Сьогодні у «Голосі України»:

Для розв'язання житлової проблеми вимушених переселенців потрібен час

Пропонують спростити процедури у сфері будівництва

Парламент працює у звичному режимі

Міст через Дністер: бути чи не бути?

Опубліковано текст Закону України No 948-IX.

Права сільських жінок повинні бути захищені

Трансплантація органів рятує життя

 

Для розв'язання житлової проблеми вимушених переселенців потрібен час

Учора Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова презентувала в онлайн-режимі спеціальну доповідь "Реалізація права внутрішньо переміщених осіб на житло" з урахуванням європейського досвіду. Участь у відеозаході взяли народні депутати, урядовці, представники місцевої влади, експерти, омбудсмени деяких країн. (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/338844).

Пропонують спростити процедури у сфері будівництва

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді прийняти в другому читанні та в цілому законопроект щодо оптимізації дорожнього будівництва та удосконалення законодавства у сфері містобудівної діяльності (No 2680). (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/338845).

Парламент працює у звичному режимі

В. о. Голови Верховної Ради Олена Кондратюк поінформувала про поточний стан справ у законодавчому органі України. "Парламент працює в звичному режимі. Сьогодні, як в. о. голови, провела чергову апаратну нараду, забезпечуємо разом з апаратом стабільне функціонування інституції", - повідомила вона у Фейсбуці, зазначивши, що станом на 23 листопада на COVID-19, на жаль, хворіють 27 народних депутатів та 34 працівники апарату Верховної Ради. Олена Кондратюк побажала колегам та усім, хто зараз хворіє, якнайшвидшого одужання. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/338846).

Міст через Дністер: бути чи не бути?

Що відповіли в уряді на два запити народного депутата України Геннадія Вацака про заплановане будівництво водної переправи через Дністер на кордоні з Молдовою?

Наша держава разом із Молдовою планує побудувати ще один міст через Дністер. Переправа має з'єднати два береги в районі українського міста Ямпіль, що на Вінниччині, і молдовського села Косеуци. Об'єкт включено до Національної транспортної стратегії держави до 2030 року. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/338834).

Опубліковано текст Закону України No 948-IX.

Про внесення змін до Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/338832).

Права сільських жінок повинні бути захищені

Кожна третя жінка в Україні мешкає в сільській місцевості. Згідно з даними Держстату, в Україні - майже 7,5 мільйона сільських жінок. Третина населення України проживає в сільській місцевості, 53 відсотки з них - жінки.

Народна депутатка, членкиня депутатської групи "Партія "За майбутнє" Ірина Констанкевич ініціювала звернення до Президента України щодо запровадження свята - Дня сільських жінок та встановлення 15 жовтня днем його щорічного відзначення на загальнодержавному рівні. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/338782).

Трансплантація органів рятує життя

Протягом однієї ночі у Львівській лікарні швидкої допомоги дали шанс на життя одразу трьом пацієнтам. Медики пересадили серце і дві нирки. Донором став молодий чоловік, мозок якого помер від інсульту. Лікарі тиждень боролися за його життя. (читайте у «Голосі України» на 12 стор. >>> article/338783).

Повний випуск «Голосу України» від 25.11.2020 на сайті http://www.golos.com.ua

Повернутись до публікацій

Версія для друку