Сьогодні у «Голосі України»:

На порядку денному - питання довіри до судів

Визначальною має бути буква закону, а не цифра в конверті

Зрада не має терміну давності

Захистили лікарів-трансплантологів, але не зняли з них відповідальності

Дещо про конституційну культуру: "розмови запросто" 2

Борщ посів третє місце серед найкращих перших страв

 

На порядку денному - питання довіри до судів

Погоджувальна рада 1 березня 2021 року.

Відкриваючи роботу, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков повідомив, що минулого тижня відбулося засідання Ради розвитку громад та територій. У цьому контексті він нагадав: ще минулого року відновлено роботу консультативної ради з питань місцевого самоврядування. "І тоді, і нині ми говоримо про те, що повинні довести нарешті реформу децентралізації до логічного кінця, - зауважив очільник парламенту. - Багато що зроблено. Є й питання, які потребують доопрацювання. Деякі аспекти цієї реформи будуть у якості законопроектів на цьому тижні. Йдеться передусім про інститут старост та інші питання". (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/342856).

Визначальною має бути буква закону, а не цифра в конверті

В Україні буде реалізовано дієву судову реформу, яка гарантуватиме право кожного громадянина на справедливий, незалежний та неупереджений суд. Про це під час учорашнього Всеукраїнського форуму "Україна 30. Розвиток правосуддя" заявив Президент Володимир Зеленський. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/342824).

Зрада не має терміну давності

Рада національної безпеки і оборони України на своєму засіданні розглянула проект "Державної стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь" у закритому режимі. Про це за підсумками засідання повідомив Секретар РНБО Олексій Данілов. За його словами, протягом останнього року апарат РНБО за дорученням Президента провів копітку роботу з підготовки цього документа. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/342833).

Захистили лікарів-трансплантологів, але не зняли з них відповідальності

Після ухвалення закону була проведена така кількість трансплантацій, якої не робили за всю історію незалежності.

Нові законодавчі норми, що регулюють здійснення трансплантації в Україні, надають унікальні можливості. Зокрема, розбудовують вітчизняну медицину, забезпечуючи гідними зарплатами лікарів, а установи — сучасним устаткуванням. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/342828).

Дещо про конституційну культуру: "розмови запросто" 2

- Наші минулі "Розмови запросто" закінчилися анонсом майбутнього аналізу висновків Венеціанської комісії, які стосуються нинішньої конституційної ситуації в Україні. Отже, сьогоднішнє інтерв'ю з народним депутатом, академіком НАН України Олександром Копиленком приурочене саме цій важливій темі. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/342843).

Борщ посів третє місце серед найкращих перших страв

Група CNN Travel склала рейтинг найсмачніших перших страв світу. В першій двадцятці на третьому місці - український борщ. На першому та другому - в'єтнамський фо з яловичини та нігерійський суп банга. Про це повідомляється на сайті компанії. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/342820).

Повний випуск «Голосу України» від 02.03.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку