Сьогодні у «Голосі України»:

Верховна Рада ухвалила заяву щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту

Канада та Австралія запровадили нові санкції проти РФ

Законопроект про виплату "карантинних" восьми тисяч гривень прийнято

Бельгія може визнати Голодомор 1932—1933 років геноцидом українців

Стан додержання та захист прав і свобод людини і громадянина

Тенденції та перспективи нашої інтеграції в ЄС

 

Верховна Рада ухвалила заяву щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту

Перше позачергове засідання Верховної Ради України 30 березня 2021 року.

Відкривши позачергове пленарне засідання, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що воно скликане для розгляду питання щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту.

З інформацією про ситуацію на фронті та загалом у районі державного кордону виступив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак. "Російська Федерація продовжує агресивну політику щодо України. Станом на 30 березня цього року вздовж державного кордону України та тимчасово окупованих територій утримується 28 батальйонних тактичних груп противника", - повідомив він, наголосивши, що останнім часом під виглядом навчань здійснюється значне нарощування російських військ уздовж усього державного кордону України. За словами Р. Хомчака, загалом очікується додаткове зосередження до 25 батальйонно-тактичних груп, що разом із наявними військами створює загрозу безпеці держави. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/343940).

Канада та Австралія запровадили нові санкції проти РФ

У понеділок міністр закордонних справ Канади Марк Гарно повідомив про запровадження нових санкцій проти російських громадян та компаній, причетних до окупації Криму. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/343931).

Законопроект про виплату "карантинних" восьми тисяч гривень прийнято

Друге позачергове засідання Верховної Ради України 30 березня 2021 року.

Відкривши скликане на вимогу Президента позачергове пленарне засідання Верховної Ради України дев'ятого скликання, голова парламенту Дмитро Разумков надав слово для виступів із заявами від двох фракцій Петру Порошенку ("Європейська солідарність") та Сергію Шахову (ДГ "Довіра").

Після цього парламентарії розглянули та ухвалили в цілому законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку, No 3553). Ці зміни передбачають, зокрема, створення на базі військових комісаріатів територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, упорядкування питань військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/343962).

Бельгія може визнати Голодомор 1932—1933 років геноцидом українців

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу, голова підкомітету з питань наближення нашого законодавства до європейського Марія Мезенцева поінформувала про результати зустрічі у форматі групи дружби «Україна—Бельгія». Про це народний депутат, яка представляє фракцію «Слуга народу», написала на своїй сторінці у Фейсбуці. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/343952).

Стан додержання та захист прав і свобод людини і громадянина

Саме комплекту таких питань присвячена щорічна доповідь Уповноваженого з прав людини.

Людмила Денисова представляє на суд громадськості майже півтори тисячі сторінок роботи, яка охоплює великий спектр прав людини - від громадських та політичних до прав і свобод громадян України на міжнародній арені. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/343903).

Тенденції та перспективи нашої інтеграції в ЄС

Відбулося експертне обговорення "Правове забезпечення європейської інтеграції України: тенденції та перспективи". Увага учасників була зосереджена на стані наближення українського законодавства до європейських стандартів згідно з Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/343904).

Повний випуск «Голосу України» від 31.03.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку