Сьогодні у «Голосі України»:

На Йордана славте Бога!

Механізм публічних закупівель має сприяти локалізації виробництва

Голова ОБСЄ вирушить на Донбас

Холодні обійми Москви

Уряд встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 гривні за кубометр

Вшановували кіборгів

Врятовані моряки почуваються добре

Як заплатити за комуналку?

 

На Йордана славте Бога!

Сьогодні, 19 січня, ми святкуємо одне з найбільших, двонадесятих, християнських свят - Хрещення Господнє, або Богоявлення. Згадуючи євангельську подію - хрещення 30-річного Ісуса Христа в річці Йордані Іоаном Предтечею, ми стаємо ближчими до Бога, щоразу оновлюємося для достойного життя. Святе хрещення є основою християнського життя і першим таїнством, яке приймає людина. "Христос не мав навіть найменшої потреби приймати хрещення від Іоана. Будучи непорочним і безгрішним, народженим від Духа Святого і Пречистої і Пресвятої Діви Марії, Господь Сам був джерелом чистоти й святості. (читайте у «Голосі України» на 1, 6 стор. >>> article/340897).

Механізм публічних закупівель має сприяти локалізації виробництва

Світова практика визнає ефективність застосування у критичних ситуаціях, яка нині має місце у нашій промисловості, механізму публічних закупівель для невідкладного вирішення питань зайнятості, покращення стану платіжного балансу, відновлення окремих секторів економіки і регіонів тощо. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/340898).

Голова ОБСЄ вирушить на Донбас

19-20 січня Голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде перебуватиме в Україні з робочим візитом. Саме Україна стане першою країною, яку Анн Лінде відвідає з візитом як Голова ОБСЄ, що підкреслює пріоритетне значення нашої держави на порядку денному організації цього року. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/340896).

Холодні обійми Москви

Затримання російського опозиційного політика Олексія Навального після прибуття до Москви з Німеччини викликало хвилю міжнародної критики. Зокрема, президент Європейської Ради Шарль Мішель закликав негайно звільнити Навального. Затримання російського опозиціонера він назвав неприйнятним. Державний секретар США Майк Помпео також вимагає "негайного та безумовного звільнення" критика Кремля. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/340877).

Уряд встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 гривні за кубометр

Відповідне рішення ухвалено під час учорашнього позачергового засідання Кабміну.

"За дорученням Президента уряд ухвалює рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 гривні за кубометр. Така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину", - сказав на початку засідання Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, додавши, що внаслідок цього вартість газу для населення в середньому знизиться на 30 відсотків, а для частини громадян - навіть до 40 відсотків. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/340900).

Вшановували кіборгів

В обласному центрі представники влади та громадськість вшанували пам'ять загиблих захисників Донецького аеропорту.

З 26 травня 2014-го по 22 січня 2015 року тривали запеклі бої українських підрозділів ЗСУ з російськими найманцями за повітряні ворота столиці Донбасу. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/340889).

Врятовані моряки почуваються добре

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга спільно з консулом відвідали в лікарні міста Бартин врятованих українських моряків із судна Arvin.

Як повідомила в Твіттері прес-служба, також дипломати «провели нараду з керівництвом регіону, обговорили хід проведення пошуково-рятувальних операцій, що тривають, та подякували турецькій стороні за всебічне сприяння». (читайте у «Голосі України» на 7 стор. >>> article/340880).

Як заплатити за комуналку?

Це питання надзвичайно гостро стало перед родинами з невеликими доходами, а головно - перед пенсіонерами.

Незаможний люд шокований новими тарифами. В урядові обіцянки, що субсидія все виправить і всіх "вирівняє", вірить дедалі менше людей. Обурення співвітчизників тим часом виливається у вуличні протести. (читайте у «Голосі України» на 10 стор. >>> article/340842).

Повний випуск «Голосу України» від 19.01.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку