Сьогодні у «Голосі України»:

Київ та Кишинів відновлюють діалог

Список політв'язнів поповнився трьома кримськими татарами

Планується системне оновлення Цивільного кодексу

Пропонують підвищити пенсії чорнобильцям

Уряд детально розповість про карантинні обмеження

Тарифи мають бути справедливі

Кількість летальних випадків унаслідок COVID-19 перевищила 20 тисяч

Про внутрішній водний транспорт

 

Київ та Кишинів відновлюють діалог

12 січня в Україні з офіційним візитом побувала Президент Молдови Мая Санду. Це був її перший закордонний візит на посаді глави держави. Виступаючи із заявою, вона відзначила, що україно-молдовський діалог на найвищому рівні тривалий час був припинений і тепер важливо його відновити. У ході візиту Мая Санду провела зустрічі з Головою Верховної Ради Дмитром Разумковим, Президентом Володимиром Зеленським та Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/340587).

Список політв'язнів поповнився трьома кримськими татарами

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з ганебним рішенням Південного окружного військового суду Російської Федерації від 12 січня 2021 року про засудження трьох громадян України - Айдера Джаппарова, Енвера Омерова та Різи Омерова у справі так званої "Білогорської групи Хізб ут-Тахрір" за сфабрикованими звинуваченнями в "організації та участі в діяльності терористичної організації та насильницькому захопленні й утриманні влади". (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/340581).

Планується системне оновлення Цивільного кодексу

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук запросив усю правничу спільноту, зокрема фахівців із цивільного права, долучатися до обговорення проекту Концепції оновлення Цивільного кодексу України, який невдовзі стане предметом обговорення робочої групи Верховної Ради з підготовки законопроекту щодо рекодифікації (оновлення) цивільного законодавства України. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/340574).

Пропонують підвищити пенсії чорнобильцям

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів рекомендує Верховній Раді включити до порядку денного сесії законопроекти щодо підвищення пенсійних і компенсаційних виплат громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/340575).

Уряд детально розповість про карантинні обмеження

Президент Володимир Зеленський дав завдання Кабінету Міністрів якнайшвидше провести детальну комунікацію з громадськістю щодо карантинних обмежень, упроваджених на період з 8 по 24 січня нинішнього року.

Про це глава держави сказав на традиційній нараді під своїм головуванням щодо запобігання COVID-19, яка відбулася за участю урядовців, представників правоохоронних органів та членів РНБО. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/340596).

Тарифи мають бути справедливі

лава держави поставив уряду завдання терміново вирішити питання з тарифами на газ для населення. Відповідна енергетична нарада під головуванням Володимира Зеленського відбулася в Офісі Президента. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/340597).

Кількість летальних випадків унаслідок COVID-19 перевищила 20 тисяч

В Україні станом на ранок 12 січня зафіксовано 5 116 нових випадків захворювання на коронавірусну хворобу. Найбільше хворих у Києві (898), Полтавській (520), Запорізькій (463), Одеській (315) та Львівській (312) областях. Таку інформацію вчора оприлюднив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/340603).

Про внутрішній водний транспорт

Опубліковано Закон України «Про внутрішній водний транспорт» No 1054-IX. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/340566).

Повний випуск «Голосу України» від 13.01.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку