Сьогодні у «Голосі України»:

Підсумки законодавчої роботи Верховної Ради у 2020 році

Президентку Молдови чекають у Києві

Перший візит буде до України

За найкращі результати ЗНО - іменні стипендії

Підписано перші сім угод про розподіл нафтогазової продукції

Під час локдауну - податкові канікули?

ООН закликала не забувати про фрукти та овочі

 

Підсумки законодавчої роботи Верховної Ради у 2020 році

У 2020 році Верховна Рада дев'ятого скликання провела 88 пленарних засідань, відбулося 4 154 голосування.

За інформацією Головного організаційного управління апарату Верховної Ради, у 2020 році розглянуто 1028 законопроектів, з них ухвалено 249 законів, 95 - у першому або другому читанні, 90 - враховано та відправлено на доопрацювання (станом на 18 грудня 2020 року). Ще 594 законопроекти було відхилено та знято з розгляду Верховною Радою. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/340393).

Президентку Молдови чекають у Києві

Президентка Молдови Мая Санду 12 січня відвідає Україну з офіційним візитом. Про це йдеться у статті заступника керівника Офісу Президента України Ігоря Жовкви для ZN.UA. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/340389).

Перший візит буде до України

З 1 січня Швеція розпочала річне головування в ОБСЄ.

"Швеція має честь посісти пост голови ОБСЄ в той час, коли нашому регіону необхідно об'єднатися, щоб зосередити увагу на нашій спільній безпеці, ґрунтуючись на принципах та зобов'язаннях, які ми всі взяли на себе", - йдеться в заяві міністра закордонних справ країни Анн Лінде, яка очолюватиме ОБСЄ цього року. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/340396).

За найкращі результати ЗНО - іменні стипендії

Перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук разом із деякими народними депутатами в останній день 2020 року зареєстрували проект постанови "Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, які отримали найвищий результат" (No 4563). (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/340394).

Підписано перші сім угод про розподіл нафтогазової продукції

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль узяв участь у підписанні перших семи угод про розподіл нафтогазової продукції на ділянках Софіївська, Угнівська, Балаклійська, Іванівська, Зінківська, Бузівська, Берестянська загальною площею понад 7 тисяч квадратних кілометрів. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/340407).

Під час локдауну - податкові канікули?

Як завжди - новини хороші і... не дуже. У зв'язку зі збільшенням рівня мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму, це хороше, з 1 січня цього року податки для фізичних осіб-підприємців (ФОП) теж виросли. Це не дуже! Так, єдиний соціальний внесок для ФОП з початку року зріс з 1,1 тис. грн до 1,32 тис. грн на місяць, з грудня, кажуть, зросте до 1,43 тис. грн. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/340421).

ООН закликала не забувати про фрукти та овочі

На тлі стрімкого зростання населення планети фахівці Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) наголошують на необхідності використання всіх доступних продовольчих ресурсів. 2021-й, що тільки-но настав, в організації оголосили Міжнародним роком овочів і фруктів. Він буде присвячений поширенню інформації про їх поживну цінність і пропаганді здорового способу життя. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/340416).

Повний випуск «Голосу України» від 05.01.2021 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку