію, Китай та Ємен. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/344012).

У сесійній залі всі хотіли би бачити інші показники щеплень від COVID-19

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, підбиваючи підсумки роботи парламенту в режимі позачергових засідань, зазначив, що народним депутатам вдалося розглянути багато важливих законопроектів.Також у сесійній залі заслухали інформацію начальника Генерального штабу - Головнокомандувача Збройних Сил Руслана Хомчака про ситуацію на фронті та прийняли відповідну постанову Верховної Ради.

Традиційно глава парламенту говорив мало для того, щоб якомога більше часу дісталося журналістам для спілкування у форматі "запитання -відповідь". (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/344030).

Про Заяву Верховної Ради України щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту

Постанова Верховної Ради України No 1356-IX.

Верховна Рада України постановляє:

1. Затвердити Заяву Верховної Ради України щодо ескалації російсько- українського збройного конфлікту (додається).

2. Доручити Голові Верховної Ради України забезпечити невідкладне направлення тексту Заяви до національних урядів і парламентів іноземних держав, міжнародних організацій та їхніх парламентських асамблей. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/344040).

Цьогоріч обіцяють 37 мільйонів доз вакцини

У зв'язку з ухваленням Верховною Радою законопроекту про виплату по вісім тисяч гривень допомоги фізичним особам-підприємцям та найманим працівникам бізнесу, які працюють у червоних карантинних зонах, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду доручив Мінекономіки протягом тижня розробити всі необхідні документи, щоб уже на початку квітня громадяни могли подати заявки через застосунок "Дія". (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/344039).

Меркель та Макрон закликали Кремль піти на поступки на Донбасі

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон і президент РФ Володимир Путін серед іншого обговорили ситуацію на сході України під час відеоконференції.

Лідери Німеччини та Франції закликали главу Кремля до поступу в переговорах у «нормандському форматі» щодо реалізації Мінських домовленостей стосовно Донбасу. Про це повідомляє прес-служба канцлерки ФРН. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/344016).

Повний випуск «Голосу України» від 01.04.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку