Сьогодні у «Голосі України»:

Вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Пленарний тиждень буде непростим, але важливим

РФ не уникне відповідальності

Бюджет-2021 стане основним викликом цього сесійного тижня

Вдалося стабілізувати ситуацію з поширенням коронавірусу

Унікальну Андріївську церкву відкрили після тривалої реставрації

 

Вшанували пам'ять ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков спільно з Президентом України Володимиром Зеленським та Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем вшанували пам'ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/339705).

Пленарний тиждень буде непростим, але важливим

Погоджувальна рада

Засідання Погоджувальної ради розпочалося із вшанування пам'яті загиблих учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції. "Те, що сталося у 1986 році, нагадує, що одне неправильне й необдумане рішення може призвести до глобальної катастрофи. Це той історичний урок, який ми всі з вами повинні пам'ятати", - наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, відкривши засідання. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/339712).

РФ не уникне відповідальності

Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду вважає, що є "обґрунтовані підстави вважати, що широкий спектр діянь, вчинених у контексті ситуації в Україні, становлять воєнні злочини та злочини проти людяності в межах юрисдикції Міжнародного кримінального суду". "Цi висновки будуть детальніше викладені в нашiй щорiчнiй доповiдi щодо результатів проведення попереднього розслідування", - йдеться у заяві прокурора суду Фату Бенсуди. "За підсумками ретельного і незалежного процесу розгляду сьогодні я можу оголосити, що правові критерії були дотримані для відкриття розслідування щодо ситуації в Україні", - наголосила Бенсуда. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/339684).

Бюджет-2021 стане основним викликом цього сесійного тижня

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков після завершення Погоджувальної ради поспілкувався із представниками преси. Саме кошторис він назвав найбільш серйозним викликом цього тижня. Водночас керівник законодавчого органу влади припустив, що з огляду на конструктивну позицію всіх фракцій цей виклик усе-таки вдасться подолати. "Хтось підтримує бюджет, а хтось - ні, але є всі шанси дійти згоди і не побачити так званої бюджетної ночі", - сказав глава парламенту. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/339713).

Вдалося стабілізувати ситуацію з поширенням коронавірусу

В Україні станом на ранок 14 грудня зафіксовано 6 451 дебют коронавірусної хвороби. За даними системи моніторингу РНБО, за добу найбільшу кількість підтверджених випадків COVID-19 зафіксовано в Києві (605), Одеській (584) і Київській (521) областях. Завантаженість ліжок для пацієнтів із коронавірусом перевищує 50% у Києві, Миколаївській, Херсонській, Черкаській і Чернігівській областях. Про це інформує МОЗ. (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/339692).

Унікальну Андріївську церкву відкрили після тривалої реставрації

На київських схилах після реставрації, що тривала 11 років, відкрили Андріївську церкву, збудовану за проектом видатного архітектора Франческо Бартоломео Растреллі у 1747-1762 рр. у стилі бароко.

Унікальна святиня постала на тому місці, де на початку XIII століття височіла Хрестовоздвиженська церква, назва якої нагадувала літописну історію про те, що саме тут святий апостол Андрій Первозваний установив хрест і передбачив появу великого міста: "На горах цих засяє благодать Божа, і буде місто велике, і багато церков воздвигне тут Бог". (читайте у «Голосі України» на 6 стор. >>> article/339695).

Повний випуск «Голосу України» від 15.12.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку