Сьогодні у «Голосі України»:

Нам є що згадати, нам є чим пишатися!

Державне бюро розслідувань завершило низку резонансних справ

Присутність лідера ЄС на лінії розмежування - це важливий знак

Нові санкції, новий механізм

Незалежне суддівство - це ключ до успішної боротьби з корупцією

Уряд, запровадивши карантин, врятував життя тисяч людей

 

Нам є що згадати, нам є чим пишатися!

З нагоди 30-річчя Незалежності нашої держави редакція газети "Голос України" - до речі, ровесниця Незалежності! - розпочинає серію публікацій про витоки і втілення Української державності. Тридцять років тому парламент ухвалив Акт проголошення незалежності України, який закріпив тисячолітнє прагнення нашого народу до самовизначення і державного суверенітету, права жити в європейській спільноті. Але свобода ніколи не давалася українцям легко, вона освячена кров'ю, боротьбою і славою багатьох поколінь. Незламні і вільні, ми впевнено, крок за кроком, продовжуємо традицію державотворення. (читайте у «Голосі України» на 1, 4 стор. >>> article/342979).

Державне бюро розслідувань завершило низку резонансних справ

Пленарне засідання Верховної Ради 3 березня 2021 року.

Звіт, відповідно до законодавства, Державне бюро розслідувань має подавати до парламенту щороку до 15 лютого, повідомив головуючий на пленарному засіданні Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук. Представив документ виконувач обов'язків директора ДБР Олексій Сухачов. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/342980).

Присутність лідера ЄС на лінії розмежування - це важливий знак

"Моя звістка українцям ось яка: ви можете розраховувати й покладатися на постійну підтримку Європейського Союзу. ЄС підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Ми вважаємо, що всі повинні визнавати міжнародно визнані кордони", - на цьому наголосив Президент Європейської ради Шарль Мішель під час свого перебування в Луганській області. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/342983).

Нові санкції, новий механізм

Міністерство фінансів США оприлюднило 2 березня перелік російських високопосадовців і організацій, проти яких запроваджено санкції у зв’язку з отруєнням та ув’язненням російського опозиційного діяча Олексія Навального. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/342966).

Незалежне суддівство - це ключ до успішної боротьби з корупцією

Про основні засади розвитку інституту адвокатури в нашій країні говорили експерти високого рівня під час третього дня форуму "Україна 30", присвяченого розвитку правосуддя. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/342949).

Уряд, запровадивши карантин, врятував життя тисяч людей

Більша частина вчорашнього засідання Кабінету Міністрів була присвячена підсумкам першого року роботи нинішнього уряду.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у хронологічному порядку нагадав, якими були виклики та які рішення ухвалювалися для їх подолання. Зокрема, саме в березні минулого року, коли стало зрозуміло, що коронавірусна інфекція - це надовго, уряд уперше запровадив карантин. "Протягом березня ми посилювали обмеження. Тоді було багато критики, але нині можна чітко сказати: той карантин врятував країну від "італійського сценарію" і зберіг життя тисячам наших людей", - сказав він, підкресливши, що внаслідок цього ми отримали час, щоб "реанімувати" медицину та практично з нуля почати відбудову протиепідемічної системи країни. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/342950).

Повний випуск «Голосу України» від 04.03.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку