Сьогодні у «Голосі України»:

Гірники запустили чотири лави

Заборонили продаж електронних сигарет особам до 18 років

У Верховній Раді дискутуватимуть стосовно підвищення зарплат учителям

Назустріч рівності жінок та чоловіків у догляді за дітьми та відповідальному батьківству

Ще працюють над моделлю наступних обмежень

Будапешт погрожує заблокувати євроатлантичну інтеграцію

 

Гірники запустили чотири лави

Чотири нові очисні вибої видобутку вугілля запустили гірники Дніпровського, Першотравенського, Павлоградського та Тернівського шахтоуправлінь на Дніпропетровщині. Із цих лав планують видобути для теплостанцій понад 1,6 мільйона тонн вугілля.

Як розповіли "Голосу України" у ДТЕК "Павлоградвугілля", у Першотравенському шахтоуправлінні запрацювала 176-та лава на шахті "Степова". Її довжина - 300 м, запаси вугілля - понад 570 тисяч тонн. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/339185).

Заборонили продаж електронних сигарет особам до 18 років

Пленарне засідання Верховної Ради України 2 грудня 2020 року.

Верховна Рада у другому читанні та в цілому конституційною більшістю (309 "за") ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за правопорушення у сфері продажу дітям електронних сигарет і рідин, що використовуються в електронних сигаретах" (No 3628). Цим законопроектом посилюється адміністративна відповідальність та встановлюється заборона на продаж електронних сигарет особам, які не досягли 18 років, нарівні з традиційними тютюновими виробами. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/339186).

У Верховній Раді дискутуватимуть стосовно підвищення зарплат учителям

Парламент ухвалює важливі законопроекти від початку дев'ятого скликання і швидко реагує на кризові виклики. Про це Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив в ефірі одного з телеканалів.

Найближчим часом народні депутати розглянуть Державний бюджет на наступний рік. Він, за словами Дмитра Разумкова, не був поданий до грудня, однак для цього були і об'єктивні, і суб'єктивні причини. Якщо минулого року кошторис був ухвалений вчасно і швидко, то цьогоріч завадив і COVID, і економічна криза. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/339214).

Назустріч рівності жінок та чоловіків у догляді за дітьми та відповідальному батьківству

Верховна Рада України конституційною більшістю у 301 голос прийняла за основу Проект Закону No3695 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька на догляд за дитиною".

"Парламент зробив перший вагомий крок назустріч рівності жінок та чоловіків в догляді за дітьми та до відповідального батьківства. Співавторами цього законопроекту є група народних депутатів з МФО "Рівні можливості", - наголосила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/339215).

Ще працюють над моделлю наступних обмежень

Замість карантину вихідного дня діятимуть обмеження, які передбачені для помаранчевої зони. Про це під час учорашнього засідання уряду повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Із середини листопада був запроваджений так званий карантин вихідного дня - це була альтернатива введенню в країні локдауну", - сказав він та припустив, що завдяки цьому в останній тиждень листопада було зафіксовано на 6 тисяч менше захворілих, ніж прогнозувалося, що дало змогу дещо стабілізувати ситуацію із зайнятістю ліжко-місць. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/339216).

Будапешт погрожує заблокувати євроатлантичну інтеграцію

Днями до МЗС викликали посла Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто, якого прийняв міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Глава українського зовнішньополітичного відомства закликав угорську сторону уникати кроків та заяв, які не відображають дійсності і створюють деструктивну емоційну напругу в українсько-угорських відносинах. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/339198).

Повний випуск «Голосу України» від 03.12.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку